Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Werknemers uit de doelgroep banenafspraak

De Rijksoverheid is een van de grootste werkgevers van Nederland en staat open voor iedereen die naar vermogen kan werken, ook voor mensen uit de doelgroep banenafspraak. Zij hebben vaak een moeilijke positie op de arbeidsmarkt. Om deze groep te helpen, garandeert de Rijksoverheid dat er in de periode 2014 tot 2024 in totaal 3340 banen worden gerealiseerd voor mensen uit deze doelgroep.

Doelgroep banenafspraak

Hoor jij tot de doelgroep banenafspraak? Dan kun je reageren op alle vacatures bij de Rijksoverheid. Sommige zijn speciaal opengesteld voor mensen uit de doelgroep banenafspraak. Mensen op de wachtlijst krijgen voorrang; zij hebben doorgaans nog geen baan. We hebben allerlei functies bij de Rijksoverheid, van beleidsmedewerker en jurist tot administratief ondersteuner en tuinman. Je hoeft dus niet altijd hoogopgeleid te zijn of veel werkervaring te hebben. Als je eenmaal gaat werken, zijn er collega's die jou begeleiden. Werken bij de Rijksoverheid kan overal in het land. Of je nu in Groningen, in de Randstad of in Den Bosch woont: de Rijksoverheid zit altijd in de buurt. Reageer dus snel als je een vacature ziet die je aanspreekt, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Vacatures zoeken en reageren

Kijk eens in het overzicht van alle vacatures bij de Rijksoverheid.

  • Je kunt vacatures filteren op vakgebied, niveau en regio.
  • Of zoek op doelgroep banenafspraak. Sommige vacatures zijn speciaal voor mensen uit de doelgroep banenafspraak.

Zie je een interessante vacature en kom je uit de doelgroep banenafspraak? Reageer dan als volgt:

  • Solliciteer op de vacature volgens de aanwijzingen die je in de vacaturetekst vindt.
  • Geef in je sollicitatie duidelijk aan dat je tot de doelgroep banenafspraak behoort.

Maatwerk voor een Wajongfunctie

Het is maatwerk, maar deze combinatie werkt!

Linda de Snoo werkt als secretaresse bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en heeft een Wajong-status. Zij vond samen met haar manager Marjolein Westra een goede invulling van haar functie passend bij haar arbeidsbeperking.

Maatwerk voor een Wajongfunctie

Als Wajonger moet je harder werken

Nienke Hofland

Het team project Lege Kasten helpt medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met het opruimen van hun archief voor de verhuizing naar de nieuwbouw.

Als Wajonger moet je harder werken

Blog

Petra Baks

Petra Baks

  • Adviseur bedrijfsvoering
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ga voor de gunfactor!

16 november 2015

Ik ben een Wajonger, door mijn progressieve aangeboren spierziekte heb ik vanaf mijn 18e jaar een uitkering van het UWV gekregen. Op het moment dat ik mijn HBO-opleiding had afgerond ben ik gaan werken en verdienen en is mijn Wajong-uitkering in ‘slaapstand’ gezet. De kans dat ik werkend mijn pensioengerechtigde leeftijd niet haal is reëel. Op dat moment is het handig dat ik al bekend ben bij het UWV.

Lees meer over Ga voor de gunfactor!