Online inhousedag traineeships Academie voor Wetgeving en Overheidsjuristen

Jurist worden bij de Rijksoverheid? Kom dan naar de online inhousedag van de Academie voor Wetgeving en Overheidsjuristen op 7 februari 2023. Kom alles te weten over de traineeships bij de Academie.

07
feb

Voor wie

Heb je net je rechtenstudie afgerond en wil je jouw juridische kennis en vaardigheden inzetten voor het oplossen van maatschappelijke vragen, zoals het klimaatprobleem, de opvang van vluchtelingen, of het woningtekort? Dan zijn wij op zoek naar jou voor het traineeship tot wetgevingsjurist of overheidsjurist. 

Ons 2-jarig traineeship bestaat uit een combinatie van opleiding en werk. Je wordt voor 3,5 dag per week als jurist aangesteld bij een ministerie, een (uitvoerings)organisatie (bijvoorbeeld de IND), de Tweede Kamer, of de Raad van State. Daarnaast volg je 1,5 dag per week onderwijs dat erop is gericht om jou alle kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt op de werkvloer. Door de combinatie van onderwijs en praktijk kun je opgedane kennis direct toepassen. 

Programma

Tijdens de inhousedag vertellen we je alles wat je moet weten over de inhoud en opzet van de masteropleidingen, delen we informatie over mogelijk toekomstige werkplekken en lichten we de toelatingsprocedure toe met wat tips en tricks. Daarnaast delen de huidige trainees hun ervaringen met het traineeship en kruip je tijdens het interactieve gedeelte zelf in de huid van een wetgevingsjurist of overheidsjurist om aan de slag te gaan met een casus. Tot slot is er ruime gelegenheid om al jouw vragen te stellen aan de huidige trainees en de staf van de academies.

Wanneer en waar

Datum  7 februari 2023
Tijd  14:00 - 17:00 uur
Locatie  Online

Kun je de 7e niet online aanwezig zijn? Er is ook een live inhousedag op 27 januari 2023.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over onze traineeships kun je lezen op de website van de Academie voor Wetgeving en Overheidsjuristen. Je kunt je daar gelijk aanmelden voor de inhousedagen

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon