Jeroen

Ik zocht vastigheid en flexibiliteit
Jeroen, software engineer bij IVO Rechtspraak

Jeroen
Software engineer
Rechtspraak

Probeerde vanaf zijn 16e verschillende hbo-opleidingen, zonder succes. Koos op basis van zijn computerhobby voor information en communication technology. Studeerde in 2015 af en werkte 5 jaar lang via een detacheringsbedrijf bij bedrijven in de IT. Begon in 2019 bij IVO Rechtspraak. Woont in Son en Breugel met zijn vriendin en hun zoontje. Speelt graag Dungeons en Dragons.

Toen Jeroen in 2019 vader werd, wilde hij niet meer onregelmatig werken op verschillende plekken. Zoals hij als IT’er via een detacheringsbureau deed. Daarnaast sprak het hem aan om impact op de samenleving te hebben. 1+1 was 2, en hij ging aan de slag bij IVO Rechtspraak.


Publicatiedatum 24-10-2022

Flexibel rooster

‘Ik werk 36 uur, maar het voelt heel flexibel. In principe probeer ik 4 dagen van 9 uur te maken, zodat ik de vrijdag vrij kan houden voor een papadag met mijn zoontje. Maar als ik een keer wil wisselen, is dat ook geen probleem. Neem ik doordeweeks een keer een paar uurtjes vrij? Dan is dat zo op vrijdag ingehaald. We zijn standaard 1 keer per week met het team op kantoor, de andere dagen werk ik thuis.

Ontwikkeling

Naast de flexibiliteit spreken de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling me erg aan bij de Rijksoverheid. Bij IVO staan ze open voor innovatieve ideeën en is er ruimte om te leren. Dat is heel motiverend. Zo heb ik zelf de training Red Hat OpenShift gevolgd, en samen met mijn team de training voor Java 17. Ook mag je met eigen ideeën komen. Ik volgde bijvoorbeeld een communicatietraining, terwijl dat niet direct binnen mijn taken valt.

Moeilijke studiekeuze

Doordat ik een vroege leerling was, moest ik al op mijn 16e een studierichting kiezen. Dat ging niet meteen soepel. Ik probeerde werktuigbouwkunde en verpleegkunde, 2 totaal verschillende dingen. Uiteindelijk dacht ik na over wat ik nu echt leuk vond om te doen, en dat is computeren. Software enginering bleek echt iets voor mij. Je maakt me blij als ik me mag vastbijten in complexe functionaliteiten.’

Lees hier mijn verhaal

Bekijk alle vacatures voor developers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

De hele Rechtspraak digitaal: de ICT’ers van spir-it realiseren het

Aalderd Bouwman

senior applicatieontwikkelaar
Rechtspraak

Lees meer over Aalderd Bouwman
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon