Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Nationaal Cyber Security Centrum

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) staat voor een digitaal veilig Nederland. Want digitale veiligheid – of cybersecurity – is van levensbelang en raakt alle sectoren van de samenleving. Het NCSC is het centrale meld- en informatiepunt voor ICT-dreigingen en –veiligheidsincidenten en cybercrime.

Een digitaal veilig Nederland

Bij ons werken zo’n 80 betrokken en gedreven medewerkers die 24/7 werken aan een digitaal veilig Nederland. Dit doen wij samen met de overheid, het bedrijfsleven, de wetenschap en internationale partners. Wij ondersteunen partijen die voor de samenleving van cruciaal belang zijn, zoals de energiebedrijven, de telecommunicatie en de financiële sector. We bouwen expertise op, geven advies, reageren op dreigingen en incidenten en versterken de crisisbeheersing. Ook geven we burgers, overheid en bedrijfsleven informatie en advies over digitale veiligheid en preventie. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NCSC zo bijzonder.

Aan de slag met de uitdagingen in de cyberwereld?

We zoeken securityspecialisten, analisten en adviseurs. Mensen met een mix van up-to-date ICT-kennis, ervaring en passie voor het vakgebied. Benieuwd naar de inhoud van het werk? Lees de verhalen van onze mensen. Zij kunnen je het beste vertellen over hun werk voor het NCSC.

In de frontlinie van cybersecurity Nederland

De Waakdienst. 24/7, 365 dagen per jaar alert

De Waakdienst. 24/7, 365 dagen per jaar alert

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) staat voor een digitaal veilig Nederland. Want digitale veiligheid is van levensbelang en raakt alle sectoren van de samenleving. De securityspecialisten van de Waakdienst van het NCSC scannen en verwerken per dag 5.000 berichten van 1.200 binnen- en buitenlandse bronnen. Bekijk hoe zij waken over digitaal Nederland.

Lees verder

Dossier XDocCrypt / Dorifel

De uitbraak, analyse en ondergang van een computervirus

Soms, gelukkig niet te vaak, komt het werk van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in het nieuws. Zoals bij het Dorifel-virus. In deze interactieve tijdlijn schetsen we de ontwikkelingen van deze case en de werkzaamheden van de verschillende security-specialisten van het NCSC.

Lees verder

24/7 bezig met een digitaal veilig Nederland

24/7 bezig met een digitaal veilig Nederland

Een digitaal veilig Nederland, nu en in de toekomst. Dat is waar Elly van den Heuvel, hoofd van het NCSC, onderdeel van de NCTV, zich met haar team voor inzet. In dit interview neemt zij ons mee in de wereld van de cybersecurity.

>24/7 bezig met een digitaal veilig Nederland

Terugblik inhousedag Security 2015

Studentenklankboard

ICT is steeds nadrukkelijker aanwezig bij alles waar de Rijksoverheid aan werkt. Daarom gaven we ruim 100 hbo- en wo-studenten een kijkje achter de schermen tijdens de inhousedag Security.

Terugblik inhousedag Security 2015

Achter de schermen bij de cybertop GCCS 2015

Merijn Boot zit achter zijn laptop

Op 16 en 17 april vond in Den Haag de mondiale cybertop GCCS 2015 plaats. 4 ministeries – en 2 bloggers – werkten hard om de bijeenkomst tot een succes te maken.

>Lees meer over Achter de schermen bij de cybertop GCCS 2015.

Blog

Koen Sandbrink

Koen Sandbrink

  • Adviseur cybersecurity
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Blijf jij Alert Online?

10 november 2015

De afgelopen twee weken hebben we bij het Nationaal Cyber Security Centrum zoals elk jaar meegedaan aan de campagne Alert Online. Dat is een publieksvoorlichtingscampagne die twee weken duurt, waarin we samen met heel veel andere partijen diverse acties organiseren om

Lees meer over Blijf jij Alert Online?
Jop van der Lelie

Jop van der Lelie

  • Securityspecialist
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Meer over Jop

Nina Janssen

Nina Janssen

  • Senior beleidsmedewerker cybersecurity
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Meer over Nina

Pieter Rogaar

Pieter Rogaar

  • Senior adviseur cybersecurity
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Meer over Pieter