Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Femke Braaksma

‘Ik wil dingen doen die nuttig zijn voor de mensen om mij heen’

Femke Braaksma is teamleider van 20 senior adviseurs die door het hele land adviseren over de industriële automatisering en installaties van grote bewegende objecten. Zoals bruggen, sluizen, tunnels, waterkeringen en verkeersmanagement systemen.


Werken aan een vlot en vooral veilig Nederland

‘Ik zorg dat de projecten goed geadviseerd worden, door de juiste adviseur in te zetten. En dat zij de kennis hebben en op de hoogte blijven om de gewenste kwaliteit te leveren. Zo draag ik bij aan de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, over weg en water, en bescherming van ons land tegen overstromingen.

Respect

Het team waaraan ik leiding geef, bestaat bijna helemaal uit mannen die ouder zijn dan ik. Het is een hele uitdaging om als jonge vrouw hun respect te krijgen. Dat lukt dankzij mijn technische opleiding. Daardoor kan ik inhoudelijk snel schakelen.

Inhoud

Het leuke van mijn werk vind ik de combinatie van bezig zijn met mensen en de inhoud. Zeker ook omdat ik daarmee werk aan de ontwikkeling van Nederland. Mijn werkdagen wisselen sterk. Ik ben zo’n 20 procent van mijn tijd op locatie. Het andere deel zit ik op ons kantoor aan de A12 in Utrecht.

Traineeship

Tijdens mijn traineeship heb ik een waardevol netwerk opgebouwd. Ook heb ik veel profijt van de politieke sensitiviteit die ik heb opgebouwd.’


Femke Braaksma

Femke Braaksma

  • Senior adviseur
  • Rijkswaterstaat
  • Studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft
  • Begon als rijkstrainee bij Rijkswaterstaat. Zat bij twee verschillende afdelingen. Was ook gedetacheerd bij het Innovatieplatform van Algemene- en Economische Zaken. Werkte daarna op verschillende plekken bij Rijkswaterstaat.