Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Online meetup assetmanagement Rijkswaterstaat

Ben jij een assetmanager die graag up-to-date blijft binnen het vakgebied? Sta je open voor nieuwe kennis en contacten? Op 4 november organiseert Rijkswaterstaat een inspiratiesessie rondom het thema: langetermijn assetplanning. We gaan aan de slag met een case en er is ruimte om te netwerken.

04
nov

Hoe maak je langetermijnkeuzes voor assets?

Besluiten rondom assets als wegen, bruggen, sluizen en keringen worden vaak voor tientallen jaren genomen. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren die bekend of te voorspellen zijn zoals verkeer, omgeving, klimaatadaptatie, EU-regelingen of digitalisering. Hoe maak je als assetmanager keuzes die over 20 jaar nog houdbaar zijn?

Wat gaan we doen?

We gaan eerst aan de slag met een assetcase. Bijvoorbeeld de Houtribsluizen; een groot sluizencomplex bij Lelystad. Het complex werd in 1975 geopend en bestaat onder andere uit diverse sluizen, een beweegbare brug en een vaste brug. Bij het complex zijn regelmatig storingen waardoor vaarroutes tijdelijk niet beschikbaar zijn. Er is al veel onderhoud uitgevoerd op het complex maar niet met langetermijn resultaat. Duidelijk is dat er ingrijpend verbouwd moet worden. Welk scenario stel jij op? Samen met een aantal vakgenoten zet je de dilemma's op een rij en bespreekt welke strategie houdbaar is. Na de case is er ruimte om in contact te komen met andere vakgenoten

Voor wie?

Naast vakgenoten, is de meetup ook interessant voor senior, medior en startende assetprofessionals. De meetup is bedoeld om kennis te delen, van elkaar te leren en samen het vak naar een hoger niveau te tillen.

Waar en wanneer

Datum  4 november 2020
Tijd  10.30 - 12.30 uur
Locatie

Online vanuit je eigen omgeving via laptop, mobile of tablet

Meer informatie en aanmelden

Meld je hier aan of lees meer op de website van Rijkswaterstaat. Daar vind je ook meer informatie over Techniek bij Rijkswaterstaat. Heb je vragen over dit event? Mail dan naar Marije van den Ende.

 

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon