Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Mariam Annali

In hartje Randstad realiseren we prachtige ‘dorpse’ woningbouw
Mariam Annali

Mariam Annali
Projectmanager gebiedsontwikkeling
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de TU Delft en startte haar carrière in de commerciële vastgoedsector. Begon daarna als strategisch adviseur vastgoed bij het Rijksvastgoedbedrijf en is nu fulltime projectleider gebiedsontwikkeling. Sport graag: voetbal en kickboksen. Maakt met haar kinderen van drie en vijf jaar graag culturele uitstapjes.

Mariam werkt fulltime als projectleider gebiedsontwikkeling Valkenburg. De komende 15 jaar ontstaat daar een uniek nieuw woon-werkgebied met allerlei voorzieningen en 5.000 nieuwe woningen. De grond is grotendeels in bezit van het Rijksvastgoedbedrijf. De gemeente Katwijk is een belangrijke samenwerkingspartner.


Gebiedsontwikkeling

‘Gebiedsontwikkeling is zó gaaf! De manier waarop we dat in dit project doen is uniek voor het Rijksvastgoedbedrijf. Wij huisvesten de koning, kunst, gedetineerden en ambtenaren, maar geen burgers. We gaan dan ook niet zelf woningen bouwen. Wel faciliteren we de woningbouw door de planvorming en de vaststelling van een bestemmingsplan. Daarna verkopen we de grond voor ontwikkeling en neemt de markt het over. Marktpartijen zitten hier echt op te wachten. Het is zo’n mooi project: hartje Randstad wordt er woningbouw gerealiseerd in een dorpse omvang en sfeer. Ik vind dit één van de mooiste projecten van het Rijksvastgoedbedrijf.’

Competenties

Welke competenties je naast inhoudelijke kennis nodig hebt als projectleider? ‘Je moet communicatief sterk zijn, een integrale benadering kunnen toepassen en op de samenwerking willen zitten. Het is een zoektocht: naast het realiseren van 5.000 woningen gaat het ook om het borgen van andere rijksdoelen die een meerwaarde hebben op lokaal en regionaal niveau, zoals verkeersverbindingen en natuur en recreatie, in een haalbare businesscase. Het vraagt creativiteit en doorzettingsvermogen om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Adaptief ontwikkelen

Dit is een project van de lange adem, de totale gebiedsontwikkeling duurt nog minstens 15 jaar. We gaan daarom adaptief ontwikkelen, flexibel op eventuele wisselende (markt)omstandigheden. Het aanpassen aan veranderende en nieuwe omstandigheden zit in mijn karakter. Ik ben door mijn biculturele achtergrond gewend te schakelen tussen taal en cultuur en me aan te passen in formele en informele context. Dat komt in dit werk goed van pas.’

Ik werk voor Nederland

Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties
Wilco Kraamer
Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de studie tuin- en landschapsinrichting aan de hogeschool Van Hall Larenstein een tijd bij een landschapsarchitect.

Lees meer over Wilco Kraamer
Ieders belangen zien en daar het goede gesprek over voeren
Emiel Meerhoff
Projectmanager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Climate & Management aan de Haagse Hogeschool, deed een minor project- en programmamanagement aan de Hogeschool Rotterdam en werkte daarna bij de vastgoeddirectie van de

Lees meer over Emiel Meerhoff
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Op de bouwplaats kijk ik of het contract goed verloopt
Aafke Alblas
Adviseur contractmanagement
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een voorkeur voor projectmatig werken.

Lees meer over Aafke Alblas
In 5 weken een pand ombouwen voor volledige bewoning. Dat is een moordend tempo
Thijs Paardekooper
Projectmanager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Afstudeerrichting real estate and housing.

Lees meer over Thijs Paardekooper
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid
Jeroen Oehler
Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (IAHL) in Velp. Is mede-auteur van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016).

Lees meer over Jeroen Oehler
Ik ben de spil tussen het Rijksvastgoedbedrijf, de klant en de markt
Stefan den Ouden
Adviseur inkoop
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde international business aan de Hogeschool Rotterdam en behaalde daarna een master supply chain management aan de Universiteit van Maastricht.

Lees meer over Stefan den Ouden
Ik werk echt overal: van het Binnenhof tot gevangenissen
Wouter van Steenbergen
IT-expert
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde technische informatica aan de Haagse Hogeschool. Is bezig met een master ICT & Business. Werkte 10 jaar als brandweerofficier.

Lees meer over Wouter van Steenbergen
Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon