Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Werken aan de nationale veiligheid

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) beschermt de nationale veiligheid. De AIVD onderkent en duidt dreigingen, risico's en internationale politieke ontwikkelingen die voor anderen onzichtbaar zijn en die mogelijk grote gevolgen hebben voor de belangen van de Nederlandse staat. Denk aan dreigingen als terrorisme, spionage, politiek extremisme of de verspreiding van massavernietigingswapens.

Lees meer over ons

Draag jij bij aan een veilig Nederland?

Werk jij graag nauw samen met collega’s en wil je altijd het beste uit jezelf halen? Sta je sterk in je schoenen en ben je van onbesproken gedrag? Ben je loyaal, integer en dienstbaar? Dan is een baan bij de AIVD wellicht iets voor jou. Wij zoeken mensen die willen investeren in de veiligheid van Nederland én zichzelf, en die zowel professioneel als persoonlijk veel in huis hebben.

?

Aandacht voor jihadistisch terrorisme

Aandacht voor jihadistisch terrorisme

De strijd in Syrië en Irak oefent veel aantrekkingskracht uit op jonge radicale moslims in Nederland. De AIVD onderzoekt onder andere personen die willen vertrekken naar jihad-gebieden.

?

Onderzoek naar digitale aanvallen

Onderzoek naar digitale aanvallen

De AIVD ziet digitale aanvallen als 1 van de grootste dreigingen voor Nederland. Ons werk richt zich daarom voor een groot deel op de digitale wereld. We onderzoeken digitale aanvallen en cyberspionage door andere landen, terroristen of extremisten.

?

'Ik lever een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid van Nederland'

Danny

Danny

  • Bewerker
  • Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Meer over Danny

Ontmoet de Rijksoverheid

Nieuwsgierig naar wat er de komende maanden op het programma staat? Bekijk het overzicht van alle evenementen.