Jan van Putten

Inkopers zorgen voor 80 miljoen eerlijke kopjes koffie
Jan van Putten

Jan van Putten
Teammanager Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde en kwam bij toeval in het inkoopvak terecht. Werkte lang als inkoopmanager in het bedrijfsleven. Behaalde verschillende inkoopopleidingen zoals NEVI 1, 2 en 3. Houdt van golfen en is imker van 9 bijenvolken.

Jan van Putten stuurt verschillende inkoopteams aan bij het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Elk team maakt duurzame impact. Boeiend vindt hij de samenwerking met de markt. Want innoveren doe je samen.


Ontwikkelprojecten

‘Als manager stuur ik 3 teams aan bij het IUC. Eén van die teams richt zich op alle internationale inkoopopdrachten voor RVO. Dit zijn eigenlijk meer ontwikkelprojecten. Denk aan hulp bij de bouw van een waterkering in Indonesië, een garnalenkwekerij in Myanmar of een wegenbouwproject in Gambia. Doel bij al die inkoopopdrachten is dat lokale gemeenschappen erop vooruitgaan.

Samen met de markt

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord inkopen ligt me na aan het hart. Ik vind de samenwerkingsverbanden van inkoop met het bedrijfsleven heel interessant. Samen maken we winst op het gebied van milieu en mensenrechten. Je kunt de goedkoopste laptop selecteren, maar je kunt ook zeggen: hé markt, hoe zorgen we voor 100% recyclebare spullen?

Koffie

Ik stuur ook een team aan dat de inkoop van rijksbrede catering doet. Zij regelen dat we als Rijksoverheid – pre-corona weliswaar – 80 miljoen kopjes koffie per jaar kunnen drinken. Ook op dit gebied kunnen we weer zo veel impact maken. Samen met koffiemerken werken we aan een transparante keten en een leefbaar inkomen en scholing voor koffieboeren.

Imker

In mijn vrije tijd ben ik imker: ik heb 9 bijenvolken. Bijenhouden doe ik zo biodynamisch mogelijk. Als je kijkt naar 1 bij, is het een relatief dom insect, niet veel interessanter dan een huisvlieg. Maar als je kijkt naar een heel volk, dan zie je hoe intelligent zij zich organiseren. Elke bij heeft zijn eigen specifieke taken. Een team in optima forma. Wat ik ervan leer? Eerbied voor de natuur, die dat allemaal maar voor elkaar krijgt, maar ook zorg over de kwetsbaarheid, de impact van ons menselijk handelen’

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied Inkoop

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Er zijn weinig werkgevers die zoveel mogelijkheden kunnen bieden
Raymond Toet
Programmacoördinator
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Begon ooit met een vakantiebaantje als bezorger van de interne post bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Studeerde huisvesting en vastgoedkunde in Den Haag.

Lees meer over Raymond Toet
Ik wilde een inkoopstage met maatschappelijke impact
Kjeld de Bruin
Afstudeerstagiair Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Is vierdejaars student logistics management aan de Hogeschool Rotterdam. Werkt daarnaast als teamleider bij Albert Heijn in zijn woonplaats.

Lees meer over Kjeld de Bruin
Van afval bruikbare grondstoffen maken, daar ga ik voor
Maurice Goudsmith
Categoriemanager Afvalzorg en Grondstoffenmanagement
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Werkte voor een telecombedrijf en zette een kledingzaak op. Pakte de kans om bij Defensie aan de slag te gaan.

Lees meer over Maurice Goudsmith
De échte kracht van inclusie is het omarmen en respecteren van verschillen
Stephanie Hendriks
Programmaleider diversiteit en inclusie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deed de bachelor Social Work en cultureel maatschappelijke vorming aan de Haagse Hogeschool. Startte als hr-ondersteuner bij het Planbureau voor de Leefomgeving.

Lees meer over Stephanie Hendriks
Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten
Jantien Meijer
Data business consultant
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
Zicht op innovatie door te kijken naar de huidige stand van de technologie
Jorinde Bettink
Stagiair bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgt de master science and innovationmanagement. Na haar studie wil ze een traineeship gaan doen om zo een volledig overzicht te krijgen van haar toekomstmogelijkheden.

Lees meer over Jorinde Bettink
Probeer nieuwsgierig te zijn in plaats van meteen conclusies te trekken
Abdeluheb Choho
Algemeen directeur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Geboren in Marokko. Studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool en communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervulde verschillende functies in het bedrijfsleven.

Lees meer over Abdeluheb Choho
Waar vind je als inkoper meer doorgroeimogelijkheden dan bij de Rijksoverheid?
Christy van Asten
Inkoopadviseur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool. Werkte daarna in de makelaardij en als inkoper bij een kwekerij.

Lees meer over Christy van Asten
Ook hóe je een doel behaalt is belangrijk bij het Rijk
Xander Sinnige
Directiecontroller
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde heao bedrijfseconomie en werkte eerst als consultant in de private sector. Kwam via een opdracht binnen bij het Rijk en besloot over te stappen.

Lees meer over Xander Sinnige
Een goede inkoper denkt verder dan zijn eigen account
Pietrik Man
Senior inkoper en accountmanager
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgde agrarisch onderwijs aan de hogeschool in Den Bosch. Begon als inkoper in de voedingsmiddelenbranche. Is getrouwd en heeft 1 zoon.

Lees meer over Pietrik Man
Inkoop voegt waarde toe aan de organisatie’
Sander Klaver
Categoriemanager ICT-inhuur Rijk
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sander Klaver
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon