Mariëlle Noordzij

Ik help zorgaanbieders hun onderzoeken te verbeteren
Marielle Noordzij

Mariëlle Noordzij
Senior inspecteur IGJ

  • Behaalde na de opleiding verpleegkunde ook een master in de ethiek. Startte nog voor haar afstuderen als inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en groeide vervolgens door naar senior inspecteur.
  • Brengt veel tijd door met haar dochter. Wandelt veel met haar koningspoedel Kevin en labradoodle Luna. Is gek op lekker eten. Gaat zelfs speciaal naar Spanje toe om daar in een sterrenrestaurant te eten.

Mariëlle Noordzij is senior inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Op de afdeling Verpleging en Verzorging beoordeelt zij of zorgaanbieders incidenten goed hebben opgelost en of een incident verder onderzocht moet worden.


Incidenten beoordelen

‘Bij de IGJ werk ik aan het incidententoezicht. Dat betekent dat ik meldingen behandel van incidenten in zorginstellingen. Denk aan een val omdat de rollator te ver weg stond, of een fout bij een bloedtransfusie. Als inspecteur beoordeel ik of zo’n incident goed is opgelost en of een melding duidt op structurele problemen.

Pionierproject

Een van de leukste projecten waaraan ik heb meegewerkt, was het traject Nieuwe Toetreders. We onderzochten hoe je zo snel en efficiënt mogelijk nieuwe zorginstellingen kunt bezoeken, hoe je kunt bekijken of de instellingen goed op weg zijn, wat er nog mist en wat er anders moet. Het was een echt ‘pionierproject’, waarbij we van het begin af aan moesten uitzoeken hoe we het controleren van een nieuwe zorginstelling goed vorm konden geven.

Analytische vaardigheden

Mijn analytische vaardigheden komen hier goed van pas. Naast het analyseren en beoordelen van onderzoeken van instellingen kan ik in deze functie ook zorgaanbieders helpen hun onderzoeken te verbeteren. Het is soms lastig om te filteren waardoor een ernstige situatie is ontstaan, wat er zijdelings invloed op had en wat juist helemaal niet. Met mijn analyse laat ik zien welke oorzaken hebben bijgedragen aan de calamiteit. Juist die essentie eruit halen, dat maakt mijn werk nuttig.’

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon