Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Joint Sigint Cyber Unit Summerschool

Zie jij ook op tegen een zomer in quarantaine? Heb je 9GAG uitgespeeld en weet je van gekkigheid niet meer wat je moet doen? De AIVD en MIVD gaan je #coronaproof de zomer door helpen. De site met challenges is beschikbaar van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. 

31
aug

In juli en augustus

De Joint Sigint Cyber Unit (JSCU) vindt de Summerschooltraditie te belangrijk om een jaar over te slaan, zelfs in deze bijzondere tijd. We hebben ook (te)veel compassie met alle strand- en terrashaters, vrijwillige thuisblijvers en onverbiddelijke schermplakkers. Dit jaar in verband met het coronavirus dus niet twee weken lang met elkaar op de hei zitten, maar een #Quarantineproof #InHome #Entertainment editie van de Joint Sigint Cyber Unit Summerschool (powered by AIVD en MIVD).

Voor wie?

Voor iedereen met een hart voor security: Diehard Crypto's. Exploiting Wannabees. Reversing Maniacs. Signal Lovers & Networking Adepts. We richten ons vooral op studenten die binnenkort een bachelor of master behalen in bijvoorbeeld informatica of cybersecurity of jonge professionals die regelmatig deelnemen aan Capture The Flag (CTF)-evenementen. Voldoe je (nog) niet aan dit profiel, maar vind jij het wel super leuk om mee te doen? Doe dan ook zeker mee.

Wat?

Op deze site worden cryptografische puzzels en challenges gepubliceerd die gericht zijn op het vinden en uitbuiten van zwakheden in protocollen en software. Je kunt je hart ophalen als je van reverse engineering houdt of blij wordt van het omzetten van gecodeerde signalen in een leesbaar signaal. En last but not least is er ook weer wat te puzzelen voor mensen die graag uitpluizen wat er echt op het netwerk is gebeurd.

Wanneer?

De site met challenges is beschikbaar van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Let op: dat is tegelijk ook de deadline voor het insturen van je write-up en cv.

Waar?

Je kunt gewoon lekker vanuit je luie stoel aan de slag, uiteraard met een PC/Laptop, Club Mate en flinke zak Cheetos binnen handbereik.

Aanmelden?

Helemaal niet nodig. De challenges komen online zodra de countdown op nul staat. Je hoeft je verder niet in te schrijven. Als je jouw oplossingen met ons wilt delen, verzoeken wij je vriendelijk doch dringend om er een cv bij te doen, zodat wij kunnen zien wie je bent.

https://jscu.summerschool.sh/

Is dat alles?

Vooralsnog wel. Wij hopen dat we na afloop van de Summerschool de best presterende deelnemers kunnen uitnodigen om gezellig een hapje en drankje te komen nuttigen in ons prachtige hoofdkwartier in het altijd bruisende hart van de Randstad: Zoetermeer. We zijn daarbij afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment van kracht zijn en een persoonlijk bezoek mogelijk verhinderen.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon