KNMI Tech meet up

Is pizza, IT en tech de perfecte combinatie voor jou? Kom dan op donderdag 8 september naar onze tech meetup bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Rode draad van de meetup is hoe we satellietwaarnemingen op de werkplek van de meteoroloog krijgen, die daarmee de maatschappij kan voorzien van actuele weersverwachtingen.

08
sep
Publicatiedatum 21-06-2022

Zonder IT geen weersverwachting

Het KNMI staat voor mooie uitdagingen op het gebied van tech, innovatie en IT. Denk aan de bouw van een nieuwe supercomputer, die de korte termijn weersverwachtingen verbetert. Of aan de vervanging van het meetnetwerk dat data van weersomstandigheden registreert. Maar ook aan onze cloud first strategie, waarbij we al onze 60 applicaties op Amazon Web Services (AWS) naar een nóg hoger niveau tillen.

Sneak preview

  • Presentatie over de open source library Pytroll die software bouwstenen levert om ruwe satellietdata om te zetten naar meteorologische producten.
  • Ons #GeoWeb-team vertelt over de tool GeoWeb; een open source systeem dat we in-house ontwikkelen. Doel van Geoweb is om alle meteorologische informatie samen te brengen in 1 consistent beeld van het weer.
  • Mogelijkheid om te speeddaten met KNMI'ers over onderwerpen als #cloud, #AWS, #opensource en alles wat je ook maar wilt weten.
  • Neem een kijkje in het kloppende hart van het KNMI: de weerkamer. Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan.
  • Pizza en lekkere drankjes.

Voor wie?

Voor aanstormende talenten en young professionals in IT. Voor developers, engineers, architecten en anderen met een achtergrond in IT die een kijkje in de KNMI-keuken willen krijgen.

Wanneer en waar

Datum  8 september
Tijd  17.00 - 19.30 
Locatie KNMI, Utrechtseweg 297, De Bilt

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie? Neem dan contact op met Inge Wichink Kruit, inge.wichinkkruit@rws.nl. En meld je vóór 5 september aan met dit aanmeldformulier.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon