Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Ministerie van Economische Zaken

Innoveren en groeien voor Nederland

Ondernemend Nederland laten vernieuwen en groeien, met oog voor duurzaamheid. Dat is waar het ministerie van Economische Zaken voor staat. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat, waarbij we onze blik ook internationaal richten. We helpen ondernemers over de grens en creëren voor hen de juiste randvoorwaarden. Daarbij hebben we aandacht voor onze natuur en leefomgeving, zekerheid van energie en schone energie. En we stimuleren samenwerking tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland.

Lees meer over ons

Client Export in beeld

Het technisch beheer van de Nederlandse export

Client Export in beeld

Client Export is het Nederlandse systeem voor de aanvraag en afgifte van exportcertificaten. Zoran Serbedzija en Jonathan Ramos, technisch applicatiebeheerders van Client Export, vertellen hoe zij er achter de schermen voor zorgen dat de Nederlandse export soepel verloopt.

>Client Export in beeld

Van een gelikte PowerPoint ben ik niet onder de indruk

Robert van Haaften. Innovatieambassadeur Agentschap NL, ministerie van Economische Zaken

Robert van Haaften werkt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland als innovatieambassadeur bij de afdeling KlantContact. Hij bekijkt of ondernemers die duurzame, innovatieve of hightech projecten willen starten, in aanmerking komen voor financiële ondersteuning en/of advies.

Innovatieambassadeur Agentschap NL

Geef jij Nederland de ruimte om te groeien?

Bij het ministerie van Economische Zaken heeft jouw werk direct impact op de maatschappij. Je creëert bijvoorbeeld de juiste randvoorwaarden voor ondernemers. Of je hebt aandacht voor innovatie en verduurzaming van de agrofoodsector. Wil jij hier samen met het bedrijfsleven, consumenten en wetenschap aan werken?

Bekijk welke mogelijkheden Economische Zaken jou biedt

Geef jij Nederland de ruimte om te groeien?

Officier van Justitie en rechter tegelijk

Olivier Dusée staat te telefoneren

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zorgt voor eerlijke concurrentie voor de consument. Olivier Dusée werkt als jurist bij ACM en houdt zich vooral bezig met handhavingstrajecten op het gebied van spam en telemarketing.

Werken voor Nederland

Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst

Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst

Van de digitale belastingaangifte tot een app waarmee inspectierapporten beschikbaar worden voor iedereen: als ontwikkelaar werk je bij de Rijksoverheid aan interessante en belangrijke zaken. Om dat aan ICT’ers te laten zien, waren we aanwezig op het IT Talent College over development op 9 november 2015.

>Lees meer over Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst.

Business courses: een terugblik

Business courses: Ervaar het zelf

In november 2013 organiseerden Rijkswaterstaat en het ministerie van Economische Zaken een business course. Bekijk de 2 impressies.

>Lees meer over Business courses: een terugblik

Ontmoet de Rijksoverheid

Nieuwsgierig naar wat er de komende maanden op het programma staat? Bekijk het overzicht van alle evenementen.

Het snijvlak van politiek en bedrijfsleven

Wendy Swelsen staat met telefoon in de hand

Wendy Swelsen is econoom bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Door goede analyses te maken zorgt zij voor eerlijke concurrentie op de telecom-, vervoer- en postmarkten en hebben consumenten meer te kiezen.

Werken voor Nederland

'We doen het samen voor de ondernemer'

Robert van Haaften

Robert van Haaften

  • Innovatieambassadeur
  • Ministerie van Economische Zaken

Meer over Robert