Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Lup van de Bunt

Achter een schip vol goederen uit China, gaat een heel ICT-proces schuil
Lup van de Bunt

Lup van de Bunt
Senior business consultant
Logius

  • Startte direct na zijn middelbare school bij de Belastingdienst/Douane waar hij veel leerde over elektronische gegevensuitwisseling en harmonisatie van gegevens. Begon als helpdeskmedewerker, groeide door naar beheer en rolde gaandeweg de wereld van het informatiemanagement in.
    Heeft als grote hobby paardrijden. Reisde onder andere af naar Botswana voor een heuse big five safari te paard.

Logius zet zich in voor 1 digitale, optimaal werkende Rijksoverheid en is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van diensten als DigiD, Digipoort en MijnOverheid.nl. Lup van de Bunt is senior business consultant bij Logius waar hij helpt met het Single Window.


Single Window

‘Logius vervult een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Ik ben vanuit Logius het aanspreekpunt voor de ontwikkeling van het Single Window. Het Single Window is het platform waar marktpartijen en overheidsinstanties elektronisch berichten over uitwisselen. Een schip vol goederen, uit bijvoorbeeld China, kan niet zomaar Nederland binnenvaren. Daar gaat een heel ICT-proces achter schuil.

Veel verschillende partijen

Logius is verantwoordelijk voor het digitale postkantoor waarmee bedrijven gegevens uitwisselen bij in-, uit- en doorvoer van goederen. De verschillende overheden die hiervan gebruik maken bepalen welke gegevens door de bedrijven aangeleverd moeten worden. De softwareleveranciers ontwikkelen veelal de software die hiervoor gebruikt wordt. Als business consultant heb ik dan ook te maken met veel verschillende partijen: Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat, NVWA en softwareleveranciers. Vanuit mijn werkervaring bij de Douane onderhoud ik ook contacten met diverse bedrijven die gebruik maken van de diensten en oplossingen van Logius.

Hulporganisaties

Logius is het single point of contact voor de uitwisseling van gegevens bij grensoverschrijdend verkeer van goederen, personen en vervoermiddelen. De gegevens zijn onder andere van belang voor internationale hulporganisaties. Zij moeten weten waar schepen zich bevinden en welke goederen zij aan boord hebben. Als er een schip in nood komt of strandt, weten de hulpdiensten, bijvoorbeeld bij gevaarlijke stoffen, welke voorzorgsmaatregelen ze moeten nemen.

Van 450 jaar oud naar 10 jaar oud

Logius is een jonge organisatie van 10 jaar oud. Hiervoor werkte ik bij de Douane: 450 jaar oud. Er werken veel jonge, gepassioneerde mensen. Ik zou iedereen aanraden om eens zo’n overstap te maken. De dynamiek in zo’n jonge organisatie als deze vind ik echt verfrissend.’

Ik werk voor Nederland

Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid
Mike Nicolaes
Product Owner
Logius

Studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Lees meer over Mike Nicolaes
Het ICT-landschap van de digitale overheid is voor mij een perfecte omgeving
Sanne van Denderen
Senior adviseur crisismanagement
Logius

Studeerde communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Rondde daarna een master risicomanagement af aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sanne van Denderen
Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius
Gencehan Askin
Senior ketenbeheerder
Logius

Geboren en getogen in Den Haag. Is nu bezig met een studie business IT and management. Is vader van twee kinderen.

Lees meer over Gencehan Askin
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon