Rob Janssen

Ik houd niet van gespreide bedjes, ik wil nieuwe dingen opzetten
Rob Janssen

Rob Janssen
Project- en programmanager Defensie Ondersteuningscommando
Ministerie van Defensie

Studeerde technische bedrijfskunde en behaalde een master in verandermanagement bij Sioo opleidingen. Draait al 20 jaar lang verschillende projecten en programma’s op het gebied van organisatieverandering bij het ministerie van Defensie. Houdt van lekker eten, skiën en zeilen.

Als project- en programmanager introduceert Rob Janssen nieuwe manieren van werken bij het ministerie van Defensie. Van het inrichten van het Servicepunt Defensie tot het implementeren van softwarerobots: alles staat in het teken van het verbeteren van de bedrijfsvoering ter ondersteuning van de krijgsmacht.


Innovaties bedenken

‘Innovatie boeit me. Steeds nieuwe mogelijkheden zien om dingen beter, slimmer en efficiënter te doen. Daarom werk ik het liefst aan nieuwe dingen. Iets uitdenken en opzetten. Zodra het goed werkt, wil ik zo snel mogelijk door naar een nieuw project. Zo heb ik een aantal shared services opgezet binnen Defensie en ik werk nu als projectmanager bij het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) met mijn team aan 1 loket waar defensiecollega’s terecht kunnen voor al hun vragen en verzoeken rondom facilitaire en logistieke processen.

Robotisering

Robotic Process Automation (RPA) is een mooi voorbeeld van innovatie waar ik ook mee bezig ben. En waar ik – samen met mijn hele team – echt trots op ben. Ik raakte in RPA geïnteresseerd als een manier om bruggetjes te slaan tussen IT-systemen. Niet alleen omdat het Defensie Ondersteuningscommando te maken heeft met veel oude backoffice en frontoffice applicaties, maar ook met een veelheid aan interne leveranciers. Ieder weer met eigen systemen, gericht op het eigen bedrijfsproces. Als shared service organisatie kom je hierdoor steeds verder van de klant en het primaire proces te staan. En dat wil je niet.

Service managementsysteem

Inmiddels zijn we bezig met het contracteren van een service managementsysteem dat als het ware als een schil over alle ketens komt te liggen. Om alle leveranciers en hun systemen die in die keten zitten, met elkaar te verbinden, gebruiken we robotics. We hebben nu ongeveer 30 robots life. En nu zijn we bezig met opschalen. Ik verwacht daar veel van. Zeker nu we ook gaan experimenteren met intelligente automatisering, waarbij de robotsoftware slimmer wordt. Het helpt ons om steeds verder te evolueren tot een klantgerichte dienstverlener. Daar doe ik het voor.'

Bekijk alle vacatures voor ICT'ers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Ik ga voor de beste deal voor Defensie
Marloes van der Heijden
Contractmanager
Ministerie van Defensie

Studeerde in 2012 af in Nederlands recht en bedrijfskunde. Werkt in Utrecht en woont in Oss, waar ze fanatiek hockeyt.

Lees meer over Marloes van der Heijden
Nooit gedacht dat het werken als burgermedewerker bij Defensie zo veelzijdig zou zijn
Alex Maas
Directeur Bedrijfsondersteuning
Ministerie van Defensie

Is opgeleid aan het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder en heeft daarnaast zijn studie rechten voltooid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lees meer over Alex Maas
Van interne bedrijfsvoering tot ICT in onderzeeërs: ik krijg het allemaal mee
Wim de Jong
Rijks I-trainee
Ministerie van Defensie

Deed een bachelor bedrijfskunde en werkte als projectmanager bij een multinational. Besloot verder te studeren en behaalde een master sociologie.

Lees meer over Wim de Jong
Ik vertaal beleid naar concrete initiatieven voor alle landmachteenheden in Nederland
Raoul Bessems
Rijkstrainee
Ministerie van Defensie

Deed een master Internationaal Recht in Maastricht.

Lees meer over Raoul Bessems
Met één druk op de knop defensievoorraden beheren
Peter Ramaekers
Luitenant-kolonel bij de Koninklijke Luchtmacht
Ministerie van Defensie

Doorliep de Koninklijke Militaire Academie in Breda met als studierichting bedrijfskunde.

Lees meer over Peter Ramaekers
De luchtmacht is mijn 2e thuis
Tonny
Luitenant-kolonel bij de Koninklijke Luchtmacht
Ministerie van Defensie

Werkte tijdens en na zijn studie personeel en organisatie bij de landmacht. Kwam jaren later na verschillende andere banen weer bij Defensie terecht. Werd op zijn 38e militair.

Lees meer over Tonny
Gaaf dat ik zo'n ruim mandaat krijg om inkoopcontracten af te sluiten
Melanie van der Donck
Senior inkoper
Ministerie van Defensie

Studeerde in de zomer van 2015 af als meester in de rechten. Liep tijdens haar studie stage bij het Ministerie van Defensie en kwam er, een jaar na haar afstuderen, weer terecht.

Lees meer over Melanie van der Donck
Een divers team functioneert gewoon beter, ook bij de krijgsmacht
Jaus Müller
Kapitein bij de Landmacht
Ministerie van Defensie

Studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Werkte enige tijd in de journalistiek en maakte in 2012 de overstap naar het ministerie van Defensie.

Lees meer over Jaus Müller
Als burger draag ik bij aan de veiligheid van militairen op missie
Marieke
Adviseur informatiebeveiliging
Ministerie van Defensie

Studeerde sociale geografie. Werkte, voordat ze de overstap naar Defensie maakte, als verandermanager bij een internationale brouwerij.

Lees meer over Marieke
Blijven we binnen budget met onze onderzeeboten?
Ellen Bien
Hoofddirecteur Financiën en Control
Ministerie van Defensie

Studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in Amerika, waar ze bij de Wereldbank werkte, een master International Relations af aan The Johns Hopkins Uni

Lees meer over Ellen Bien
Trots dat ik als inkoper bijdraag aan onze operatie
Marjo Brink-Koning
Senior contractmanager Koninklijke Marine
Ministerie van Defensie

Begon als marineofficier en koos, na een universitaire studie Management, Informatie en Technologie aan verschillende onderwijsinstellingen, voor het inkoopvak.

Lees meer over Marjo Brink-Koning
Bij Defensie moet je als inkoper stevig in je schoenen staan
Simone van den Akker
Contractmanager
Ministerie van Defensie

Studeerde Management, Economie en Recht aan de hogeschool van Breda. Werkte een paar jaar als projectleider in het bedrijfsleven voordat ze naar Defensie kwam.

Lees meer over Simone van den Akker
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon