Ashwin Autar

Inkopen bij het RIVM vraagt om een nieuwsgierige houding
Ashwin Autar

Studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen, met een specialisatie in human resource management. Doet aan tafeltennis in clubverband. Kijkt graag naar sport, een goede film, maar houdt ook van muziek en reizen.

Inkoopadviseur Ashwin Autar gaat graag op onderzoek uit. Dat komt goed uit want elk project is weer anders bij het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) van het Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De onderwerpen die aanbesteed worden zijn vaak technisch complex en projecten moeten snel voor elkaar zijn.


Open sfeer

‘Na mijn studie bedrijfskunde ging ik aan de slag bij gemeente Utrecht. Langzamerhand rolde ik het inkoopvak in. Via een consultancybureau werd ik gedetacheerd bij het Inkoop Uitvoeringscentrum van het RIVM. Het was zo leuk dat ik koos voor een carrière bij de Rijksoverheid. De sfeer is hier supergoed. Iedereen heeft zijn of haar expertise. We zoeken elkaar makkelijk op, er is altijd ruimte om te sparren. En er is een cultuur van leren en ontwikkelen.

Nieuwsgierig

Wil je inkoopadviseur worden, dan is nieuwsgierigheid een nuttige eigenschap. Want je moet steeds weer interesse kunnen opbrengen voor een nieuw, en soms technisch, onderwerp. Daarbij is het fijn als je proactief bent en graag zelf op onderzoek uitgaat. Natuurlijk moet je ook kennis hebben van de Aanbestedingswet en procedures beheersen. Dat kun je leren. Ik heb anderhalf jaar geleden op kosten van mijn werkgever de leergang aanbestedingsrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond.

Sport

In mijn vrije tijd kijk ik graag naar voetbal op tv. Niet zozeer omdat ik fan ben van een bepaalde club, maar omdat ik graag naar technisch vaardige spelers kijk, zoals Messi. Of naar een tennisser als Federer. Ik kijk altijd met plezier naar hun spel, en analyseer de wedstrijd en hun gedrag. Dat zegt ook wel iets over mij: ik wil het altijd zo goed mogelijk doen, of dat nou in sport of werk is. Bij het IUC-RIVM word ik met complexe opdrachten uitgedaagd steeds beter te worden in mijn vak.’

Ik werk voor Nederland

Dankzij de infectieradar kunnen we het coronavirus beter volgen

Tom

OpenShift engineer
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon