Blog: Coronacrisis

Wat zijn we met elkaar in een bijzondere tijd beland! Thuiswerken daar waar mogelijk, kinderen thuis, zo min mogelijk sociaal contact en alle andere maatregelen hebben nogal wat invloed op ons allen. Wanneer ik deze blog schrijf zijn we al meer dan 2 weken in een ander leven lijkt het wel.

Andere werkwijze

Niet alleen mijn werk vraagt een andere werkwijze, maar ook de zorg waar ik afhankelijk van ben heeft het stukken drukker omdat iedereen op dit moment thuis is. Een aantal van mijn medebewoners inclusief mijzelf vallen onder de risicogroep wat ook wel wat extra stress geeft. Ik ben veel alerter op handen wassen en andere hygiëne maatregelen die nu horen bij mijn dagelijkse verzorging. Het is best even zoeken geweest naar een andere structuur in de dagen. Op werkdagen vlieg ik normaal gesproken om 6.30 uur mijn bed uit om ergens rond 8.15 uur als de file meezit in Den Haag achter mijn computer plaats te nemen. Na een werkdag rij ik vaak tussen half 7 en 7 uur mijn huis weer binnen en is het tijd om te koken. Vaak heb ik dan nog wel een afspraak met vrienden of een avondje theater.

Aangeven wat je nodig hebt

Ook het sporten en de fysio is weggevallen, al moet ik ook eerlijk toegeven dat ik nog niet helemaal over mijn paardrijangst heen was, dus het niet vreselijk vind even niet op de manage te komen. Als nu mijn wekker -iets later - gaat, dan trek ik mijn sportkleding aan en begin de dag met 5 kilometer fietsen op mijn handbike. Afgelopen winter heb ik zo’n standaard gekocht zodat ik de deur niet uit hoef en dat komt nu dus prima uit. Volgens mij is het belangrijkste nu en de komende tijd om vooral goed voor jezelf te zorgen en ook bij anderen eventueel aan te geven wat je nu nodig hebt. Zelf heb ik aangegeven dat het mij niet altijd lukt de zorg te plannen en ik nu vaker dan anders moet wachten voor ik hulp krijg, wat maakt dat ik niet altijd helemaal zeker ben of ik aan kan sluiten bij een videomeeting op het juiste tijdstip.

Creatieve ideeën

Een collega van mij heeft haar afwezigheidsassistent zo ingevoerd dat zij tussen 9 uur en 12 uur bereikbaar is en de rest van de dag lerares is van groep 3, 5 en 8. De eerste keer dat ik het zag moest ik er om lachen en toch weet iedereen waar hij / zij aan toe is als ze mailen. Met de beweging onbeperkte denkers hebben we een oproep gedaan om meer creatieve ideeën te delen. Dat kan via de website van Onbeperkte Denkers. Daar is ook een mogelijkheid om contact te houden met andere collega’s die het leuk vinden om nu juist een verbinding te maken met iemand die we normaal niet eens tegen zouden komen. Kortom, we proberen in beweging te blijven en voor elkaar te zorgen.

Balans

Ik hoop dat iedereen toch een andere balans kan vinden in het vele thuis blijven. Houd contact met elkaar en ook met de collega’s die je normaal bij de koffieautomaat zou tegenkomen. Om de tijd wat beter door te komen heb ik een boek gekocht met de titel; schrijf je boek in 10 dagen. Of me dat gaat lukken, daar ben ik niet zo zeker van, maar het schrijven aan mijn “bestseller” is een fijne afleiding.

Voor nu, blijf gezond en pas goed op jezelf.

Kijk voor de meest actuele informatie over Corona op Rijksoverheid.nl en volg de richtlijnen van het RIVM.

Meer over de organisatie

Relevante blogs

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon