Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Lammert Elema

Spiksplinternieuwe techniek neerzetten met een team dat 24/7 paraat staat
Lammert Elema

Lammert Elema
Teamleider Operationeel Applicatiebeheer
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

  • Volgde de Hogere Informatica Opleiding (HIO) aan de Hanzehogeschool in Groningen. Werkte onder meer als SAP- en ORACLE-consultant en als softwarearchitect bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. Oefende daarna verschillende managementfuncties uit bij de provincie Drenthe en DICTU. Wandelt graag en steekt als het even kan de handen uit de mouwen bij het klussen in zijn huis.

De eerste rijkscloud voor de overheid. Met die ambitie is de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) aan de slag gegaan. Lammert Elema staat met zijn team garant voor het operationeel beheer van de infrastructuur van de nieuwe rijkscloud. Met de techniek die het team van Lammert onderhoudt, kunnen de applicaties die nodig zijn bij het uitvoeren van wettelijke regelingen, zoals subsidies of inspecties, hun werk doen.


Voor nu en voor de toekomst

‘De 50 mensen in mijn team werken verspreid over de 3 vestigingen van DICTU. Dat betekent voor mij dat ik regelmatig een bezoek breng aan Den Haag, Zwolle en Assen. De agile-teams hebben hun eigen verantwoordelijkheid. Als hun teamleider zorg ik ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen. In 1 jaar tijd zijn er 400 applicaties op de nieuwe cloud gezet. Die hebben wij volledig in beheer genomen. Spiksplinternieuwe techniek neerzetten met een team dat 24/7 paraat staat, dat is nogal wat. De mensen die dit doen, gaan voor continuïteit. Dus niet alleen iets maken voor dit moment maar ook voor de toekomst. Als je het nu niet goed maakt, krijg je het later zeker op je bordje terug. Dat maakt dat de zorg voor kwaliteit heel hoog is.

Ondernemend Nederland

Zelf zo’n nieuw team met nieuwe technologie in een nieuwe omgeving neerzetten is echt een klus waar ik enthousiast van word. Zeker omdat hierbij veel maatschappelijk belangen een rol spelen. De wettelijke regelingen die met onze systemen draaien gaan over het bedrijfsleven, ondernemend Nederland, de natuur. Dat heeft impact op het werk dat je doet.

Verbouwing

ICT is overal. Dat maakt het voor mij een prachtig vak. In de jaren 80 toen ik mijn opleiding volgde, was de Hogere Technische School Informatica heel breed. Met technische maar ook bedrijfskundige vakken. Die variëteit spreekt me nog steeds aan. Je kunt bezig zijn met de productie op de werkvloer, met bedrijfsvoering, consultancy of management. Nu ik meer met management bezig ben, merk ik dat het handig is dat ik nog steeds kan meepraten over de inhoud. In mijn vrije tijd laat ik het werken met mijn hoofd even voor wat het is en werk ik graag met mijn handen. Zo heb ik ons hele huis in Eelde verbouwd. En er liggen nog wel meer klussen, zowel op mijn werk als thuis. Ik kan dus nog wel even vooruit.’

Ik werk voor Nederland

Als stagiair heb ik een professionele ontwikkeling doorgemaakt
Annelie Lekkerkerker
Stagiair
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeert bestuurskunde en overheidsmanagement bij Avans Hogeschool Den Bosch. Wil hierna nog een master, richting landbouw en voedsel doen.

Lees meer over Annelie Lekkerkerker
Met mijn tips wordt het nieuwe systeem DOX geoptimaliseerd
Tim van Waas
ICT-stagiair ACM
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Deed de mbo-opleiding mediamanagement aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Volgt nu een hbo-studie ICT aan de Haagse Hogeschool en is in de wintervakanties skileraar in Oostenrijk.

Lees meer over Tim van Waas
Een kaart laat informatie spreken
Michiel van Bemmel
GIS-ontwikkelaar DICTU
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde hogere informatica aan de Hanzehogeschool in Groningen en is na 4 jaar detachering in 2013 in dienst gekomen bij DICTU.

Lees meer over Michiel van Bemmel
Al zou ik maar tien mensen in de hele wereld helpen met wat ik doe dan ben ik al tevreden
Gijs Zeestraten
Senior beleidsmedewerker
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde Internationale Betrekkingen in Groningen en Birmingham. Deed het rijkstraineeship op Economische Zaken en Klimaat (2009-2011) bij de directie Telecommarkt.

Lees meer over Gijs Zeestraten
Mijn woorden hoorde ik later terug in het Tweede Kamerdebat
Sven van den Berg
Internationaal projectadviseur
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Behaalde zijn bachelor en master international economics and business aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde hier ook een minor journalistiek.

Lees meer over Sven van den Berg
Een ICT-systeem is een fort dat we moeten beveiligen
Sjoerd Verheijden
Chief security officer DICTU
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Ontwikkelde ICT-kennis als trainer voor Microsoft. Studeerde management, economie en recht in Rotterdam. Werkt sinds 2016 bij DICTU.

Lees meer over Sjoerd Verheijden
Het verrast sollicitanten wel eens dat we verder kijken dan alleen het cv
Jan Donders
Directeur BoFEB
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde algemene economie en kwam na banen bij de toenmalige Katholieke Hogeschool Tilburg, de Sociaal-Economische Raad, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Cent

Lees meer over Jan Donders
Financieel-economische samenwerking in Europa trok me altijd al enorm
Justin Rosing
Beleidsmedewerker
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Stapte na 2 jaar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht over naar de studie Europese betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer over Justin Rosing
Veel verantwoordelijkheid hebben is soms spannend, maar je kunt wel echt iets betekenen
Floor de Jager
Rijkstrainee
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Behaalde een bachelor economics and business economics en een bachelor filosofie van de economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees meer over Floor de Jager
Je moet gewoon meegaan in de werkstroom
Tim Choufour
Stagiair
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeert dier- en veehouderij aan de Hogeschool Delft. Woont in Leiden en werkt naast zijn studie in een restaurant.

Lees meer over Tim Choufour
Een uitbraak van Mond-en-klauwzeer? Onze applicaties staan agrariërs bij
Uif van Driel
Servicemanager Geografische Informatie Systemen (GIS)
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Deed een mbo-opleiding commerciële economie, maar zijn hart ging meer uit naar een functie in de IT. Dus ging hij in 1996 werken als helpdeskmedewerker.

Lees meer over Uif van Driel
We richtten snel een compleet informatieloket in tijdens de uitbraak van de vogelgriep
Randy Loth
Manager Werkplek- en Communicatiediensten DICTU
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde o.a. Informatica. Werkte als support- en systeem engineer en later als architect bij de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Lees meer over Randy Loth
In korte tijd bracht ik de complexe softwarestructuur in kaart
Zoran Serbedzija
Senior technisch applicatiebeheerder
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Werkte hiervoor onder andere bij Oracle, Atos en de SVB. Liet zich omscholen bij Oracle. Gaat elke dinsdagavond basketballen en rijdt het hele jaar door op de motor.

Lees meer over Zoran Serbedzija
Namens Nederland het woord doen in Europa.
Jochem Sprenger
Beleidsmedewerker
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde Economische Geschiedenis en Europees Recht in Utrecht; interesseerde zich in de algemene economische ontwikkeling van 1500 tot nu; liep stage bij het Directoraat-Generaal

Lees meer over Jochem Sprenger
Iedere dag op mijn werk voelt als een wereldreis
Anne-Margreet Sas
Rijkstrainee
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Werd op haar 15e geselecteerd om haar middelbare school af te maken op een United World College in Hong Kong. Haalde aansluitend in Amerika een bachelor International Studies.

Lees meer over Anne-Margreet Sas
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon