Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl
Petra Baks

Petra Baks

  • Adviseur bedrijfsvoering
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Alle blogberichten van Petra
Meer over Petra

Ga voor de gunfactor!

Wajong

Ik ben een Wajonger, door mijn progressieve aangeboren spierziekte heb ik vanaf mijn 18e jaar een uitkering van het UWV gekregen. Op het moment dat ik mijn HBO-opleiding had afgerond ben ik gaan werken en verdienen en is mijn Wajong-uitkering in ‘slaapstand’ gezet.

De kans dat ik werkend mijn pensioengerechtigde leeftijd niet haal is reëel. Op dat moment is het handig dat ik al bekend ben bij het UWV.

Tweede indruk

Veel bedrijven zijn tegenwoordig bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO); een onderdeel hiervan is mensen die ‘anders en/of divers’ zijn een plek bieden binnen een organisatie.

Al die maatschappelijke inspanningen hebben ervoor gezorgd dat ik al snel een baan vond. Ik besef goed dat de eerste indruk tijdens een sollicitatiegesprek het allerbelangrijkst is. En die eerste indruk is voor mij die rolstoel, ik moet het van de tweede indruk hebben! Zo ben ik de afgelopen jaren letterlijk en figuurlijk van baan naar baan gerold en heb mezelf breed kunnen ontwikkelen.

Participatiewet

Waarschijnlijk heb je al gehoord van de Participatiewet die vanaf 1 januari 2015 in werking is getreden. De wet gaat over meedoen; iedereen moet naar eigen kunnen meedoen in de maatschappij, of je nu jong, oud, ziek of gehandicapt bent. Mensen met een arbeidsbeperking en/of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die ondersteuning nodig hebben bij het vinden en behouden van werk moeten kunnen werken in reguliere banen. Er zijn tal van werkgevers die al lang mensen uit deze doelgroepen aan het werk hebben. Denk maar eens aan mensen met een verstandelijke beperking die werken in de supermarkt, hoog opgeleiden met een stoornis is het autistisch spectrum die ICT projecten uitvoeren bij ziekenhuizen, etcetera. Mensen met een beperking moeten ‘normaal’ worden in het straatbeeld en binnen bedrijven. Kabinet en werkgevers hebben banenafspraken gemaakt; voor de Rijksoverheid komt deze afspraak neer op ongeveer 3500 structurele banen die worden gecreëerd en gerealiseerd voor 2025.

Samenwerken

Beperking

Binnen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werken al mensen uit deze doelgroep. Soms hebben zij afgebakende taken en hebben zij hulp nodig van een werkbegeleider en/of een jobcoach. Er zijn ook mensen die net als ik een Wajongachtergrond en een afgeronde HBO of universitaire studie hebben en binnen BZK zijn geplaatst op taken of functies en waarvan nu niemand meer weet dat ze ooit als Wajonger zijn binnengekomen. Het is fijn om niet altijd anders te zijn!

Medewerkers in de omgeving van een arbeidsbeperkte kunnen veel leren van deze andere Ander, die bijvoorbeeld door een handicap grenzen aan moet geven, extra moet letten op energie, inventief en creatief moet zoeken naar oplossingen voor problemen, en heeft geleerd om out of the box te denken, enzovoorts. Eigenlijk is de ander helemaal niet zo heel anders!

Etage-assistenten

Op dit moment is BZK bezig met het uitwerken van een pilot etage-assistenten. Op een aantal etages op de Turfmarkt komt iemand die niet zelfstandig het wettelijk minimum loon kan verdienen de etage ondersteunen. Er is een takenpakket samengesteld waarbij te denken valt aan; de toetsenborden schoonmaken, het printerhok en de koelkast opruimen, koffie en thee verzorgen tijdens vergaderingen, etcetera.

Of de pilot gaat slagen? De wet stelt ons verplicht om werk te creëren voor deze doelgroep. Wat ik weet is dat we moeten gaan voor de gunfactor. Door het aanbieden van maatwerkbanen met juiste begeleiding ben ik ervan overtuigd dat er een meerwaarde zit in de etage-assistent. Dus laten we in het diepe springen en dit avontuur aangaan!