Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Inhousedag Wetgevings- en Overheidsjurist

De Academie voor Wetgeving en de Academie voor Overheidsjuristen organiseren gezamenlijk een inhousedag op donderdag 30 januari 2020.

30
jan

Voor wie?

Rechtenstudenten die geïnteresseerd zijn in de 2-jarige masteropleiding Wetgevingsjurist of Overheidsjurist. De traineeships van de Academie voor Wetgeving en de Academie voor Overheidsjuristen bieden een uitgelezen kans om bij het Rijk een vliegende start te maken.

Traineeship tot wetgevingsjurist

Wetgevingsjuristen besteden een groot deel van hun tijd aan het opstellen of beoordelen van voorgenomen regelgeving. Dat omvat veel meer dan alleen het schrijven van teksten. Overleg en consultatie met anderen is noodzakelijk. Bovendien moet de juridische houdbaarheid van de regels gegarandeerd worden. De opleiding voor wetgevingsjurist omvat alle theoretische en praktische inzichten die je nodig hebt om goede wetgeving op te stellen.

Traineeship tot overheidsjurist

Een overheidsjurist draagt samen met collega’s bij aan de oplossing van maatschappelijk relevante problemen. Dit vindt plaats binnen rechtsstatelijke kaders. Afhankelijk van je werkplek houd je je bezig met bijvoorbeeld zorg, veiligheid, onderwijs of andere beleidsterreinen. Ook internationaal of Europees recht kan tot het werkterrein van de overheidsjurist behoren. Tijdens de opleiding tot overheidsjurist leer je de noodzakelijke vaardigheden om gedegen juridische adviezen te geven, juridische producten te maken en de Staat te vertegenwoordigen in procedures.

Werken en leren

Beide traineeships duren 2 jaar. Als trainee krijg je een aanstelling bij een ministerie, het Bureau Wetgeving van de Tweede Kamer of een andere organisatie binnen het Rijk. Je krijgt tijdens je opleiding les van de beste docenten uit de wetenschap en de praktijk. Om toegelaten te worden, moet je een juridische master hebben afgerond. Kennis van het staats- en bestuursrecht, het privaatrecht en het Europese recht is daarbij vereist.

Programma

Tijdens deze middag deelt een trainee zijn of haar ervaringen met de opleiding en het werk.

Opleiding Je krijgt informatie over de opzet en inhoud van beide traineeopleidingen. Tijdens de borrel na afloop kan je vragen stellen aan de trainees en de staf van de Academies.
Workshop In de workshop ga je zelf aan de slag. Zo kun je ervaren welke vaardigheden een rol spelen bij het werk van de wetgevingsjurist en de overheidsjurist.
Selectieprocedure We vertellen je tijdens de inhousedag alles wat je moet weten over de selectieprocedure.

Waar en wanneer?

Datum 30 januari 2020
Tijd 13.00 -16.30 uur, aansluitend een borrel
Locatie Academiegebouw, Lange Voorhout 62 te Den Haag 

Aanmelden

Stuur een email met jouw gegevens (naam en telefoonnummer) naar: academie@acwet.nl.

De volgende selectieprocedure voor de traineeships begint op 28 februari 2019. 
Meer informatie hierover vind je op onze website: https://rechtenoverheid.nl/traineeopleiding
 

 

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon