Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Terugblik inhousedag Finance 2015

Wat komt er kijken bij het opmaken van de Rijksbegroting? Hoe worden de onderhandelingen hierover gevoerd? En welke mensen zijn er bij het opstellen ervan betrokken? Tijdens de inhousedag Finance op het ministerie van Financiën kregen 40 wo-studenten met een financieel-economische achtergrond antwoord op al deze vragen. We namen hen mee in de hectiek en complexiteit van het opmaken van de jaarlijkse Rijksbegroting. Zo maakten zij in teams een begroting voor hun eigen ministerie en moesten zij deze begroting ook verdedigen.

Een eigen Rijksbegroting maken

De inhousedag startte met een quiz om de algemene financiële kennis van de studenten te testen. Vervolgens kregen zij een rondleiding door het ministerie van Financiën en maakten ze kennis met de inhoud van het Rijkstraineeprogramma, BoFEB en het Financial Traineeship. ’s Middags werd de groep opgedeeld in teams om het begrotingsspel te spelen onder leiding van Agnetha Kindt en Saskia Hietbrink, beiden inspecteur bij de Inspectie der Rijksfinanciën. Ieder team vertegenwoordigde een eigen ministerie en maakte een eigen begroting. Tot slot gingen de teams met elkaar in debat om samen tot een sluitende Rijksbegroting te komen. Het team dat het sterkste uit het debat kwam, kreeg een herdenkingsmunt, namelijk het Molen Vijfje.

Lees meer over de traineeships en stage- en afstudeermogelijkheden.

Ontmoet de Rijksoverheid

Nieuwsgierig naar wat er de komende maanden op het programma staat? Bekijk het overzicht van alle evenementen.

Terugblik inhousedag Security 2015

Studentenklankboard

ICT is steeds nadrukkelijker aanwezig bij alles waar de Rijksoverheid aan werkt. Daarom gaven we ruim 100 hbo- en wo-studenten een kijkje achter de schermen tijdens de inhousedag Security.

Terugblik inhousedag Security 2015

Geef je carrière een kickstart

De Rijksoverheid heeft altijd behoefte aan ambitieuze starters.

Lees op onze starterspagina meer over de mogelijkheden voor stages en traineeships.

Een goede start van je carrière

Als rijkstrainee kun jij een verschil maken voor Nederland

Het Rijkstraineeprogramma is een mooie manier om als starter bij het Rijk binnen te komen.

Werken voor Nederland