Blog: Als SAP-specialist van bedrijfsleven naar SSC-ICT

Mohammed Fourkaoui werkt als SAP basis consultant bij SSC-ICT. Wat dat inhoudt? Mohammed vertelt er meer over in zijn blog.

Toe aan een nieuwe stap

‘Ik heb bedrijfskundige informatica gestudeerd in Amsterdam en ging hierna werken bij Centric als SAP basis consultant. Na een overstap naar Capgemini, in dezelfde functie, was ik na 9,5 jaar toe aan een nieuwe stap. Ik zocht naar een werkgever die mij de kans bood mijzelf verder te ontwikkelen en meer kennis op te doen van SAP, die vond ik in SSC-ICT. Ik heb via LinkedIn gesolliciteerd. Bij de eerste kennismaking werd mij al duidelijk dat er veel aan zat te komen qua opdrachten. Dat betekende voor mij kansen om mijn SAP-kennis te verbreden. In oktober 2016 ben ik hier begonnen.

Variatie

Het leukste aan mijn werk is de dagelijkse uitdaging en variatie. Ik kom elke dag nieuwe dingen tegen, waardoor het werk nooit eentonig is. Momenteel is het erg druk, mede omdat er een technische release voor de deur staat. Voor al onze klanten voeren we binnenkort database refreshes en upgrades uit. Daarnaast ben ik ook bezig met het dagelijkse beheer en andere projecten die nu lopen.

Leren van de klant

We houden alle klantenverzoeken en storingen voortdurend in de gaten. Hierdoor weet ik nooit hoe mijn dag exact gaat verlopen, omdat er elke dag een ander probleem kan ontstaan en de klant met verschillende verzoeken kan komen. Eén keer per maand hebben we een meeting met de klant, om te kijken wat er goed of fout is gegaan en daar van te leren.

Groeien naar architect

Ik wil graag zoveel mogelijk ervaring opdoen als SAP basis consultant om door te kunnen groeien naar de functie van SAP architect. SSC-ICT biedt hiervoor ruimte, mogelijkheden en individuele coaching. Samen met mijn manager heb ik hier een plan voor gemaakt. Kennis opdoen en opleidingen volgen wordt erg gestimuleerd binnen SSC-ICT.

Team spirit

De samenwerking met mijn collega’s in het team loopt erg goed. Iedereen is bereid elkaar te helpen. We bespreken dagelijks de activiteiten tijdens een korte stand-up. Wanneer iemand ergens tegenaan loopt, kunnen collega’s meteen meekijken om het probleem op te lossen. Het is gezellig op de afdeling. We lunchen samen, maken een wandelingetje buiten en lunchen af en toe met het hele SAP-team buiten de deur. Ik ben hier helemaal op mijn plek.’

Bekijk hieronder onze vacatures. Zit je vacature er niet tussen, maar heb je wel interesse? Neem contact op met onze recruiter Angelo Goossens.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon