Nicolle Groenendijk

Ik zorg dat mijn teams in korte sprints waarde toevoegen voor afnemers en gebruikers.
Nicolle Groenendijk

Nicolle Groenendijk
Scrum master
Logius

Werkt al sinds 1992 in de IT. Zette haar talenten in op diverse functies en die ervaringen komen nu bij elkaar in haar rol van scrummaster. Schiet graag natuurfoto’s van onder andere zonsondergangen. Je vindt haar met regelmaat in de sportschool en ze gaat het liefst op vakantie naar Griekenland.

Nicolle is scrum master bij Logius. Logius wil snel en flexibel kunnen inspelen op de veranderende wensen in de samenleving. Nicolle zorgt ervoor dat haar teams optimaal kunnen presteren en in korte sprints waarde toevoegen voor afnemers en gebruikers.


Agile werken

'In de digitale dienstverlening is er veel mogelijk en gaan veranderingen snel. Logius speelt daarop in door het Scaled Agile Framework (SAFe) te implementeren, zodat zij snel en flexibel kan inspelen op veranderingen. Ik faciliteer nu 2 teams onder deze nieuwe werkwijze. Het ene team bouwt aan een mooi nieuw Logius platform en het andere levert beheer, exploitatie en ontwikkeling. De teams zijn gestart met het scrum raamwerk om producten of diensten te leveren en samen bekijken we steeds wat ervoor nodig is om waarde te leveren die écht iets toevoegt.

Bliksemafleider

Daarnaast haal ik belemmeringen weg voor het team, zodat het team geen onnodige vertragingen oploopt. In de vaste scrum-events houd ik onder andere het proces in de gaten en de ontwikkeling en verbeteracties van en voor het team. Niets is leuker dan een team zelforganiserend te zien worden en helpen meedenken hoe we maximale waarde kunnen bieden aan afnemers en gebruikers. Samen met het developmentteam en de product owner maken we iedere sprint steeds
een nieuwe planning.

Trein

Er is dus veel aandacht voor het team, maar het is ook nodig om contact te hebben met de omgeving. Samen met andere teams vormen we een van de 4 treinen (een zogenaamde Agile Release Train). Samen met de andere treinen zorgen we voor het totaalpakket van Logius-diensten. Met de andere scrum masters en product owners in de trein bespreek ik wekelijks zaken die spelen binnen onze trein en of we de geplande doelen gaan halen. Zo kunnen we op tijd signalen oppakken en ingrijpen als er iets niet goed gaat. Best wat 'meetings' dus, maar deze meetings voegen echt iets toe aan de afspraken die de teams, de trein met stakeholders en leveranciers op de PI- (Program Increment) planning eens per kwartaal met elkaar maken over dat wat ze doen.

Soort familiebedrijf

Wat ik zo krachtig vind aan Logius is dat hier allemaal verschillende typen mensen werken die elkaar versterken. We zoeken elkaar op, we werken samen, we willen met zijn allen waarde toevoegen voor de klant en snel meebewegen met veranderingen. Het voelt net als een soort familiebedrijf; iedereen is enthousiast, er wordt keihard gewerkt maar er is ook ruimte voor lol. Ik kan hier werken vanuit mijn hart en de dingen doen die ik leuk vind. Als je dat 80 procent van je tijd kunt doen, dan heb ik het naar mijn zin. Elke dag zet ik om 6 uur de wekker en kom met plezier mijn bed uit.'

Ik werk voor Nederland

Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid

Mike Nicolaes


Product owner
Logius

Studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Lees meer over Mike Nicolaes
Als Chief Information Security Officer stel ik kaders en geef informatie en tips over cybersecurity

Theo van Diepen


Chief Information Security Officer
Logius

Studeerde informatica en informatiekunde aan de Haagse Hogeschool. Fervent tafeltennisser sinds zijn 8e. Fietst en zwemt.

Lees meer over Theo van Diepen
Ik zorg dat een releasetrain goed functioneert zodat de afgesproken producten worden opgeleverd.

Annelies van Ast


Releasetrainondersteuner
Logius

Begon ooit aan een lerarenopleiding handvaardigheid in Nijmegen en stapte over naar industrieel ontwerp.

Lees meer over Annelies van Ast
'Logius was een van de eerste organisaties die ging voor Scaled Agile werken'

Mark de Wit


Release train engineer
Logius

Studeerde ooit af als economisch bedrijfskundige op het onderwerp zelfsturende teams. Geniet van ieder moment dat hij samen met zijn zoon beleeft.

Lees meer over Mark de Wit
We zijn als Klancontactcentrum echt van meerwaarde voor de dienstverlening van Logius

Sebastiaan Verheij


Clustermanager
Logius

Studeerde bestuurskunde in Leiden. Ontwikkelde zijn interesse voor de publieke sector bij de gemeente Pijnacker/Nootdorp.

Lees meer over Sebastiaan Verheij
Ik draag vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten

Elske Derks


Jurist
Logius

Studeerde law en technology in Tilburg. Na een bachelor internationaal en Europees recht volgde zij hier een master gericht op recht in combinatie met nieuwe technologieën.

Lees meer over Elske Derks
Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius

Gencehan Askin


Senior ketenbeheerder
Logius

Geboren en getogen in Den Haag. Is nu bezig met een studie business IT and management. Is vader van twee kinderen.

Lees meer over Gencehan Askin
Achter een schip vol goederen uit China, gaat een heel ICT-proces schuil

Lup van de Bunt


Senior business consultant
Logius

Startte direct na zijn middelbare school bij de Belastingdienst/Douane waar hij veel leerde over elektronische gegevensuitwisseling en harmonisatie van gegevens.

Lees meer over Lup van de Bunt
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon