Linda Stuurman

In Brussel werd mijn interesse voor Europa aangewakkerd
Linda-Stuurman-portret

Linda Stuurman
Informatiespecialist Europa
Eerste Kamer der Staten-Generaal

Wist na de middelbare school niet precies wat ze wilde doen. Koos voor de bachelor international studies. Ging daarna voor haar master European studies naar Leuven. Woonde ruim een jaar in België. Deed ervaring op bij verschillende organisaties, onder andere in Brussel. Zit sinds 2020 helemaal op haar plek bij de Eerste Kamer. Houdt van reizen, musea bezoeken, wandelen en fietsen. 

Een mix tussen politiek, economie, cultuur en internationaal. Dat leek Linda Stuurman wel wat toen ze aan de bachelor international studies begon. Tijdens bezoeken aan Brussel voor de master European studies werd haar interesse voor Europa aangewakkerd. De perfecte baan? Informatiespecialist bij de Eerste Kamer, waar ze een bijdrage kan leveren aan onze democratie.


Publicatiedatum 09-06-2022

Intensieve samenwerking

‘Iets met Europa leek me altijd al wel leuk. Ik vind het bijzonder dat de Europese Unie als orgaan verschillende landen samenbrengt. Aan de ene kant is het een hele intensieve samenwerking, aan de andere kant is er ook veel autonomie. Het is interessant om te zien dat er soms spanningen zijn, maar er vaak uiteindelijk toch een compromis wordt bereikt. De voorstellen gaan over grote thema’s die internationaal alle EU-landen raken, denk aan migratie en klimaatverandering, maar die ook voor mensen in Nederland van belang zijn. In mijn dagelijks leven merk ik dat mensen vaak niet op de hoogte zijn van wat er allemaal speelt. Daar hoop ik als informatiespecialist verandering in te brengen.

Het fijnst bij de overheid

Tijdens en ook na mijn studies heb ik op verschillende plekken stage gelopen. Zoals bij PDC Informatie Architectuur, waar ik meewerkte aan de website europa-nu.nl. Daarna liep ik 5 maanden mee op de communicatieafdeling van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. Maar ook in Brussel deed ik ervaring op met hoe de Europese besluitvorming werkt. Ik merkte al snel dat ik werken bij de overheid het fijnst vond, omdat je iets kunt betekenen voor de samenleving.

Mooie vacature

De inhoud van de vacature informatiespecialist Europa sprak me meteen aan. Veel schrijven en natuurlijk met Europa bezig zijn. Daarnaast is de Eerste Kamer een leuke en unieke organisatie. Het moet natuurlijk wel klikken met de mensen, maar iedereen was meteen heel vriendelijk en open. Ook zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, door bijvoorbeeld cursussen te volgen.’

Bekijk alle vacatures voor informatiespecialisten

Bekijk alle vacatures
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon