Jonathan Ramos

Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen
Jonathan Ramos

Jonathan Ramos
Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

  • Werkte bij de Rabobank als performance engineer. Liep jarenlang rond in de callcenterwereld als databeheerder. Studeerde Informatica aan de hogeschool Rotterdam.
  • Maakt muziek, waaronder producties voor commercials, korte films en artiesten. Houdt van (zaal)voetballen en longboarden.

Jonathan Ramos werkte als technisch applicatiebeheerder bij de De Dienst ICT Uitvoering (DICTU), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hier werkte hij aan applicaties van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, waaronder Client Export. Client Export is het Nederlandse systeem voor de aanvraag en afgifte van exportcertificaten voor 13 verschillende sectoren. DICTU verzorgt het technisch beheer van deze grote en complexe applicatie. Als technisch applicatiebeheerder was Jonathan Ramos verantwoordelijk voor de continue verbetering en ontwikkeling van Client Export.


Continue verbetering en ontwikkeling

‘We werkten in een taskforce om onder andere de performance van de applicatie te verbeteren. In de taskforce hadden we korte lijnen, waardoor we sneller oplossingen konden doorvoeren. Dat is in het voordeel van de bedrijven die Client Export gebruiken. Ik behandelde wijzigingsverzoeken, voerde onderhoud uit, analyseerde incidenten, gaf hierover advies en kwam met oplossingen.

Meer disciplines, meer vrijheid

‘Met de taskforce zaten we met het hele team van Client Export bij elkaar: van techneuten tot servicemanagers. Het team was heel divers, dat heb je ook nodig om dingen voor elkaar te krijgen. In zo’n compact team heb je meer vrijheid. Je kunt soms voorbij de grenzen van je eigen rol en je kunt gemakkelijker een andere discipline aanspreken. Daardoor krijg je meer voor elkaar: je kunt het immers gewoon aan je naaste collega vragen.

Met nieuwe ideeën dingen verbeteren

We werkten met een bord voor nieuwe ideeën. Zo ging het testen vaak handmatig en kwam ik met het idee om dat te automatiseren. We hebben een proof-of-concept gedaan en dat wordt nu verder uitgebouwd. Door geautomatiseerd testen kun je veel beter testen en is er minder kans op incidenten, wat zorgt voor kwaliteitsverbetering van de applicatie. Het is leuk als je de mogelijkheid hebt om dingen te verbeteren.

Diversiteit is leuk en nuttig

Ik werkte bij DICTU aan verschillende applicaties. Daardoor was mijn werk heel divers en kreeg ik verschillende technieken te zien. Die diversiteit vind ik heel leuk. En het is ook nuttig. Als ik zag hoe iets op een goede manier werd aangepast bij de ene applicatie bijvoorbeeld, dan nam ik dat wel eens mee naar de andere.’

Ik werk voor Nederland

Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst
John Kruidhof
Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

Volgde een MBA Informatiemanagement in deeltijd. Werkte eerder bij Ordina, waar hij onder meer gedetacheerd werd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, en later AEGON.

Lees meer over John Kruidhof
Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen
Arjan Bulthuis
Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde Informatica aan de Universiteit Twente. Behaalde daarnaast een propedeuse Nederlands recht aan de Open Universiteit. Begon zijn carrière als research assistent in Sydney.

Lees meer over Arjan Bulthuis
Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen
Eric Penseel
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Eric deed 3 studies. Eerst elektrotechniek, waarvan de eerste fase aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Daar rondde hij ook de officiersopleiding af.

Lees meer over Eric Penseel
Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door
Dick Blaauw
Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde informatica aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte jarenlang op detacheerbasis voor grote bedrijven. Van Philips tot Akzo-Nobel. Kwam in 2009 in dienst bij DICTU.

Lees meer over Dick Blaauw
Het vertrouwen dat je krijgt is fijn
Darin Suarez
Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Doet de mbo-studie bedrijfsbeheer en administratieve diensten en daarnaast een opleiding juridische vaardigheden bij het Nederlands Talen Instituut.

Lees meer over Darin Suarez
Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken
Corien Potkamp
Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Begon na haar Schoevers-opleiding marketing en management bij Bureau Heffingen.

Lees meer over Corien Potkamp
Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen
Chris van Riet
Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Startte met een studie accountancy aan de Hogeschool Alkmaar, maar stapte al snel over naar bedrijfskunde.

Lees meer over Chris van Riet
Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren
Wim van der Lingen
Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde technische bedrijfskunde en bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Werkte als consultant bij onder meer Capgemini en Deloitte.

Lees meer over Wim van der Lingen
Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar
Ronald Heukers
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Is opgeleid als cultureel antropoloog aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer over Ronald Heukers
Website van scratch af opbouwen
Esmeralda Tijhoff
Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Werkte als tekstschrijver, universiteitsdocent, eigen ondernemer en oprichter van diverse stichtingen.

Lees meer over Esmeralda Tijhoff
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon