Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Werken bij Rijkswaterstaat

Ben jij onze betrokken, verbindende collega?

Ben je resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en voel je je betrokken bij de samenleving? Streef je naar steeds betere organisatieresultaten en kun je hierbij goed samenwerken? Dan pas je uitstekend bij Rijkswaterstaat.

Als je bij ons werkt, lever je een directe bijdrage aan unieke infrastructurele oplossingen voor een vlotte en veilige doorstroming op de weg en op het water. Dit doe je bijvoorbeeld als weginspecteur, die er op de weg letterlijk voor zorgt dat verkeer veilig en vlot van A naar B kan gaan. Maar je kunt ook aan de slag als projectleider, rivierdeskundige, technisch specialist, inkoper, jurist of nautisch medewerker.

In je werk bij Rijkswaterstaat ben je vaak adviseur en regisseur. Dat betekent dat de markt het operationele werk uitvoert, en jij toezicht houdt op de voortgang en kwaliteit. Een unieke rol binnen de Rijksoverheid.

Wat heeft Rijkswaterstaat jou te bieden?

Arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat hecht als werkgever aan de balans tussen werk en privé en aan je professionele ontwikkeling. In dat kader bekijken we samen hoe je je loopbaan invult. En we tillen je expertise naar een hoger niveau door een doelgerichte combinatie van opleidingen, cursussen en praktijkervaring. Daarnaast heeft de Rijksoverheid uitstekende arbeidsvoorwaarden.

afbeelding met visuele representatie van de salarisschalen

Traineeships en stages

Bij Rijkswaterstaat kun je terecht voor een traineeship of stage. Rijkswaterstaat heeft 2 traineeprogramma’s: het Rijkswaterstaattraineeprogramma en het Rijkstraineeprogramma. Als Rijkswaterstaattrainee werk je binnen verschillende werkvelden en organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Het programma duurt 18 maanden. In 3 perioden van 6 maanden doe je veel ervaring op, van de grond-, weg- en waterbouw tot inkoop en financiën.

Meer over de traineeships, stage- en afstudeermogelijkheden

Kom jij ons vertellen hoe we Nederland gaan inrichten?

Kom jij ons vertellen hoe we Nederland gaan inrichten?

Voor het Rijkswaterstaat Traineeship zoeken we hbo- en wo-talenten met een frisse blik, die zin hebben om Nederland in te richten en vorm te geven.

Kom jij ons vertellen hoe we Nederland gaan inrichten?

Ontmoet de Rijksoverheid

Nieuwsgierig naar wat er de komende maanden op het programma staat? Bekijk het overzicht van alle evenementen.

Techniek en ICT beveiligen tunnels

Techniek en ICT beveiligen tunnels

Betrouwbaar, beschikbaar en veilig. Dat zijn de belangrijkste eisen die Rijkswaterstaat (RWS), de grote uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, aan een tunnel stelt. De toepassing van techniek en ICT speelt daarin een steeds grotere rol want de technische mogelijkheden en die van ICT nemen sterk toe.

>Lees meer over Techniek en ICT beveiligen tunnels.

Nederland weerbaar maken tegen cybercrime

Hans Bos - Nederland weerbaar maken tegen cybercrime

Ook bruggen, sluizen en tunnels moeten goed bestand zijn tegen cyberincidenten. Hans Bos stapte over vanuit het zelfstandig ondernemerschap naar een baan bij Rijkswaterstaat. Als programmamanager cybersecurity kan hij echt bijdragen aan de veiligheid van Nederland.

>Lees meer over Nederland weerbaar maken tegen cybercrime

'De grote uitdaging is om al die losse systemen aan elkaar te knopen'

Bekir Sentürk

Bekir Sentürk

  • Adviseur
  • Rijkswaterstaat

Meer over Bekir

'Nieuwe Waterveiligheidsnormen vragen om nieuwe kennis, zoals technische modellen en formules'

Vera Konings

Vera Konings

  • Adviseur
  • Rijkswaterstaat

Meer over Vera

'Geen schermen voor de nieuwe A16, maar omgevingsvriendelijke groene geluidswallen'

Esther Hemel

Esther Hemel

  • Adviseur Programmabureau Verkenning en Planuitwerking
  • Rijkswaterstaat

Meer over Esther