Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Enno Boersma

Wiskunde toepassen in ingewikkelde software-systemen is altijd leuk
Enno Boersma

Enno Boersma
System engineer
Belastingdienst

  • Kwam na zijn studie terecht bij de Belastingdienst en maakte tijdens de selectiedag van de Belastingdienst kennis met de verschillende ICT-projecten van de organisatie. Kan zijn passie voor wiskunde goed kwijt in diverse softwareprojecten.
  • Speelt in zijn vrije tijd graag volleybal en gaat geregeld naar de bioscoop.

Enno Boersma is system-engineer bij het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie van de Belastingdienst. Het Centrum verzorgt ICT-systemen voor miljoenen belastingplichtigen. Enno installeert SAS en zorgt dat systemen als Z/OS, AIX, Linux en Windows altijd goed werken. Zo kunnen zijn collega’s gegevens goed kunnen lezen en analyseren en bijvoorbeeld fraudegevallen herkennen.


Analyseren

‘Bij het centrum voor Infrastructuur en Exploitatie van de Belastingdienst is het mijn voornaamste taak om systemen goed te laten werken. Hierdoor kunnen mijn collega-wiskundigen en de econometristen van de andere afdelingen hun werk goed doen en alle gegevens die ze nodig hebben goed lezen en analyseren. Ik installeer SAS dat draait op onze systemen als Z/OS, AIX, Linux en Windows. Dat zijn systemen waar onder andere de VIA, de Vooraf Ingevulde Aangifte, gebruik van maakt. Wij zorgen zo dat de gegevens van iedere Nederlander die belastingaangifte moet doen direct zichtbaar zijn.

Laden en lossen

Mijn werk is belangrijk voor het goed functioneren van Nederland. Als een van de applicaties waar de douane gebruik van maakt niet goed werkt, kunnen bijvoorbeeld schepen de haven niet in of uit.

Dat kost handen vol geld en de impact is enorm. Het feit dat ik bijdraag aan zoiets wezenlijks, is echt heel mooi. Naast het installeren van systemen, bouwen we ook scripts en maken we testgevallen. Als de resultaten dan goed zijn, kunnen we direct zien of de systemen goed werken.

Wiskunde

Na mijn studie toegepaste wiskunde kwam ik via een teamgenoot van mijn volleybalvereniging in aanraking met de Belastingdienst. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een selectiedag. Het leuke aan de selectiedag was dat ik op een vrij ontspannen manier kennismaakte met verschillende ICT-projecten van de Belastingdienst. Als wiskundige kan ik mij hier nu goed vermaken en er zijn veel doorgroeimogelijkheden. Maar vooral de variatie in het werk maakt het hier erg leuk.’

Ik werk voor Nederland

Onze securityspecialisten bestrijden cybermisdaad met de nieuwste techniek
Karl Lovink
Lead Security Operations Center
Belastingdienst

Behaalde de titel Master of Security in Information Technology (MSIT) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Lees meer over Karl Lovink
Als de online aangifte verandert, heeft mijn team de ICT daarvoor ingekocht
Ton Lammers
Inkoopspecialist ICT
Belastingdienst

Studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deed daarna een postacademische opleiding telematica.

Lees meer over Ton Lammers
Goede applicatiearchitectuur zorgt voor een makkelijker te onderhouden app
Marc van der Loo
Softwareontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde hts elektrotechniek. Gaat graag met het gezin op vakantie. Houdt van hardlopen in de winter en fietsen in de zomer.

Lees meer over Marc van der Loo
Ik ben specialist op het gebied van namaakgoederen, piraterij, wapens, munitie en de flora- en faunawet
Louis de Vries
Douanemedewerker
Belastingdienst

Heeft mavo 4 gedaan. Werkte van zijn 18e tot zijn 40e jaar bij de Marine met als specialisatie meteorologie en oceanografie.

Lees meer over Louis de Vries
Er zijn bij het toeslagenportaal altijd nieuwe wensen, nieuwe sprints, nieuwe releases
Marko Hendriks
Ontwerper
Belastingdienst

Studeerde technische bedrijfskunde aan de hts. Werkte na zijn studie kort bij ABT Benelux, een bedrijf met Amerikaanse roots.

Lees meer over Marko Hendriks
De Belastingdienst heeft gemiddeld 500 applicaties in eigen beheer
Koen Lucassen
Manager Hosting services
Belastingdienst

Komt oorspronkelijk uit de telecomsector voordat hij aan de slag ging bij de Belastingdienst. Combineert zijn technische kennis met zijn meer dan gemiddelde interesse voor ICT.

Lees meer over Koen Lucassen
Binnen 4 maanden realiseerden we de eerste productieversie
Willem van Deel
Lead ontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde MTS elektronica. Ging na zijn studie aan de slag als software ontwikkelaar bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Lees meer over Willem van Deel
Mensen ertoe bewegen om zich bewust te zijn van beveiliging
Patrick Borsoi
Adviseur informatiebeveiliging
Belastingdienst

Volgde de studie informatica aan de hts. Besloot tijdens het vervullen van zijn militaire dienstplicht te solliciteren bij de Belastingdienst.

Lees meer over Patrick Borsoi
Met onze Agile-aanpak creëren we een sterke verbinding tussen business en IT
Tamara Schreuder
Applicatieontwikkelaar
Belastingdienst

Deed de pabo maar besloot dat haar hart niet bij het onderwijs lag. Stroomde in bij PinkRoccade, waar ze een opleiding voor ICT’er kon volgen.

Lees meer over Tamara Schreuder
Bij de Belastingdienst leer ik meer dan werken met cijfers alleen
Reinalda van Oostendorp
Accountant in opleiding
Belastingdienst

Reinalda volgt de studie Accountancy aan de Business Universiteit Nyenrode te Breukelen en werkt als tax auditor bij de Belastingdienst.

Lees meer over Reinalda van Oostendorp
Jong fiscaal talent kan zijn hart ophalen bij de Belastingdienst
Teun van Overbeek
Fiscalist
Belastingdienst

Studeerde fiscale economie in Tilburg. Was voorzitter van de Tilburgse fiscalisten vereniging. Startte als informant bij de Belastingtelefoon.

Lees meer over Teun van Overbeek
Controleurs van de omzetbelasting gaan met onze dashboards op pad
Alex Derkse
Functioneel beheerder
Belastingdienst

Deed de studie Bedrijfskunde aan de Novi Hogeschool en ging direct aan de slag bij de afdeling Datafundament & Analytics van de Belastingdienst.

Lees meer over Alex Derkse
Met wat wij maken, kan ik ook aan mijn 80-jarige moeder uitleggen hoe je aangifte doet
Mark Braam
Service delivery manager
Belastingdienst

Studeerde Techniche Computerkunde aan de Hogere Technische School (HTS) in Venlo maar ontdekte al snel dat zijn hart uitging naar bedrijfskunde.

Lees meer over Mark Braam
We maken webtools die iedereen kan gebruiken
Simon Schaminee
Front end developer
Belastingdienst

Studeerde digitale communicatie en multimedia design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ging in juli 2017 aan de slag bij de Belastingdienst en kan daar nu in dienst treden.

Lees meer over Simon Schaminee
Werk dat heel Nederland raakt
Merijn Boot
Functional Modeller
Belastingdienst

Studeerde bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente Had zijn eerste baan bij Capgemini en werkte in opdracht van de Belastingdienst aan het Toeslagen Verstrekkingen

Lees meer over Merijn Boot
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon