Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl

Nederlands voorzitterschap Europese Unie Nederland was van 1 januari tot 1 juli 2016 voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Een half jaar waarin Nederland veel Europese ministers en gasten ontving en Europese vergaderingen en congressen voorzat. Op deze pagina lees je meer over wat er in Amsterdam, maar ook in Den Haag en Brussel gebeurde tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland. Voor en achter de schermen.

Nederland is van 1 januari tot en met 30 juni 2016 voorzitter van de Raad voor de Europese Unie.

Nederland was van 1 januari tot 1 juli 2016 voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Een half jaar waarin Nederland veel Europese ministers en gasten ontving en Europese vergaderingen en congressen voorzat. Op deze pagina lees je meer over wat er in Amsterdam, maar ook in Den Haag en Brussel gebeurde tijdens het EU-voorzitterschap van Nederland. Voor en achter de schermen.

Starters in de Europese spotlights

Starters in de Europese spotlights

Zinzi Speear, Nathalie van den Heuvel en Andrea de Ruiter (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) werken samen aan Het Pact van Amsterdam: een nieuw begin voor de Europese Agenda Stad.

>Starters in de Europese spotlights

Hoe de Rijksoverheid innovaties versnelt

Hoe de Rijksoverheid innovaties versnelt

SolaRoad, een techniek die zonlicht op het wegdek omzet in energie. Het is een van de vernieuwende initiatieven die in Nederland is ontwikkeld en die getoond werd tijdens de Innovation Expo 2016 in Amsterdam. Georganiseerd door de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Hoe de Rijksoverheid innovaties versnelt

Van museum tot ICT-fort: Europa was op bezoek

Van museum tot ICT-fort: Europa was op bezoek

Van museum tot ICT-fort: Europa was op bezoek

Van 1 januari tot 1 juli 2016 was het Scheepvaartmuseum het decor van een komen en gaan van hoogwaardigheidsbekleders en journalisten. Met een team van zo’n 25 mensen heeft SSC-ICT het EU-voorzitterschap van 2016 voorbereid.

>Van museum tot ICT-fort: Europa was op bezoek

Het EU voorzitterschap in de actualiteit