Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Belastingdienst

Nederland kan niet zonder de Belastingdienst

De Belastingdienst zorgt voor het binnenhalen van geld voor de BV Nederland. Geld voor onderwijs, veiligheid en gezondheidszorg. Voor sociale zekerheid, snelwegen en spoorlijnen. Dit doen wij door het heffen, innen en controleren van belastingen.

Ook zorgt de belastingdienst voor het uitbetalen van toeslagen. En het beschermen van de samenleving tegen fraude en risico’s van goederen zoals wapens, drugs, nepmedicijnen of verdovende middelen (Douane en Fiod).

Taken van de Belastingdienst

De Belastingdienst haalt geld binnen en besteedt dat vervolgens aan bijvoorbeeld het uitbetalen van zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst maakt Nederland daarnaast veiliger maken door fraude tegen te gaan en risico’s terug te dringen van gevaarlijke goederen als wapens, drugs en verdovende middelen. Onderdelen van de Belastingdienst die zorgen voor die veiligheid zijn de Douane en de FIOD.

Lees meer over ons

Samenwerken met de Belastingdienst

Door belastingen te innen, de regels duidelijk uit te leggen aan burgers en bedrijven en door fraude te bestrijden, zorgen we dat er voldoende geld binnenkomt. De Belastingdienst draagt zo bij aan goede voorzieningen voor alle Nederlanders en werkt hierin nauw samen met andere overheidsorganisaties en bedrijven.

Moderne interactie met bedrijven en burgers

We gaan met de tijd mee. Een tijd waarin de burger centraal staat en zelf de regie neemt. De Belastingdienst werkt aan een koppeling van systemen zodat burgers en bedrijven straks met 1 druk op de knop zaken kunnen doen met de Belastingdienst. Eenvoudig, persoonlijke en digitaal. Wij streven een zo persoonlijk mogelijke dienstverlening na waarbij veiligheid en privacy altijd voorop staat.

Bekijk welke mogelijkheden de Belastingdienst jou biedt

Ontmoet de Rijksoverheid

Nieuwsgierig naar wat er de komende maanden op het programma staat? Bekijk het overzicht van alle evenementen.

Enno Boersma

Enno Boersma

  • System engineer
  • Belastingdienst

Meer over Enno

Kelly Heineke

Kelly Heineke

  • Rijkstrainee
  • Belastingdienst

Meer over Kelly

Business Intelligence bij de Belastingdienst

Business Intelligence bij de Belastingdienst

Enno Boersma werkt als system-engineer bij het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie van de Belastingdienst. Daar installeert hij SAS dat draait op systemen als Z/OS, AIX, Linux en Windows. Alles om te zorgen dat zijn collega’s big data optimaal kunnen analyseren.

Lees verder

130.000 regels programmacode in 1 Aangifte-app

Een dag op pad met een arbeidsinspecteur.

Willem van Deel werkt als lead ontwikkelaar bij de Belastingdienst. Modelleren, ontwikkelen en ontwerpen zijn dagelijkse kost. Hij werkte aan de Aangifte-app waarmee burgers met 1 klik hun aangifte kunnen indienen.

Lees verder

Jonge fiscalisten groeien bij de Belastingdienst

Jonge fiscalisten groeien bij de Belastingdienst

Teun van Overbeek is een van de jonge, talentvolle fiscalisten bij de Belastingdienst. Hij laat zien dat werken bij de Belastingdienst minstens zo interessant is als werken bij 1 van de big four.

Lees verder

Agile werken aan miljoenen toeslagen

ICT-landschap van ruim 25 componenten voor 7 miljoen huishoudens

Tamara Schreuder en Marko Hendriks werken bij het Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud van de Belastingdienst (B/CAO) in Apeldoorn. Tamara als applicatieontwikkelaar en Marko als ontwerper. Zij zorgen dat het toeslagenportaal up-to-date is en blijft. Zij werken agile aan userstories, maar dan wel voor 4,6 miljoen zorgtoeslagaanvragers.

Lees verder

5 uitgangspunten bij het ontwikkelen van apps

5 uitgangspunten bij het ontwikkelen van apps

5 uitgangspunten bij het ontwikkelen van apps

Marc van der Loo werkt als software ontwikkelaar bij de Belastingdienst. Daar maakt een team van veertig ontwikkelaars, ontwerpers en software-testers verschillende apps en backend systemen voor de Belastingdienst, douane en andere overheidspartijen.

>5 uitgangspunten bij het ontwikkelen van apps

Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst

Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst

Van de digitale belastingaangifte tot een app waarmee inspectierapporten beschikbaar worden voor iedereen: als ontwikkelaar werk je bij de Rijksoverheid aan interessante en belangrijke zaken. Om dat aan ICT’ers te laten zien, waren we aanwezig op het IT Talent College over development op 9 november 2015.

>Lees meer over Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst.