Sebastiaan Verheij

We zijn als Klancontactcentrum echt van meerwaarde voor de dienstverlening van Logius
Sebastiaan Verheij werkt bij Logius

Sebastiaan Verheij
Clustermanager
Logius

Studeerde bestuurskunde in Leiden. Ontwikkelde zijn interesse voor de publieke sector bij de gemeente Pijnacker/Nootdorp. Vertrok naar de VS en kwam tijdens de crisis terug naar Nederland. Vond zijn uitdaging bij Logius als coördinator Servicecentrum. Bij goede golven is hij op zijn surfboard te vinden en leert met het vrijwilligerstraject ‘lifeguarding/opstapper KNRM’ de zee ook van een andere kant kennen.

Sebastiaan is clustermanager bij Logius. Bij het Klantcontactcentrum (KCC) leidt hij het cluster contact, dat de tweedelijns burgerondersteuning verzorgt. Hij is een verbindende kracht tussen het team en de rest van de organisatie.


Nieuwe werkzaamheden

Bij het KCC hebben we non-stop contact met de mensen die gebruik maken van de diensten van Logius. Eerst hielp het team alleen mensen met vragen over bijvoorbeeld DigiD. Sinds kort zijn de werkzaamheden van het team uitgebreid met onder andere het intrekken van machtigingen, waar veel contact met intermediairs voor nodig is. Het is voor mij een mooie uitdaging om dit soort werkzaamheden een plekje geven tussen de bestaande.

SAFe-werkwijze

Als visitekaartje van Logius kunnen we echt een meerwaarde leveren aan Logius over hoe de eindgebruiker onze dienstverlening ervaart. Dit horen de medewerkers immers direct aan de telefoon van burgers. Deze informatie is onze pot met goud. Op dit moment zijn we zelf aan het uitproberen hoe we die informatie het beste de organisatie in kunnen leiden, onder andere door aan te haken op de SAFe-werkwijze waarmee Logius sinds begin 2019 is gestart. Dit is voor het KCC een omschakeling in zowel denken als handelen en ik voel mij echt verantwoordelijk voor het teweeg brengen van deze verandering.

Drive

Wanneer ik bij Logius ben valt mij altijd de drive op die er hangt. Ook op vrijdag als het minder druk is proef je die sfeer en daar voel ik me erg in thuis. We beginnen altijd met een dagstart/standup gevolgd door één op één gesprekken met collega’s uit het team. Dan bespreken we kort wat goed gaat en wat (nog) niet. Daardoor staan de medewerkers niet voor verrassingen tijdens de P-gesprekken die ik met hen voer. Naast de aansturing van het team ben ik ook aangesloten bij alle overleggen waarvan de uitkomsten gevolgen hebben op onze dienstverlening, zodat onze wensen en behoeften daar ook in worden betrokken.

Meetbaar en relevant werk

Wat ik erg leuk vind aan werken bij Logius is dat de resultaten van wat je doet meetbaar zijn. Ik ben een doener en niet iemand die continu ellenlange stukken wil tikken. Aan het eind van de dag ga ik naar huis met het idee: dat hebben we allemaal gedaan. We werken hier aan een veelheid aan voorzieningen en diensten met veel verschillende eindgebruikers waardoor we midden in de samenleving staan, maar wat we doen kan voor de klant of burger allemaal nog vrij nieuw zijn. Als een van de eerste rijksorganisaties lopen we voorop in werken volgens SAFe-Agile principes, best progressief dus, heel gaaf!

Ik werk voor Nederland

De binding met collega’s is voor mij het belangrijkst

Alex Wille-van Toren

System architect gegevens en berichten
Logius

Lees meer over Alex Wille-van Toren
Iedereen in Nederland maakt gebruik van de diensten van Logius

Gencehan Askin

Senior ketenbeheerder
Logius

Lees meer over Gencehan Askin
Ik draag vanuit juridisch oogpunt een steentje bij aan veilige diensten

Elske Derks

Jurist
Logius

Lees meer over Elske Derks
Als Chief Information Security Officer stel ik kaders en geef informatie en tips over cybersecurity

Theo van Diepen

Chief Information Security Officer
Logius

Lees meer over Theo van Diepen
'Logius was een van de eerste organisaties die ging voor Scaled Agile werken'

Mark de Wit

Release train engineer
Logius

Lees meer over Mark de Wit
Ik heb een spilfunctie in ontwikkeling en verbetering van producten voor de digitale overheid

Mike Nicolaes

Product owner
Logius

Lees meer over Mike Nicolaes
Ik zorg dat mijn teams in korte sprints waarde toevoegen voor afnemers en gebruikers.

Nicolle Groenendijk

Scrum master
Logius

Lees meer over Nicolle Groenendijk
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon