Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Als constructeur aan de slag op het Binnenhof

Annemarie Hoogervorst, Bianca Derkzen en Richard Bettink vertellen over hun werk als constructeur bij het Rijksvastgoedbedrijf. ´Op het Binnenhof achter de schermen kijken, rondlopen op kazernes tussen de rennende mariniers, of musea bezoeken voor openingstijd. Dat is echt prachtig!´ Aldus Annemarie. Bekijk de video voor hun uitgebreide verhaal.

(Annemarie Hoogervorst:) OPGEWEKTE MUZIEK ANNEMARIE HOOGERVORST: Het allerleukste aan mijn werk is de afwisseling. We doen niet alleen nieuwbouwprojecten maar we werken ook aan renovaties, monumenten. We keken op het Binnenhof achter de schermen. Je loopt rond op kazernes tussen de rennende mariniers. Ik ben in musea geweest waar je dan voor openingstijd rond mag lopen. Dat is echt prachtig. Wij zijn de grootste vastgoedeigenaar van Nederland. En alle gebouwen waaraan je werkt, zijn in eigen beheer. Dat betekent dat het ook niet ophoudt na oplevering maar dat je betrokken blijft bij beheervragen, als er schades zijn. En ook bij het ontwerpen of verbouwen. Dan kun je wat meer aan de lange termijn denken. Dat maakt het werk anders dan bij een marktpartij. BIANCA DERKZEN: Voor het Binnenhof zijn we een grote renovatie aan het voorbereiden. Het leuke is, als je constructeur bent bij het Rijksvastgoedbedrijf dat je helemaal tot in de haarvaten van dat traject zit. Het verschil met de marktconstructeur is dat ik met heel veel verschillende projecten bezig ben. Ik kijk zelf waar de grootste risico's zitten. En ik bepaal zelf dus ook waar mijn inzet nodig is en stuur op het juiste ontwerp en de uitvoering. RICHARD BETTINK: Ik werk nu twee jaar bij het Rijksvastgoedbedrijf. Wat ik hier zo prettig vind, is dat je hier ook echt samenwerkt. Dus echt samen werkt met andere disciplines waarin je in gelijkwaardige rollen tot een mooi eindresultaat komt. Mijn leukste project tot nu toe is een gezondheidscentrum op een legerkazerne waarbij ik vanaf het begin tot eind betrokken ben. Dat was zo geweldig om te doen. Wil jij ook constructeur worden bij het Rijksvastgoedbedrijf? Kijk voor meer informatie op de site werkenvoornederland.nl/rvb. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksvastgoedbedrijf. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Beeldtekst: Werken voor Nederland. werkenvoornederland.nl/rvb.) DE OPGEWEKTE MUZIEK STOPT

Grootste vastgoedeigenaar

Werken bij de grootste vastgoedeigenaar van Nederland betekent niet alleen werken aan spraakmakende en innovatieve nieuwbouwprojecten, maar ook aan renovaties en monumenten. Dat maakt het werken bij het Rijksvastgoedbedrijf ook anders dan werken bij een marktpartij.

Betrokken van begin tot eind

Bijzonder aan de functie is dat je opereert vanuit de rol van de eigenaar van het vastgoed. Constructeurs bij het Rijksvastgoedbedrijf zijn betrokken vanaf de vraagstelling, projectdefinitie en uitvraag richting marktpartijen, maar blijven ook betrokken na de oplevering, bijvoorbeeld als er schades zijn.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon