Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Ministerie van Financiën

Een financieel en fiscaal gezond Nederland

Het ministerie van Financiën werkt aan een financieel gezond Nederland. Het ministerie zorgt met de Belastingdienst (onderdeel van het ministerie van Financiën) voor een groot deel van de inkomsten van de overheid en ziet aan de andere kant toe op een doelmatige besteding van het overheidsgeld. Financiën is verantwoordelijk voor de fiscale wetgeving en maakt daarnaast regels voor een goed functionerende financiële sector en het toezicht daarop. In Europa en in de rest van de wereld behartigt het ministerie de financiële belangen van Nederland.

Lees meer over ons

Zet jij je in voor een concreet en efficiënt financieel beleid?

Bij het ministerie van Financiën opereer je in de vaak hectische context van politieke verhoudingen en maatschappelijke ontwikkelingen. Ook vertaal je politieke keuzes naar concreet en efficiëënt financieel beleid. Bijvoorbeeld als econoom, jurist of fiscalist.

Bekijk welke mogelijkheden Financiën jou biedt

Werken bij Financiën

Bij het ministerie van Financiën zijn we vaak op zoek naar nieuwe collega’s, waaronder economen, juristen en fiscalisten. Zo kun je als econoom naar Brussel om de schuldenproblematiek van Europese lidstaten te bespreken. Of je kunt als fiscalist creatieve wetsvoorstellen bedenken en optreden tussen politiek en de Belastingdienst.

Bekijk welke mogelijkheden Financiën jou biedt
16

Studentendag Financiën
16 november 2017

Studentendag Financiën

Tijdens de Studentendag draaien 50 academici in de laatste fase van hun studie een dag mee. Zo leer je het ministerie van Financiën van binnenuit kennen.

Studentendag Financiën

In de dealingroom bij Financiën

Michel Geurts. Senior dealer Agentschap, ministerie van Financiën

In de dealingroom bij Financiën

Michel Geurts vertelt over zijn functie in de dealingroom van het Agentschap van de Generale Thesaurie bij het ministerie van Financiën. Bijna elke week wordt daar een deel van de staatsschuld geveild. Dat gaat meestal om bedragen van 1- 3 miljard.

Lees verder

Het andere koffertje

Het andere koffertje

Het slotstuk van de begrotingscyclus

Op Verantwoordingsdag presenteert het kabinet het Rijksjaarverslag en het Financieel Jaarverslag Rijk. 3 medewerkers van het ministerie van Financiën, de Auditdienst Rijk en de Algemene Rekenkamer vertellen over hun bijdrage aan deze dag.

>Het andere koffertje

De fiscale kant van een festival

Bekijk het eens van de fiscale kant

Die is complexer, verrassender en veelzijdiger dan je denkt. Want zo'n festival is niet alleen een kort maar hevig samenkomen van een groot aantal bezoekers, maar ook van tal van ondernemers.

Lees verder

'Je zit in de cockpit van de gebeurtenissen.'

Chris Meulmeester

Chris Meulmeester

  • Concern controller
  • Ministerie van Financiën

Meer over Chris

'Iets bijdragen aan de maatschappij, dat geeft mij energie!'

Stephanie Veldhuis

Stephanie Veldhuis

  • Operational audit trainee
  • Ministerie van Financiën

Meer over Stephanie

'Betere zorg tegen lagere kosten: hoe krijg je dat voor elkaar?'

Bart Vos

Bart Vos

  • Financial trainee
  • Ministerie van Financiën

Meer over Bart