Mariam Annali

In hartje Randstad realiseren we prachtige ‘dorpse’ woningbouw
Mariam Annali

Mariam Annali
Projectmanager gebiedsontwikkeling
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de TU Delft en startte haar carrière in de commerciële vastgoedsector. Begon daarna als strategisch adviseur vastgoed bij het Rijksvastgoedbedrijf en is nu fulltime projectleider gebiedsontwikkeling. Sport graag: voetbal en kickboksen. Maakt met haar kinderen van drie en vijf jaar graag culturele uitstapjes.

Mariam werkt fulltime als projectleider gebiedsontwikkeling Valkenburg. De komende 15 jaar ontstaat daar een uniek nieuw woon-werkgebied met allerlei voorzieningen en 5.000 nieuwe woningen. De grond is grotendeels in bezit van het Rijksvastgoedbedrijf. De gemeente Katwijk is een belangrijke samenwerkingspartner.


Mariam werkt niet meer bij het Rijksvastgoedbedrijf. Zij is per 1 september 2020  teammanager projectleiding grondzaken bij de gemeente Amsterdam.

Gebiedsontwikkeling

‘Gebiedsontwikkeling is zó gaaf! De manier waarop we dat in dit project doen is uniek voor het Rijksvastgoedbedrijf. Wij huisvesten de koning, kunst, gedetineerden en ambtenaren, maar geen burgers. We gaan dan ook niet zelf woningen bouwen. Wel faciliteren we de woningbouw door de planvorming en de vaststelling van een bestemmingsplan. Daarna verkopen we de grond voor ontwikkeling en neemt de markt het over. Marktpartijen zitten hier echt op te wachten. Het is zo’n mooi project: hartje Randstad wordt er woningbouw gerealiseerd in een dorpse omvang en sfeer. Ik vind dit één van de mooiste projecten van het Rijksvastgoedbedrijf.’

Competenties

Welke competenties je naast inhoudelijke kennis nodig hebt als projectleider? ‘Je moet communicatief sterk zijn, een integrale benadering kunnen toepassen en op de samenwerking willen zitten. Het is een zoektocht: naast het realiseren van 5.000 woningen gaat het ook om het borgen van andere rijksdoelen die een meerwaarde hebben op lokaal en regionaal niveau, zoals verkeersverbindingen en natuur en recreatie, in een haalbare businesscase. Het vraagt creativiteit en doorzettingsvermogen om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

Adaptief ontwikkelen

Dit is een project van de lange adem, de totale gebiedsontwikkeling duurt nog minstens 15 jaar. We gaan daarom adaptief ontwikkelen, flexibel op eventuele wisselende (markt)omstandigheden. Het aanpassen aan veranderende en nieuwe omstandigheden zit in mijn karakter. Ik ben door mijn biculturele achtergrond gewend te schakelen tussen taal en cultuur en me aan te passen in formele en informele context. Dat komt in dit werk goed van pas.’

Ik werk voor Nederland

De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen
Jim de Visser
Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
Voor alles een elektrotechnische oplossing bedenken
Arjen Miedema
Adviseur elektrotechnische installaties
Rijksvastgoedbedrijf

Raakte als jongetje verslingerd aan elektronica en speelde eindeloos met trafootjes van speelgoedtreintjes en printplaten uit oude apparatuur.

Lees meer over Arjen Miedema
Met drones afmetingen van een monumentaal pand berekenen levert zó veel voordeel op
Johan Goosselink
Bouwkundig modelleur
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde mts bouwkunde en werkte 20 jaar bij een architectenbureau. Koos voor het Rijksvastgoedbedrijf vanwege de mooie vastgoedportefeuille.

Lees meer over Johan Goosselink
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid
Jeroen Oehler
Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (IAHL) in Velp. Is mede-auteur van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016).

Lees meer over Jeroen Oehler
Ik zou dit werk ook gratis doen
Mai-Cha Suer
Projectleider Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool en heeft ruim 10 jaar ervaring als facility manager, binnen en buiten het Rijk.

Lees meer over Mai-Cha Suer
Heerlijk om in de frontlinie van grote ICT-transformaties in gebouwen te staan
Wouter van Steenbergen
Adviseur ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde technische informatica aan de Haagse Hogeschool. Is bezig met een master ICT & Business. Werkte 10 jaar als brandweerofficier.

Lees meer over Wouter van Steenbergen
Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien
Rudolf van Rijkom
Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom
Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk
Alexander Blaak
Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Stond als 14-jarige al te klussen in de panden van zijn opa. Werkte onder meer in het bedrijfsleven en bij Rijkswaterstaat voordat hij 3 jaar geleden bij het RVB kwam.

Lees meer over Alexander Blaak
In 5 weken een pand ombouwen voor volledige bewoning. Dat is een moordend tempo
Thijs Paardekooper
Projectmanager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Afstudeerrichting real estate and housing.

Lees meer over Thijs Paardekooper
Geweldig om de datapuzzel op te kunnen lossen
Martha van Kempen
Datatrainee
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ontdekte tijdens een college over statistiek en programmeren dat haar hart bij data ligt.

Lees meer over Martha van Kempen
Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk
Berthil Jurjens
Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de hts als tekenaar en maquettebouwer bij een architectenbureau. Stapte over naar de Dienst Vastgoed Defensie, wat later is opgegaan in het Rijksvastgoedbedrijf.

Lees meer over Berthil Jurjens
Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Naast een vastgoedbedrijf, ook een groot en dynamisch ICT-bedrijf
Riminoû van den Berg
Applicatiebeheerder ICT & Services
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de TU Delft. Werkte in het bedrijfsleven tot hij 5 jaar geleden als applicatiebeheerder bij het Rijksvastgoedbedrijf binnenkwam.

Lees meer over Riminoû van den Berg
Op de bouwplaats kijk ik of het contract goed verloopt
Aafke Alblas
Adviseur contractmanagement
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een voorkeur voor projectmatig werken.

Lees meer over Aafke Alblas
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon