Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Werken aan een veilige en rechtvaardige samenleving

Onveilige uitgaansgebieden, terrorismebestrijding, aanpak van overlast, toenemende jeugdcriminaliteit, nationale veiligheid, internetfraude, crisisbeheersing. Het is slechts een greep uit de talloze onderwerpen waar je bij het ministerie van Veiligheid en Justitie aan werkt. Met onder andere inspecteurs, opsporingsambtenaren, beleidsmedewerkers en beveiligingsmedewerkers zetten we ons in voor een maatschappij waarin mensen kunnen samenleven, ongeacht hun opvattingen of levensstijlen. Bij het ministerie van Veiligheid en Justitie werk je zo altijd aan een veiliger en rechtvaardiger Nederland.

Lees meer over ons

Wat kan jij betekenen

Met jouw werk bij het ministerie van Veiligheid en Justitie grijp je vaak rechtstreeks in in het leven van mensen. Of het nu gaat om het innen van een boete voor een overtreding tot het ontzetten van ouders uit de ouderlijke macht of een veroordeelde insluiten. In alle gevallen gaat het om ingrepen die alleen Veiligheid en Justitie kan en mag doen. Dat is wat werken bij Veiligheid en Justitie zo bijzonder maakt.

Bekijk welke mogelijkheden Veiligheid en Justitie jou biedt

De weken vliegen om hier

Marieke Jakobsen

We volgen Marieke Jakobsen van het ministerie van Veiligheid en Justitie tijdens een bijzondere week. De week die in het teken staat van de Europese dag van het slachtoffer. Waarin de staatssecretaris ook nog eens zijn visie ontvouwt over het slachtofferbeleid.

>De weken vliegen om hier

'Vooral bij onverwachte situaties heb je een grote eigen verantwoordelijkheid'

Jonathan Choudhury

Jonathan Choudhury

  • Juridisch beleidsmedewerker
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Meer over Jonathan

‘Wat ik interessant vind, is het zoeken naar de grenzen van het recht.’

Bart-Jan ter Heerdt: Hoofd Juridische en Internationale Zaken, ministerie van Veiligheid en Justitie

Bart-Jan ter Heerdt was tot begin 2013 Hoofd Juridische en Internationale Zaken bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Samen met zijn team werkte hij aan het oplossen van kinderontvoeringen.

Werken voor Nederland

Criminelen hopelijk niet blij

Politie-logo op gevel

Het gehele traject duurde slechts 2 jaar en 2 maanden. We moesten ons werk dus onder grote druk doen. Jacos van Zelst vertelt over de totstandkoming van de nieuwe Nationale Politiewet.

>Totstandkoming Nationale Politiewet

Dossier XDocCrypt / Dorifel

De uitbraak, analyse en ondergang van een computervirus

Soms, gelukkig niet te vaak, komt het werk van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in het nieuws. Zoals bij het Dorifel-virus. In deze interactieve tijdlijn schetsen we de ontwikkelingen van deze case en de werkzaamheden van de verschillende security-specialisten van het NCSC.

Lees verder
Marina Zoet

Marina Zoet

  • Wetgevingsjurist
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Meer over Marina

Ontmoet de Rijksoverheid

Nieuwsgierig naar wat er de komende maanden op het programma staat? Bekijk het overzicht van alle evenementen.

Uitgelichte blogberichten

Verschillende mensen die bij Veiligheid en Justitie werken houden een blog bij. Ze vertellen over hun vakgebied, de projecten waaraan ze werken en wat hen daarbij opvalt. Zo krijg je een indruk over wat werken voor Nederland inhoudt.

Blog

Patricia Nijkamp

Patricia Nijkamp

  • Teammanager ICT Exploitatie
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Innovatie?

17 april 2013

Bij de term innovatie denk ik aan iets wat vernieuwend, sneller, digitaal, intelligent, design of anderszins hightech is. En nu vraag ik mij af of onze nieuwste tool, het Kanban-bord, nu ook innovatie is?

Lees meer over Innovatie?

Blog

Sophie Koek

Sophie Koek

  • Beoordelaar Verlofunit TBS
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Tijd is schaars – bezuinig op je werk!

6 maart 2014

5 tips om overzicht op je werk te houden.

Lees meer over Tijd is schaars – bezuinig op je werk!

Blog

Koen Sandbrink

Koen Sandbrink

  • Adviseur cybersecurity
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Blijf jij Alert Online?

10 november 2015

De afgelopen twee weken hebben we bij het Nationaal Cyber Security Centrum zoals elk jaar meegedaan aan de campagne Alert Online. Dat is een publieksvoorlichtingscampagne die twee weken duurt, waarin we samen met heel veel andere partijen diverse acties organiseren om meer bewustzijn te kweken op het gebied van online risico's. Het is elk jaar anders. Dit jaar was mijn aandeel een webinar voor mkb'ers en decentrale overheden over hoe zij hun online dienstverlening zo veilig mogelijk maken. Ik had nog nooit een webinar gedaan, het was doodeng.

Lees meer over Blijf jij Alert Online?