Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Marko Hendriks

Er zijn bij het toeslagenportaal altijd nieuwe wensen, nieuwe sprints, nieuwe releases
Marko Hendriks

Marko Hendriks
Ontwerper
Belastingdienst

  • Studeerde technische bedrijfskunde aan de hts. Werkte na zijn studie kort bij ABT Benelux, een bedrijf met Amerikaanse roots. Werd van daaruit in 1998 gedetacheerd bij de Belastingdienst en is sindsdien niet meer weggeweest.
  • Trekt er graag met het gezin op uit en houdt van motorrijden.

Marko Hendriks is ontwerper bij het Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud van de Belastingdienst. Hij werkt bij Toeslagen aan het online toeslagenportaal, waar jaarlijks 1 miljoen nieuwe aanvragen en 3,4 miljoen mutaties worden verwerkt. In Marko zijn werk staat het vertalen van de klantwens naar functionele specificaties centraal.


Ruim 10 miljard euro aan toeslagen

‘Ons werk is politiek en maatschappelijk relevant. Er wordt per jaar ruim 10 miljard euro aan toeslagen uitgekeerd. Mensen voelen het direct in hun portemonnee. Het eerste wat een burger te zien krijgt als hij op zoek gaat naar toeslagen, is het toeslagenportaal. Een online omgeving die gewoon goed moet werken. Ik wil dat mensen een uitstekende gebruikerservaring hebben. Ze moeten aan hun bezoek aan Toeslagen.nl een goed gevoel overhouden.

Waterdicht verhaal

Wij krijgen onze opdrachten van Toeslagen. Als ontwerper ben ik de linking pin tussen de opdrachtgever en automatisering. De business wil het burgers zo gemakkelijk mogelijk maken om een toeslag aan te vragen en te beheren. Dat leidt tot bepaalde wensen, geformuleerd in gewone mensentaal. Daar zitten soms open eindjes aan. Soms is het bijvoorbeeld onduidelijk welke component aangepast moet worden. Ik adviseer daarover. Het moet uiteraard technisch wel mogelijk zijn. Soms moet je besluiten om dingen anders te gaan doen. Zo vertaal ik de wensen van onze interne opdrachtgever naar haalbare functionele specificaties.

Ik maak er een waterdicht verhaal van, waarmee mijn collega’s van automatisering aan de slag kunnen.

Agile-principe

Er wordt altijd doorontwikkeld bij Toeslagen. Het portaal is het visitekaartje van de Belastingdienst en moet up-to-date blijven. Het achterliggende ICT-landschap is ingewikkeld. We werken in multidisciplinaire teams volgens het Agile-principe. We hakken klantwensen in kleine behapbare stukjes, projecten hebben daardoor een korte doorlooptijd. Je hoeft je hier dus geen moment te vervelen. Er zijn bij het toeslagenportaal altijd nieuwe wensen, nieuwe sprints, nieuwe releases.

Imago ICT Belastingdienst

Als we een verbeterde functionaliteit hebben gelanceerd en er komen geen klachten, dan zijn wij tevreden. Blijkbaar hebben we het dan goed gedaan. Ik kan me soms echt storen aan het – in mijn ogen onterechte – negatieve imago dat de ICT van de Belastingdienst heeft. Er hoeft maar iets mis te gaan of de kranten staan er vol mee. Dat is jammer, omdat er zo ontzettend veel dingen goed gaan en goed geregeld zijn. We blijven negatieve signalen uit de samenleving natuurlijk wel serieus nemen.’

Ik werk voor Nederland

Wiskunde toepassen in ingewikkelde software-systemen is altijd leuk
Enno Boersma
System engineer
Belastingdienst

Kwam na zijn studie terecht bij de Belastingdienst en maakte tijdens de selectiedag van de Belastingdienst kennis met de verschillende ICT-projecten van de organisatie.

Lees meer over Enno Boersma
Coderen doe ik zelf ook nog. Dat blijft leuk
Leendert Versluijs
IT architect mobile
Belastingdienst

Studeerde Informatica aan de Universiteit Utrecht. Kwam na een loopbaan bij onder andere CapGemini en Ordina bij de Belastingdienst terecht.

