Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

DICTU (Dienst ICT Uitvoering)

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Economische Zaken. De vestigingsplaatsen zijn Den Haag, Assen en Zwolle. Zo’n 1200 enthousiaste en gedreven medewerkers werken dagelijks hard aan DICTU-producten die onze klanten naar tevredenheid afnemen. Onze medewerkers weten wat er speelt in de samenleving, werken klant- en resultaatgericht en zijn teamspelers.

Mensen met smartphones en laptops

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties, het beheren van datacenters en de dienstverlening voor ruim 13.000 werkplekken en 12.000 mobiele apparaten. We doen dit nu hoofdzakelijk voor het ministerie van Economische Zaken. DICTU verricht echter steeds vaker rijksbreed ICT-taken.

DICTU beschikt over specialistische kennis van ICT-systemen op het terrein van: inspecties, subsidies, digitale dienstverlening, geografische informatiesystemen (GIS), registers en e-Business Suite.

In zijn dienstverlening stelt DICTU kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit, efficiency en veiligheid centraal. Informatiebeveiliging is topprioriteit. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.

Laat ICT maar aan ons over. DICTU.

Automatische Automatisering

Automatische Automatisering

De levering van ICT-diensten voor de Rijksoverheid is nu nog voor een groot deel mensenwerk. Maar DICTU, één van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid, wil de automatisering gaan automatiseren. Hoe? Met een cloud.

>Automatische Automatisering

Client Export in beeld

Het technisch beheer van de Nederlandse export

Client Export in beeld

Client Export is het Nederlandse systeem voor de aanvraag en afgifte van exportcertificaten. Zoran Serbedzija en Jonathan Ramos, technisch applicatiebeheerders van Client Export, vertellen hoe zij er achter de schermen voor zorgen dat de Nederlandse export soepel verloopt.

>Client Export in beeld

Hacken om persoonsgegevens te beschermen

Netwerkservers beheren in alle tijdzones

Persoonsgegevens van alle Nederlanders worden geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP). De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en ICT-dienstverlener DICTU bewaken dit 'fort' met behulp van specialisten als hackers, security officers en cryptografie architecten.

Lees verder

Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst

Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst

Van de digitale belastingaangifte tot een app waarmee inspectierapporten beschikbaar worden voor iedereen: als ontwikkelaar werk je bij de Rijksoverheid aan interessante en belangrijke zaken. Om dat aan ICT’ers te laten zien, waren we aanwezig op het IT Talent College over development op 9 november 2015.

>Lees meer over Development bij DICTU, Defensie en de Belastingdienst.

Samenwerken zonder 'heg'

Samenwerken zonder 'heg'

Samenwerken zonder

3 grote overheidspartijen hebben elkaar gevonden. De directeuren van RvIG, DICTU en ICTU vertellen over hun gezamenlijk werk: het definiëren, bouwen en beheren van onderdelen van systemen rond persoonsgegevens.

>Samenwerken zonder 'heg'

Met een applicatie subsidie aanvragen

Hij vraagt zich nooit af of hij in aanmerking komt voor subsidies. Dat laat hij aan jou over.

Met een applicatie subsidie aanvragen

DICTU maakt applicaties waarmee agrariërs hun percelen in kaart kunnen brengen en eenvoudig subsidies aan kunnen vragen.

>Met een applicatie subsidie aanvragen
Eric Penseel

Eric Penseel

  • ICT-architect
  • Ministerie van Economische Zaken

Meer over Eric

Cons de Mol

Cons de Mol

  • Service manager
  • Ministerie van Economische Zaken

Meer over Cons

Jonathan Ramos

Jonathan Ramos

  • Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
  • Ministerie van Economische Zaken

Meer over Jonathan