Jonathan Ramos

Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen
Jonathan Ramos

Jonathan Ramos
Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

  • Werkte bij de Rabobank als performance engineer. Liep jarenlang rond in de callcenterwereld als databeheerder. Studeerde Informatica aan de hogeschool Rotterdam.
  • Maakt muziek, waaronder producties voor commercials, korte films en artiesten. Houdt van (zaal)voetballen en longboarden.

Jonathan Ramos werkte als technisch applicatiebeheerder bij de De Dienst ICT Uitvoering (DICTU), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hier werkte hij aan applicaties van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, waaronder Client Export. Client Export is het Nederlandse systeem voor de aanvraag en afgifte van exportcertificaten voor 13 verschillende sectoren. DICTU verzorgt het technisch beheer van deze grote en complexe applicatie. Als technisch applicatiebeheerder was Jonathan Ramos verantwoordelijk voor de continue verbetering en ontwikkeling van Client Export.


Continue verbetering en ontwikkeling

‘We werkten in een taskforce om onder andere de performance van de applicatie te verbeteren. In de taskforce hadden we korte lijnen, waardoor we sneller oplossingen konden doorvoeren. Dat is in het voordeel van de bedrijven die Client Export gebruiken. Ik behandelde wijzigingsverzoeken, voerde onderhoud uit, analyseerde incidenten, gaf hierover advies en kwam met oplossingen.

Meer disciplines, meer vrijheid

‘Met de taskforce zaten we met het hele team van Client Export bij elkaar: van techneuten tot servicemanagers. Het team was heel divers, dat heb je ook nodig om dingen voor elkaar te krijgen. In zo’n compact team heb je meer vrijheid. Je kunt soms voorbij de grenzen van je eigen rol en je kunt gemakkelijker een andere discipline aanspreken. Daardoor krijg je meer voor elkaar: je kunt het immers gewoon aan je naaste collega vragen.

Met nieuwe ideeën dingen verbeteren

We werkten met een bord voor nieuwe ideeën. Zo ging het testen vaak handmatig en kwam ik met het idee om dat te automatiseren. We hebben een proof-of-concept gedaan en dat wordt nu verder uitgebouwd. Door geautomatiseerd testen kun je veel beter testen en is er minder kans op incidenten, wat zorgt voor kwaliteitsverbetering van de applicatie. Het is leuk als je de mogelijkheid hebt om dingen te verbeteren.

Diversiteit is leuk en nuttig

Ik werkte bij DICTU aan verschillende applicaties. Daardoor was mijn werk heel divers en kreeg ik verschillende technieken te zien. Die diversiteit vind ik heel leuk. En het is ook nuttig. Als ik zag hoe iets op een goede manier werd aangepast bij de ene applicatie bijvoorbeeld, dan nam ik dat wel eens mee naar de andere.’

Ik werk voor Nederland

Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren

Wim van der Lingen

Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen

Chris van Riet

Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar

Ronald Heukers

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Website van scratch af opbouwen

Esmeralda Tijhoff

Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen

Arjan Bulthuis

Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door

Dick Blaauw

Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen

Eric Penseel

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Het vertrouwen dat je krijgt is fijn

Darin Suarez

Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst

John Kruidhof

Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken

Corien Potkamp

Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Vier dagen werken is perfect

Richard Mulder

Delivery Manager
Dienst ICT Uitvoering

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon