Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Het Rijksvastgoedbedrijf

Vastgoed van en voor het Rijk

Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland. Het Rijksvastgoedbedrijf is in 2014 ontstaan uit een fusie van de Dienst Vastgoed Defensie, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf, de directie Rijksvastgoed en de Rijksgebouwendienst.

Het Rijksvastgoedbedrijf

Impact op de markt, oog voor de omgeving

Met 13,3 miljoen vierkante meters aan gebouwen en 81.000 hectare grond is het Rijksvastgoedbedrijf een grote opdrachtgever voor de markt. De diversiteit van onze portefeuille is enorm. Het vastgoed van het Rijk bestaat uit gronden, terreinen en gebouwen zoals gevangenissen, kantoren, kazernes, ministeries en musea. Deze gebouwen en terreinen stellen wij ter beschikking voor de realisatie van rijksdoelen, in samenwerking met, en met oog voor de omgeving. We zijn de schakel tussen rijksoverheid en commerciële marktpartijen en stimuleren de markt tot innovaties en efficiëntie.

Werken bij het Rijksvastgoedbedrijf

Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs, architecten maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie, ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen.

Op de website van het Rijksvastgoedbedrijf vind je meer informatie over de organisatie en de onderwerpen waaraan het Rijksvastgoedbedrijf werkt.

De ontdekking van procurement

Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst

Met wie sluit je contracten voor het behoud van musea en gevangenissen? Hoe kies je de bouwer van een tunnel? Hoe komt de Koninklijke Marine aan schepen voor de bestrijding van piraterij? Dit zijn vragen waar inkopers van het Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat en Defensie dagelijks mee te maken hebben. Lees hier alles over het DOP-programma voor startende inkopers.

>Lees meer over de ontdekking van procurement.

Van belastingkantoor naar vluchtelingenopvang

Van belastingkantoor naar vluchtelingenopvang

Een gewone woonwijk, centraal in Gorinchem. Hier staat een voormalig belastingkantoor. Een robuust pand, met een bakstenen deel uit 1976 en een stalen aanbouw uit 1992. Thijs Paardekooper, projectmanager bij het Rijksvastgoedbedrijf, maakte het pand geschikt als noodopvanglocatie voor vluchtelingen.

Van belastingkantoor naar vluchtelingenopvang

Innovatief inkopen bij het Rijksvastgoedbedrijf

Luchtkwaliteit meten vanaf 700 kilometer hoogte

Hoe de inkopers van het Rijksvastgoedbedrijf de markt helpen innoveren

Het Rijksvastgoedbedrijf zet een tijdelijke Rechtbank Amsterdam neer in afwachting van de nieuwbouw. Representatief, duurzaam én herbruikbaar. Een oplossing die bedacht werd door de inkopers van het Rijksvastgoedbedrijf.

>Innovatief inkopen bij het Rijksvastgoedbedrijf

Renovatie van het Binnenhof

Rijksvastgoedbedrijf

Na een periode van intensief gebruik kampt het Binnenhof met veel technische en bouwkundige gebreken. Grootschalige renovatie is noodzakelijk

Renovatie van het Binnenhof

'Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid'

Jeroen Oehler

Jeroen Oehler

  • Senior adviseur inkoop en aanbesteden
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Meer over Jeroen

'In 5 weken een pand ombouwen voor volledige bewoning. Dat is een moordend tempo'

Thijs Paardekooper

Thijs Paardekooper

  • Projectmanager
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Meer over Thijs

'Een innovatief contract waarbij ik van A tot Z betrokken ben'

Linda Beurse

Linda Beurse

  • Inkoper/contractmanager
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Meer over Linda