Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Nederland leefbaar, bereikbaar en veilig houden

Een land waar mensen graag wonen, goed kunnen werken en de ruimte hebben om te recreëren. Daar werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) aan. Wij zijn verantwoordelijk voor alle verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, en voor een veilig gebruik van onze infrastructuur. We zetten in op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een vlotte doorstroming in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het milieu verdient onze speciale aandacht. We staan voor een gezonde en veilige leefomgeving, nu en in de toekomst.

Lees meer over ons

Rijksbrede inkoop van catering en kantoorinrichting

catering

Mario Penzen, directeur Inkoop en Bedrijfsvoering bij Rijkswaterstaat vertelt vol enthousiasme over duurzaam inkopen en circulaire inkoop van bedrijfskleding en kantoorinrichting.

>Rijksbrede inkoop van catering en kantoorinrichting

Zet jij je in voor Infrastructuur en Milieu in Nederland?

Bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu draag je bij aan kwaliteit van wegen, waterwegen, dijken en het spoor in Nederland. Ook beheren we schaarse hulpbronnen en milieuruimte in Nederland. Je werkt verbindend en resultaatgedreven, door constructief te overleggen met burgers, bedrijven, provincies en gemeentes. Zo bouw je samen aan een bereikbaar, leefbaar en veilig Nederland.


Bekijk welke mogelijkheden Infrastructuur
en Milieu jou biedt

E-zine IMagine

E-zine IMagine

IMagine is het digitale tijdschrift van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Lees interviews met werknemers en partners van het ministerie over projecten die bijdragen aan een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland.

E-zine IMagine

Klimaatverandering en luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit meten vanaf 700 kilometer hoogte

Luchtkwaliteit meten vanaf 700 kilometer hoogte

Er gebeurt veel meer bij het KNMI dan alleen het weer. Satellietwaarnemingen bijvoorbeeld. Waardoor we steeds meer informatie krijgen over klimaatverandering en luchtkwaliteit.

>Luchtkwaliteit meten vanaf 700 kilometer hoogte

Beheren van gezamenlijk gebied: de Noordzee

Beheren van gezamenlijk gebied: de Noordzee

Het Nederlandse deel van de Noordzee is één van de meest intensief gebruikte zeeën ter wereld. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) coördineert de afspraken over het gebruik van de Noordzee en legt deze vast in het Noordzeebeleid.

Lees verder

Werken aan veilige vaarwegen

Florus Noordhoek kijkt naar een boei.

Bij de Rijksrederij werken ruim 200 mensen dag en nacht aan veilige en vlotte vaarwegen. Kapitein Florus Noordhoek vertelt over zijn werk op de schepen van Rijkswaterstaat.

Werken aan veilige vaarwegen

'Ik voelde me als trainee een kind in een snoepwinkel'

Suzanne Beurskens

Suzanne Beurskens

  • Juridisch adviseur
  • Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Meer over Suzanne

Ontmoet de Rijksoverheid

Nieuwsgierig naar wat er de komende maanden op het programma staat? Bekijk het overzicht van alle evenementen.