Lup van de Bunt

Achter een schip vol goederen uit China, gaat een heel ICT-proces schuil
Lup van de Bunt

Lup van de Bunt
Senior business consultant
Logius

  • Startte direct na zijn middelbare school bij de Belastingdienst/Douane waar hij veel leerde over elektronische gegevensuitwisseling en harmonisatie van gegevens. Begon als helpdeskmedewerker, groeide door naar beheer en rolde gaandeweg de wereld van het informatiemanagement in.
    Heeft als grote hobby paardrijden. Reisde onder andere af naar Botswana voor een heuse big five safari te paard.

Logius zet zich in voor 1 digitale, optimaal werkende Rijksoverheid en is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van diensten als DigiD, Digipoort en MijnOverheid.nl. Lup van de Bunt is senior business consultant bij Logius waar hij helpt met het Single Window.


Single Window

‘Logius vervult een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Ik ben vanuit Logius het aanspreekpunt voor de ontwikkeling van het Single Window. Het Single Window is het platform waar marktpartijen en overheidsinstanties elektronisch berichten over uitwisselen. Een schip vol goederen, uit bijvoorbeeld China, kan niet zomaar Nederland binnenvaren. Daar gaat een heel ICT-proces achter schuil.

Veel verschillende partijen

Logius is verantwoordelijk voor het digitale postkantoor waarmee bedrijven gegevens uitwisselen bij in-, uit- en doorvoer van goederen. De verschillende overheden die hiervan gebruik maken bepalen welke gegevens door de bedrijven aangeleverd moeten worden. De softwareleveranciers ontwikkelen veelal de software die hiervoor gebruikt wordt. Als business consultant heb ik dan ook te maken met veel verschillende partijen: Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat, NVWA en softwareleveranciers. Vanuit mijn werkervaring bij de Douane onderhoud ik ook contacten met diverse bedrijven die gebruik maken van de diensten en oplossingen van Logius.

Hulporganisaties

Logius is het single point of contact voor de uitwisseling van gegevens bij grensoverschrijdend verkeer van goederen, personen en vervoermiddelen. De gegevens zijn onder andere van belang voor internationale hulporganisaties. Zij moeten weten waar schepen zich bevinden en welke goederen zij aan boord hebben. Als er een schip in nood komt of strandt, weten de hulpdiensten, bijvoorbeeld bij gevaarlijke stoffen, welke voorzorgsmaatregelen ze moeten nemen.

Van 450 jaar oud naar 10 jaar oud

Logius is een jonge organisatie van 10 jaar oud. Hiervoor werkte ik bij de Douane: 450 jaar oud. Er werken veel jonge, gepassioneerde mensen. Ik zou iedereen aanraden om eens zo’n overstap te maken. De dynamiek in zo’n jonge organisatie als deze vind ik echt verfrissend.’

Ik werk voor Nederland

Ik draag vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten

Elske Derks

Jurist
Logius

'Logius was een van de eerste organisaties die ging voor Scaled Agile werken'

Mark de Wit

Release train engineer
Logius

We zijn als Klancontactcentrum echt van meerwaarde voor de dienstverlening van Logius

Sebastiaan Verheij

Clustermanager
Logius

Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius

Gencehan Askin

Senior ketenbeheerder
Logius

Ik zorg dat mijn teams in korte sprints waarde toevoegen voor afnemers en gebruikers.

Nicolle Groenendijk

Scrum master
Logius

Ik zorg dat een releasetrain goed functioneert zodat de afgesproken producten worden opgeleverd.

Annelies van Ast

Releasetrainondersteuner
Logius

Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid

Mike Nicolaes

Product owner
Logius

Als Chief Information Security Officer stel ik kaders en geef informatie en tips over cybersecurity

Theo van Diepen

Chief Information Security Officer
Logius

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon