Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Jesse Geul

Als adviseur werving en selectie praat je met iedereen, van vacaturehouder tot sollicitant
Jesse Geul

Jesse Geul
Adviseur werving en selectie
Belastingdienst

Ging naar de politieschool en werkte 10 jaar bij de politie in Amsterdam. Studeerde naast zijn baan commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ging daarna aan de slag bij de Belastingdienst. Heeft zijn eigen online adviesbureau in sollicitatietrainingen. Leest graag geschiedenisboeken en heeft in zijn eigen cv een top 3 hiervan staan. Heeft een vriendin en een kat.

Jesse Geul is adviseur werving en selectie bij de Belastingdienst. Met als enige klant de FIOD waar 1500 mensen werken. Hij adviseert de FIOD bij het zoeken naar personeel, vacatureteksten en voert ook selectiegesprekken. Vóór de coronacrisis gebeurde dit fysiek, nu gaat alles online.


Fulltime zoet mee

‘De afdeling werving en selectie bij de Belastingdienst bestaat uit 40 adviseurs. Deze worden verdeeld over de verschillende onderdelen van de Belastingdienst. Sommige adviseurs hebben meerdere kleine onderdelen, maar de FIOD is met 1500 mensen een grote organisatie. Samen met een collega ben ik hier fulltime zoet mee. We zochten begin dit jaar 200 mensen. De teller loopt en inmiddels hebben we 100 nieuwe collega’s aangenomen.

Menselijk aspect

Ik heb 10 jaar bij de Amsterdamse politie gewerkt, eerst als hoofdagent en later als rechercheur. Daar heb ik een fantastische tijd gehad. Maar ik wilde doorgroeien. Naast mijn politiewerk heb ik een hbo- studie gevolgd en ben ik verder gaan kijken. Toen ben ik min of meer toevallig in de wereld van recruitment beland. In eerste instantie 2 jaar bij een commercieel bedrijf. Daar heb ik veel geleerd, maar het commerciële aspect sprak me minder aan. Ik ging op onderzoek waar ik  met recruitment nog meer aan de slag kon, maar met meer oog voor het menselijk aspect. Ik  kwam al snel bij de Rijksoverheid uit. Ik solliciteerde als adviseur werving en selectie bij de Belastingdienst en werd aangenomen. Gezien mijn achtergrond was de FIOD een logische klant. Inmiddels ben ik een kleine 2 jaar verder. Het voelt voor mij als iets wat op zijn plek viel. Ik mag doen wat ik leuk vind en ik mag dat ook nog eens doen in een werkveld waar ik verstand van heb. 

Alle niveaus

Ik ervaar een enorme vrijheid in mijn functie. Ik heb een klant en die klant moet aan het eind van de dag tevreden zijn. Dat is waarop ik word beoordeeld. Ik kan zelf invullen hoe ik dat doe, waar ik dat doe en wanneer ik dat doe. Tijd- en plaats onafhankelijk werken dus. Ook het netwerken wat bij mijn functie hoort past bij mij. Op een natuurlijk manier contacten onderhouden en met mensen het gesprek aan gaan. Ik beweeg me op alle niveaus, als adviseur werving en selectie praat je met iedereen, je gaat door alle lagen van de organisatie heen.

Online sollicitatie trainingen

Naast mijn werk bij de Belastingdienst geef ik online sollicitatietrainingen. Ik ben actief op LinkedIn en Instagram en deel 2 tot 3 keer per week tips of informatie over solliciteren. Daar komen ontzettend veel reacties op en nog meer verzoeken om tips. Ik vind het leuk om mensen te helpen en te zien dat het lukt. Daarom heb ik nu een website gemaakt waar mensen online cursussen kunnen volgen. Van je hobby je werk maken komt zo steeds dichterbij.’

Ik werk voor Nederland

Het is razend interessant om te werken aan bedrijfskritische systemen waarbij je zo in de spotlight staat
Betsy Pepels
Softwarearchitect
Belastingdienst

Studeerde Natuurkunde en Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verrichte op dezelfde universiteit onderzoek op het gebied van Computing Science.

Lees meer over Betsy Pepels
Binnen 4 maanden realiseerden we de eerste productieversie
Willem van Deel
Lead ontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde MTS elektronica. Ging na zijn studie aan de slag als software ontwikkelaar bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Lees meer over Willem van Deel
Coderen doe ik zelf ook nog. Dat blijft leuk
Leendert Versluijs
IT architect mobile
Belastingdienst

Studeerde Informatica aan de Universiteit Utrecht. Kwam na een loopbaan bij onder andere CapGemini en Ordina bij de Belastingdienst terecht.

Lees meer over Leendert Versluijs
Goede applicatiearchitectuur zorgt voor een makkelijker te onderhouden app
Marc van der Loo
Softwareontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde hts elektrotechniek. Gaat graag met het gezin op vakantie. Houdt van hardlopen in de winter en fietsen in de zomer.

Lees meer over Marc van der Loo
Ik ben specialist op het gebied van namaakgoederen, piraterij, wapens, munitie en de flora- en faunawet
Louis de Vries
Douanemedewerker
Belastingdienst

Heeft mavo 4 gedaan. Werkte van zijn 18e tot zijn 40e jaar bij de Marine met als specialisatie meteorologie en oceanografie.

Lees meer over Louis de Vries
Wiskunde toepassen in ingewikkelde software-systemen is altijd leuk
Enno Boersma
System engineer
Belastingdienst

Kwam na zijn studie terecht bij de Belastingdienst en maakte tijdens de selectiedag van de Belastingdienst kennis met de verschillende ICT-projecten van de organisatie.

Lees meer over Enno Boersma
Bij de Belastingdienst leer ik meer dan werken met cijfers alleen
Reinalda van Oostendorp
Accountant in opleiding
Belastingdienst

Reinalda volgt de studie Accountancy aan de Business Universiteit Nyenrode te Breukelen en werkt als tax auditor bij de Belastingdienst.

Lees meer over Reinalda van Oostendorp
Als bij de Douane een systeem hapert, word ik uit mijn bed gebeld
Maarten de Vries
Senior exploitatie specialist
Belastingdienst

Deed de mts-opleiding procestechniek en was daarna werkzaam in de procesindustrie.

Lees meer over Maarten de Vries
Als de online aangifte verandert, heeft mijn team de ICT daarvoor ingekocht
Ton Lammers
Inkoopspecialist ICT
Belastingdienst

Studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deed daarna een postacademische opleiding telematica.

Lees meer over Ton Lammers
Controleurs van de omzetbelasting gaan met onze dashboards op pad
Alex Derkse
Functioneel beheerder
Belastingdienst

Deed de studie Bedrijfskunde aan de Novi Hogeschool en ging direct aan de slag bij de afdeling Datafundament & Analytics van de Belastingdienst.

Lees meer over Alex Derkse
Werk dat heel Nederland raakt
Merijn Boot
Functional Modeller
Belastingdienst

Studeerde bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente Had zijn eerste baan bij Capgemini en werkte in opdracht van de Belastingdienst aan het Toeslagen Verstrekkingen

Lees meer over Merijn Boot
Mensen ertoe bewegen om zich bewust te zijn van beveiliging
Patrick Borsoi
Adviseur informatiebeveiliging
Belastingdienst

Volgde de studie informatica aan de hts. Besloot tijdens het vervullen van zijn militaire dienstplicht te solliciteren bij de Belastingdienst.

Lees meer over Patrick Borsoi
We richten een geautomatiseerde delivery pipeline in en onderzoeken of we die met Docker kunnen voortbrengen
Bram van den Hout
Architect Java ontwikkelstraat
Belastingdienst

Studeerde scheikunde in Wageningen. Maakte tijdens zijn studie kennis met het programmeren van computermodellen.

Lees meer over Bram van den Hout
Jong fiscaal talent kan zijn hart ophalen bij de Belastingdienst
Teun van Overbeek
Fiscalist
Belastingdienst

Studeerde fiscale economie in Tilburg. Was voorzitter van de Tilburgse fiscalisten vereniging. Startte als informant bij de Belastingtelefoon.

Lees meer over Teun van Overbeek
Onze securityspecialisten bestrijden cybermisdaad met de nieuwste techniek
Karl Lovink
Lead Security Operations Center
Belastingdienst

Behaalde de titel Master of Security in Information Technology (MSIT) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Lees meer over Karl Lovink
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon