Martha van Kempen

Geweldig om de datapuzzel op te kunnen lossen
Portret van Martha van Kempen

Martha van Kempen
Datatrainee
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ontdekte tijdens een college over statistiek en programmeren dat haar hart bij data ligt. Haalde haar master in Behavioural Data Science in Amsterdam, en haalde ook een master Statistical Science in Leiden. Puzzelde als kind al graag, en puzzelt nu met datasets.
 

Voor Martha van Kempen werd tijdens haar studies al snel 1 ding duidelijk: ze wilde iets voor de maatschappij betekenen. Met haar technische achtergrond sloot het Datatrack van het Rijks I-Traineeship perfect aan. In 2 jaar kan ze een kijkje nemen bij 3 verschillende opdrachtgevers. Haar eerste opdracht bij de afdeling Architectuur en Techniek bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB)  heeft ze eind april 2020 afgerond. Sinds mei 2020 is ze aan de slag bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.


Volg je hart

‘Tijdens mijn studie liep ik stage bij Microsoft. Door middel van data-analyse probeerden we de verkoop te voorspellen. Een hele leuke ervaring om bij een groot commercieel bedrijf te werken, maar ik merkte al snel dat het niet is waar mijn hart ligt. Bij de Rijksoverheid kan ik werken aan projecten met maatschappelijke relevantie, zaken die heel Nederland aangaan. Dat geeft me veel meer voldoening.

Switch naar data

Ik begon met een studie in de richting van Psychobiologie, maar maakte tijdens mijn master de switch naar een technische richting. Toevallig ontdekte ik tijdens een opdracht over programmeren dat ik data heel interessant vond. Toen ben ik me er meer in gaan verdiepen. Eigenlijk los je een soort puzzel op. Uit een grote set met data kan ik een resultaat halen. En het leuke is: je kunt dit voor elk onderwerp doen.

Zo veel mogelijk

Het Rijks I-Traineeship sprak me ook daarom meteen aan. In 2 jaar doe ik ervaring op met verschillende onderwerpen. Het is heel divers en er is veel mogelijk. Na een uitgebreide selectie met capaciteitentest en meerdere sollicitatiegesprekken, kon ik bij het RVB aan de slag. Nooit geweten dat deze organisatie zoveel vierkante meters aan vastgoed beheert, realiseert en renoveert. Maar ook slimmer maakt, door het analyseren van de data die uit alle technische systemen komen van bijvoorbeeld de gevangenissen, rechtbanken, kazernes en rijkskantoorgebouwen. Maar ook paleizen, musea en vliegvelden. 

Kennis bijspijkeren

Naast het werken voor verschillende opdrachtgevers word je tijdens het traineeship ook goed begeleid. Iedere twee weken is er een opleidingsdag. Door het coronavirus doen we dit nu digitaal, maar normaal gesproken komen we met alle trainees bij elkaar. Gezellig en goed voor je netwerk. Op die dagen leren we meer over Data Science, maar het kan ook breder over bijvoorbeeld bestuurskunde gaan. Ik zou het Rijks I-Traineeship zeker aanraden.’

Ik werk voor Nederland

Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten
Bram Kerstens
Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Ging meteen na het voortgezet onderwijs werken als elektricien. Bleef studeren en klom op tot projectleider. Was jarenlang opdrachtnemer van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Lees meer over Bram Kerstens
Ik zou dit werk ook gratis doen
Mai-Cha Suer
Projectleider Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool en heeft ruim 10 jaar ervaring als facility manager, binnen en buiten het Rijk.

Lees meer over Mai-Cha Suer
Op de bouwplaats kijk ik of het contract goed verloopt
Aafke Alblas
Adviseur contractmanagement
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een voorkeur voor projectmatig werken.

Lees meer over Aafke Alblas
In hartje Randstad realiseren we prachtige ‘dorpse’ woningbouw
Mariam Annali
Projectmanager gebiedsontwikkeling
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de TU Delft en startte haar carrière in de commerciële vastgoedsector.

Lees meer over Mariam Annali
Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Ik ben de spil tussen het Rijksvastgoedbedrijf, de klant en de markt
Stefan den Ouden
Adviseur inkoop
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde international business aan de Hogeschool Rotterdam en behaalde daarna een master supply chain management aan de Universiteit van Maastricht.

Lees meer over Stefan den Ouden
Naast een vastgoedbedrijf, ook een groot en dynamisch ICT-bedrijf
Riminoû van den Berg
Applicatiebeheerder ICT & Services
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde bouwkunde aan de TU Delft. Werkte in het bedrijfsleven tot hij 5 jaar geleden als applicatiebeheerder bij het Rijksvastgoedbedrijf binnenkwam.

Lees meer over Riminoû van den Berg
Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien
Rudolf van Rijkom
Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom
Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten
Peter Pierot
Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt ruim 36 jaar op het vastgoed van Defensie. Wil na zijn pensioen helpen met het opleiden van nieuwe ‘RVB-technici’. Speelt graag gitaar samen met zijn kinderen.

Lees meer over Peter Pierot
Hier komen mijn gevoel voor techniek en regeltalent helemaal samen
Claudine Calkoen
Objectmanager Vastgoedbeheer
Rijksvastgoedbedrijf

Haalde haar bachelor aan de Hotelschool in Den Haag. Heeft klantgerichtheid altijd op nummer 1 staan.

Lees meer over Claudine Calkoen
De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen
Jim de Visser
Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
Heerlijk om in de frontlinie van grote ICT-transformaties in gebouwen te staan
Wouter van Steenbergen
Adviseur ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde technische informatica aan de Haagse Hogeschool. Is bezig met een master ICT & Business. Werkte 10 jaar als brandweerofficier.

Lees meer over Wouter van Steenbergen
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid
Jeroen Oehler
Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (IAHL) in Velp. Is mede-auteur van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016).

Lees meer over Jeroen Oehler
Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties
Wilco Kraamer
Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de studie tuin- en landschapsinrichting aan de hogeschool Van Hall Larenstein een tijd bij een landschapsarchitect.

Lees meer over Wilco Kraamer
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon