Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

‘Bij het Rijk gaan topsport en een loopbaan prima samen.’

Bahija Berrouba staat aan de Nederlandse karatetop. Daar wil ze nog een tijd blijven, zeker tot en met de Olympische Spelen van 2020. Ook nu al traint ze met een gouden medaille in haar achterhoofd. Des te beter dus dat ze bij het Expertisecentrum Organisatie en Personeel (EC O&P) werkt – de ideale werkgever als je topsport wilt combineren met een loopbaan.

Concentreren

EC O&P valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. En is dé partner van het Rijk op het gebied van arbeid. Als projectondersteuner huur ik personeel in voor Rijkswaterstaat. Een leuke en uitdagende baan die vooral om communicatie draait. En een sportvriendelijke baan. Ik krijg alle ruimte om me te concentreren op mijn passie.

Kampioen

In 2009 werd ik Nederlands kampioen. Sindsdien heb ik diverse prijzen gewonnen. Genoeg om in 2012 in aanmerking te komen voor Goud op de Werkvloer. Een initiatief van NOC*NSF, Randstad en Sport & Zaken, dat je voorbereidt op een carrière. Via die route en een mbo-opleiding Managementassistent kon ik aan de slag bij het Rijk.

Flexibel

Bij EC O&P deel ik mijn uren flexibel in. Zo kan ik mijn trainingsschema aanhouden. Stel, een training loopt uit. Dan werk ik die uren gewoon op een ander moment. Ook heb ik de mogelijkheid om ergens anders dan op kantoor te werken, bijvoorbeeld thuis.’

Energie

Mijn collega’s zijn betrokken mensen. Ze vragen regelmatig hoe het met de karate gaat. Dat geeft veel energie. In andere organisaties zou mijn sport misschien als belemmering worden gezien; hier zijn ze enthousiast.

Mentaliteit

Wat EC O&P aan mij heeft? Ik ben gewend om te vallen en weer op te staan. Om steeds door te gaan. Ook bekijk ik dingen altijd vanuit het positieve. En streef ik naar het allerhoogste. Ik durf best te beweren dat die mentaliteit aantrekkelijk is voor werkgevers.’Meer over Bahija