Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Traineeplaza 2020

Ben jij een hbo- of wo-student en wil je aan de slag als trainee bij de Rijksoverheid? Kom dan naar Traineeplaza 2020 en maak kennis met alle traineeprogramma’s.

02
mrt

Werk en opleiding op hoog niveau

Werken bij de Rijksoverheid is werken voor Nederland. Werk dat ertoe doet. Denk aan de veiligheid en leefbaarheid van Nederland, bescherming van persoonsgegevens en cybersecurity. De belangen en uitdagingen zijn groot. Daarom trainen wij de beste ICT’ers, technici, financials en andere starters om deze uitdagingen aan te gaan en hebben wij verschillende interessante traineeships op hbo- en wo-niveau.

Wil jij na je WO-studie een traineeship volgen? En wil je tegelijkertijd bijdragen aan een mooier en beter Nederland? Dan is een traineeship bij de Rijksoverheid misschien wat voor jou. Jaarlijks starten er meer dan 250 ambitieuze trainees, verdeeld over ruim vijftien traineeships. De meeste traineeships duren twee jaar, waarin je binnen meerdere opdrachten zowel werkt als leert en de basis legt voor je verdere carrière. Waar en hoe je dat gaat doen, bepaal je grotendeels zelf. Je kijkt binnen bij verschillende Rijksorganisaties, waar je veel eigen verantwoordelijkheid hebt en bezig bent met maatschappelijke thema’s als veiligheid, leefbaarheid en klimaat. Ook kun je kiezen uit een ruim aanbod aan opleidingen, om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen in de richting die jij wil. Zo start je je carrière goed! Als trainee werk je 36 uur per week en start je bijna altijd met een salaris van ongeveer 2700 euro bruto per maand. Daarnaast krijg je een individueel keuzebudget dat je meer vrijheid geeft ten aanzien van het moment van uitbetaling van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Ook zijn er veel sociale activiteiten, waardoor er altijd een goede afwisseling is tussen werken voor de Rijksoverheid, leren en ontspannen. Werken voor de Rijksoverheid is werken voor Nederland. Meer weten? werkenvoornederland.nl/starters

Programma

Tijdens Traineeplaza ontdek je welke traineeprogramma’s de Rijksoverheid heeft en krijg je een voorproefje van wat de verschillende trajecten inhouden. Maak kennis met bijvoorbeeld het Rijkstraineeprogramma, of laat je voorlichten over het Financial Traineeship of de mogelijkheden van een traineeship bij de Europese Unie. Bekijk het overzicht van alle traineeships.

Sluit je aan bij presentaties, workshops, speeddates, bezoek de informatiemarkt en maak een praatje met huidige trainees. Je kunt je LinkedIn-profiel laten checken en onze fotograaf staat klaar voor het maken van een profielfoto.

Waar en wanneer?

Datum  2 maart 2020
Tijd  9.00 - 17.00 uur
Locatie  The Globe Meeting Center, Waldorpstraat 13A, Den Haag

Meer informatie en aanmelden

Kijk hier voor meer informatie over Traineeplaza, of meld je gelijk aan met het aanmeldformulier. Op het aanmeldformulier vind je een overzicht van alle workshops, geef daar je voorkeur aan. Het aantal plekken voor de workshops is beperkt,  dus wees er snel bij.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon