Summercourse Intensief Toezicht Belastingdienst

De Belastingdienst kent een brede ‘klantenkring’, namelijk alle belastingplichtigen in Nederland. Anne Jan is contactambtenaar voor klanten uit het Midden- en Kleinbedrijf. Tijdens dit online webinar neemt hij je mee in het intensief toezicht. Zijn belangrijkste taak is het doorgeleiden van onderzoeken van de Belastingdienst naar de FIOD en het Functioneel Parket.

23
aug

Voor wie

De summercourse richt zich op iedereen die een interesse heeft in fiscaliteit. De toegang is gratis, maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht.

Programma

Tijdens dit online webinar neemt Anne Jan, contactambtenaar bij de Belastingdienst, je mee in het intensief toezicht. Zijn belangrijkste taak is het doorgeleiden van onderzoeken van de Belastingdienst naar de FIOD en het Functioneel Parket. Een onderzoek komt op zijn bureau als een controle- of heffingsmedewerker tijdens zijn onderzoek fouten constateert die ertoe leiden dat er te weinig belasting wordt betaald of teveel is teruggevraagd door de ondernemer en deze fouten vermoedelijk opzettelijk zijn gemaakt. Alleen als fouten opzettelijk worden gemaakt is er sprake van fraude. Het is zijn taak om te beoordelen of hetgeen dat wordt aangeleverd voldoet aan de criteria om een zaak strafrechtelijk op te pakken. Als dit het geval is dan legt hij de zaak voor aan de FIOD en het Functioneel parket. 

Praktijkvoorbeelden

Aan de hand van een paar praktijkvoorbeelden, laat Anne Jan je zien hoe onderzoeken door Belastingdienstmedewerkers kunnen uitmonden in strafrechtelijke onderzoeken en wat daar allemaal bij komt kijken. Daar komt namelijk meer bij kijken dan alleen vaststellen dat de belasting is betaald of teveel is teruggevraagd.

Wanneer en waar

Datum  23 augustus 2022
Tijd  19:00 - 20:00 uur
Locatie  Online vanuit je eigen omgeving via laptop, mobile of tablet

Meer informatie en aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Lees dan meer over deze en andere summercourses op de site van de  Belastingdienst. De toegang is gratis, maar aanmelden via deze aanmeldlink is verplicht. In de week voorafgaand aan het webinar, ontvang je een link die toegang verleent tot het webinar via een uitnodiging los van de bevestiging.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon