Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl
  • Home >
  • Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Op vrijwel alle werkterreinen en functieniveaus biedt de Rijksoverheid leuke en boeiende banen. Vacatures zijn bovendien in heel Nederland te vinden. Waar voor jou precies de mogelijkheden liggen, hangt onder andere samen met je vooropleiding. Zowel met een mbo- of hbo-diploma als met een universitaire studie kun je bij de Rijksoverheid uitstekend terecht.

Wat verdien je bij de Rijksoverheid?

De Rijksoverheid werkt bij het vaststellen van je salaris met een 'schalensysteem'. Dat wil zeggen dat de beloning is gekoppeld aan een bepaalde functie en aan een bijbehorende waardering. Op grond daarvan is de schaal vastgesteld waarin je wordt betaald.

Lees meer over het salaris bij de Rijksoverheid

 

Werk en kind

Zeker met kinderen zoek je naar mogelijkheden om je carrière zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor je gezin. De Rijksoverheid wil het je zo makkelijk mogelijk maken om daarin je eigen keuzes te maken. Bijvoorbeeld door tijdelijk wat minder te gaan werken, gebruik te maken van diverse verlofregelingen, je loopbaan tijdelijk te onderbreken of wat meer vrije dagen op te nemen. Zo kun je je werk en je gezin combineren op een manier die het beste bij jou past.

Lees meer over over het combineren van werken en een gezin bij de Rijksoverheid

 

Werknemers uit doelgroep banenafspraak

Binnen de Rijksoverheid zijn er verschillende mogelijkheden om met een indicatie voor de wet wia, wajong of wsw aan de slag te gaan.

Lees meer over de verschillende mogelijkheden

Persoonlijke ontwikkeling

Als je bij de Rijksoverheid gaat werken, hoef je niet bang te zijn voor een eentonige carrière. Je kunt jezelf ontwikkelen in de richting die jij kiest en geeft zo zelf je loopbaan vorm. Natuurlijk doe je in de praktijk vakkennis op, maar sommige competenties ontwikkel je pas echt goed door het volgen van een opleiding.

Lees meer over je persoonlijke ontwikkeling bij de Rijksoverheid

 

Flexibel werken

Wil je volop investeren in je carrière? Of wil je wat minder werken om je op je hobby of gezin te richten? Bij de Rijksoverheid krijg je de ruimte om zelf te bepalen welke rol werk in jouw leven speelt.

Lees meer over flexibel werken bij de Rijksoverheid