Lees meer over Leendert Versluijs
Met onze Agile-aanpak creëren we een sterke verbinding tussen business en IT
Tamara Schreuder
Applicatieontwikkelaar
Belastingdienst

Deed de pabo maar besloot dat haar hart niet bij het onderwijs lag. Stroomde in bij PinkRoccade, waar ze een opleiding voor ICT’er kon volgen.

Lees meer over Tamara Schreuder
Het is razend interessant om te werken aan bedrijfskritische systemen waarbij je zo in de spotlight staat
Betsy Pepels
Softwarearchitect
Belastingdienst

Studeerde Natuurkunde en Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verrichte op dezelfde universiteit onderzoek op het gebied van Computing Science.

Lees meer over Betsy Pepels
Bij de Belastingdienst leer ik meer dan werken met cijfers alleen
Reinalda van Oostendorp
Accountant in opleiding
Belastingdienst

Reinalda volgt de studie Accountancy aan de Business Universiteit Nyenrode te Breukelen en werkt als tax auditor bij de Belastingdienst.

Lees meer over Reinalda van Oostendorp
Als de online aangifte verandert, heeft mijn team de ICT daarvoor ingekocht
Ton Lammers
Inkoopspecialist ICT
Belastingdienst

Studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deed daarna een postacademische opleiding telematica.

Lees meer over Ton Lammers
De Belastingdienst heeft gemiddeld 500 applicaties in eigen beheer
Koen Lucassen
Manager Hosting services
Belastingdienst

Komt oorspronkelijk uit de telecomsector voordat hij aan de slag ging bij de Belastingdienst. Combineert zijn technische kennis met zijn meer dan gemiddelde interesse voor ICT.

Lees meer over Koen Lucassen
Door Java-developers bij elkaar te brengen, groeit onze kennis
Anton de Ruiter
Vakcoördinator Java
Belastingdienst

Studeerde aan de Hogere Informatica Opleiding in Enschede en werd programmeur bij Philips. Haalde zijn master business administration aan de universiteit van Bradford in Engeland.

Lees meer over Anton de Ruiter
Mensen ertoe bewegen om zich bewust te zijn van beveiliging
Patrick Borsoi
Adviseur informatiebeveiliging
Belastingdienst

Volgde de studie informatica aan de hts. Besloot tijdens het vervullen van zijn militaire dienstplicht te solliciteren bij de Belastingdienst.

Lees meer over Patrick Borsoi
Als adviseur werving en selectie praat je met iedereen, van vacaturehouder tot sollicitant
Jesse Geul
Adviseur werving en selectie
Belastingdienst

Ging naar de politieschool en werkte 10 jaar bij de politie in Amsterdam. Studeerde naast zijn baan commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer over Jesse Geul
Goede applicatiearchitectuur zorgt voor een makkelijker te onderhouden app
Marc van der Loo
Softwareontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde hts elektrotechniek. Gaat graag met het gezin op vakantie. Houdt van hardlopen in de winter en fietsen in de zomer.

Lees meer over Marc van der Loo
Binnen 4 maanden realiseerden we de eerste productieversie
Willem van Deel
Lead ontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde MTS elektronica. Ging na zijn studie aan de slag als software ontwikkelaar bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Lees meer over Willem van Deel
Controleurs van de omzetbelasting gaan met onze dashboards op pad
Alex Derkse
Functioneel beheerder
Belastingdienst

Deed de studie Bedrijfskunde aan de Novi Hogeschool en ging direct aan de slag bij de afdeling Datafundament & Analytics van de Belastingdienst.

Lees meer over Alex Derkse
Met wat wij maken, kan ik ook aan mijn 80-jarige moeder uitleggen hoe je aangifte doet
Mark Braam
Service delivery manager
Belastingdienst

Studeerde Techniche Computerkunde aan de Hogere Technische School (HTS) in Venlo maar ontdekte al snel dat zijn hart uitging naar bedrijfskunde.

Lees meer over Mark Braam
Als bij de Douane een systeem hapert, word ik uit mijn bed gebeld
Maarten de Vries
Senior exploitatie specialist
Belastingdienst

Deed de mts-opleiding procestechniek en was daarna werkzaam in de procesindustrie.

Lees meer over Maarten de Vries
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon