Netwerktechnisch een van de grootste aanbieders van Nederland

Steffen Leget

Steffen Leget

Netwerk engineer - SSC-ICT

Steffen Leget werkt als netwerk engineer bij het Shared Service Center-ICT (SSC-ICT) op de afdeling Datacenter en Network Services bij het Campus Network Services Team. Dit team voorziet de connectiviteit in en tussen alle kantoorpanden waar SSC-ICT diensten levert.

Bekijk hoe de werkdag van Steffen eruitziet.

We beginnen normaal gesproken met een dagstart 's morgens. Vaak hebben we te maken met incidenten die opgelost moeten worden. Het liefst natuurlijk zo min mogelijk. Met een commerciële opdrachtgever is het eigenlijk altijd wel heel makkelijk om de boel in de gaten te houden want het gaat altijd om geld. Binnen een politieke omgeving gaat het óók om geld maar er zitten daar ook andere belangen die vaak meespelen. Een ander gevoel krijg je, als je maatschappelijk gezien ook wel echt iets kan bijdragen. Als je veel kan besparen of dingen slimmer kan regelen dan weet je dat je dat niet alleen voor je zelf en voor je baas doet maar ook voor de samenleving en uiteindelijk ook voor de belastingbetaler die je zelf bent. We zitten met zes ministeries en ondertussen met 270 locaties wereldwijd. Waarbij we eigenlijk allerlei verschillende rollen moeten vervullen. Je hebt een enterprise omgeving, een internet service provider een datacenter omgeving. We hebben zo veel verschillende locaties, dat maakt het lekker complex en daardoor ook interessant. Een ander verschil tussen de commerciële wereld en de overheid is de complexiteit van de omgeving. Je hebt met allerlei verschillende normen te maken EU-normen en NATO-normen maar ook binnen Nederland waar gewoon verschillende regelgeving en wetgeving geldt. We hebben diverse locaties met grote WiFi omgevingen waarbij we regelmatig een scan moeten gaan uitvoeren of de WiFi omgeving nog steeds up-to-speed is en up-to-spec en dat alles daar functioneert zoals het hoort te functioneren. We proberen zo veel mogelijk die omgevingen te automatiseren en dat ook versneld uit te rollen daar zijn we nu met een nieuw product, dat heet "DNA-center" mee bezig. Om te kijken of we door middel van automation dat versneld kunnen gaan inrichten. Vroeger deden we twee maanden over een pand dat zou nu, bij wijze van spreken, in twee dagen kunnen. Je moet voor dit werk echt wel creatief zijn en niet afschrikken van een beetje complexe omgevingen en een beetje flexibel zijn is echt wel een belangrijk ding.Het kan hier heel snel, van het ene op het andere moment overschakelen op wat voor manier we aan het werk zijn. Dat houdt wel in dat je daar echt wel mee om moet kunnen gaan. En uiteraard moet je een technische ondergrond hebben waarmee je wel echt betrokken bent met de techniek. SSC-ICT is voor mij een fijne werkgever omdat ik hier echt als individu behandeld word. Er is veel ruimte voor doorgroei. Je kunt altijd kiezen om ergens iets anders te gaan doen maar ik zit ook gewoon in een fijn team. Er is wel een bepaalde cultuur die hier heerst waar je feeling voor moet hebben en ik ben daar gek op!

Kantoorpanden snel configureren

'Samen met mijn collega's werk ik aan het automatiseringproces van netwerkomgevingen van 6 van de 8 ministeries waaraan wij dienstverlening leveren. Dit doen we met behulp van diverse technieken en applicaties waarvan sinds kort met het Digital Network Architecture-Center. Ons doel is om in de toekomst grote kantoorpanden binnen een paar avonden te kunnen configureren. Een flinke vooruitgang als je bedenkt dat op dit moment zo'n 400 switches en 600 access points nog vaak handmatig worden geconfigureerd.

SDA-100

SSC-ICT staat op de lijst van de SDA-100 (Software-Defined Access) van Cisco. Dat betekent dat wij bij de eerste 100 bedrijven zitten waar op korte termijn een Brownfield Campus Fabric wordt neergezet met alle nodige ondersteuning. Dat is best bijzonder, want in Nederland zijn dit slechts 2 bedrijven waarvan wij er dus 1 zijn. Netwerktechnisch zijn wij een van de grootste aanbieders van Nederland. Wij leveren zowel een Enterprise, Datacenter als Service Provider dienstverlening. Dat zijn 3 rollen die je normaal gesproken niet in 1 bedrijf tegenkomt. Dat maakt SSC-ICT juist zo uniek.'

Bekijk hieronder onze vacatures. Zit je vacature er niet tussen, maar heb je wel interesse? Neem contact op met onze recruiter Angelo Goossens.

Meer relevante ICT-artikelen

Als een van de grootste ICT-werkgevers van ons land biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werk voor ICT'ers.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon