Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Startende internationaal inzetbare beleidsmedewerker

Voor mensen met talent, een brede internationale belangstelling en gezonde ambitie, is het ministerie van Buitenlandse Zaken een mooie plek om hun carrière te beginnen.

Direct aan de slag

Als startende beleidsmedewerker wordt er veel van je gevraagd, maar je krijgt ook veel terug. Je gaat vrijwel direct aan de slag met onderwerpen die van belang zijn voor Nederland en de Nederlanders.

Het kan zijn dat je in je eerste maanden al intensief betrokken wordt bij de inzet op het gebied van terrorismebestrijding in internationale organisaties. Of bij het voorbereiden van een handelsmissie. Bij het coördineren van de evacuatie van Nederlanders uit een spanningsgebied, het onderhandelen van begrotingssteun in ontwikkelingslanden of het monitoren van ontwikkelingssamenwerkingsprojecten.

Buitenlandse Zaken

Werken en ontwikkelen als startende beleidsmedewerker

Als startende beleidsmedewerker doorloop je een werk-ontwikkeltraject. Je start met een fulltime basisopleiding van 2 tot 3 maanden. Daarnaast kun je aanvullende cursussen of trainingen volgen. Je bent werkzaam op een van de volgende werkterreinen: Europese integratie, economie en handelsbevordering, politieke aangelegenheden, consulaire dienstverlening, veiligheidsbeleid, culturele samenwerking, communicatie, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, begrotingszaken, bedrijfsvoering of internationaal juridische vraagstukken. Je bouwt werkervaring op in verschillende functies, in zowel binnen- als buitenland, waarbij je je uiteindelijk ontwikkelt tot een breed internationaal inzetbare beleidsmedewerker.

Werving

Jaarlijks werft het ministerie van Buitenlandse Zaken zo'n 20 tot 30 startende internationaal inzetbare beleidsmedewerkers.

Hieronder vind je meer informatie over de functie en de selectieprocedure.

Startende beleidsmedewerkers bij Buitenlandse Zaken aan het woord

 • Deniz

  Deniz Horzum
 • Flora

  Flora Wiedijk
 • Bruno

  Bruno van den Toorn
 • Mirte

  Mirte Ruesen
 • Steven

  Steven Sutton
 • Veerle

  Veerle Vastwijk

Blogs van Buitenlandse Zaken

Blogs van Buitenlandse Zaken

Blogs van Buitenlandse Zaken

Een aantal deelnemers aan de opleiding voor startende beleidsmedewerkers bij het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelt over hun ervaringen met het BZ-klasje, buitenlandse delegaties, spoedklussen en de dagelijkse realiteit van hun werk bij BZ.

Blogs van Buitenlandse Zaken

Klaargestoomd voor de wereld van Buitenlandse Zaken

Het gaat om de persoon die je bent

Groepsfoto

Céline Hoeks, Nadji Bilík, Djeyhoun Ostowar en Willem van de Riet begonnen in 2014 met de opleiding voor startende beleidsmedewerkers bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘Niet alleen kennis is voldoende, het gaat om de persoon die je bent’.

>Klaargestoomd voor de wereld van Buitenlandse Zaken

Vragen aan het BZ-klasje

Stel je vraag aan het BZ-klasje

Stel je vraag aan het BZ-klasje

Deniz Horzum, Flora Wiedijk, Bruno van den Toorn, Mirte Ruesen, Steven Sutton en Veerle Vastwijk zijn in april 2016 begonnen met de opleiding voor startende beleidsmedewerkers bij Buitenlandse Zaken. Zij delen hun ervaringen met het BZ-klasje. Bekijk hier het resultaat van de vraag- en antwoordsessie met hen op onze Facebookpagina.

Stel je vraag aan het BZ-klasje