Suha Ghaghos

Ik bouw software zodat alle mensen zorgeloos kunnen studeren
Suha Ghaghos

Suha Ghaghos
Software engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

  • Studeerde hogere informatica in Heerlen. Is voor de liefde naar Friesland verhuisd. Werkte bij de Friesland bank voordat zij in 2013 overstapte naar DUO.

Suha Ghaghos werkt als software engineer bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Ze ontwikkelt applicaties waarmee haar collega's informatie van klanten verwerken. Denk aan het digitaal aanvragen van studiefinanciering en reisproducten als een OV-studentenkaart.


Staatsexamen

'Toen ik in 1997 van Irak naar Nederland verhuisde, maakte ik al kennis met DUO omdat ik een staatsexamen moest afleggen. En dat ik van Heerlen, via Friesland nu in Groningen terecht ben gekomen, vind ik erg leuk.

Trots

Samen met mijn collega-engineers ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de software. Het project waar ik het meest trots op ben is: Levenlanglerenkrediet. Een product waardoor mensen tussen de 30 en 55 jaar ook nog kunnen gaan studeren. Mijn collega's en ik zorgden dat dit project binnen 9 maanden online stond: van functioneel ontwerp tot definitieve software.

Scrummaster

Ik blijf mij ontwikkelen en dat wordt binnen de organisatie ook erg aangemoedigd. Zo ben ik nu, naast mijn gewone werk, scrummaster. Ik zorg ervoor dat het team niets in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten. Ook begeleid ik het team, de productowner en stakeholders tijdens de verschillende meetings en zorg ik ervoor dat scrum correct wordt geïmplementeerd. In die rol moet ik echt voor mijn team gaan staan. Een leerzaam proces voor mij.

Trainingen en cursussen

Ik ben zelf opgeleid als ICT'er, maar ik zie ook veel mensen met een andere achtergrond die intern worden opgeleid. Die kansen krijg je hier. Er worden veel trainingen en cursussen gegeven. DUO is aanwezig bij onder andere JFALL en Devoxx. De jaarlijkse conferentie voor Javanen. Hierdoor blijven we goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We maken eigenlijk niet alleen goed onderwijs mogelijk, we leren als organisatie zelf ook continu.'

Ik werk voor Nederland

Bij dit werk speur je naar goede data
Marloes Dijkstra
Functioneel ontwerper
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Startte in 2018 als functioneel ontwerper bij het team Gegevensmagazijn van DUO in Groningen.

Lees meer over Marloes Dijkstra
Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding
Robin Wagenaar
Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag.

Lees meer over Robin Wagenaar
ICT gaat verder dan alleen de juiste bedragen uitbetalen of invorderen
Janneke Westerga
Manager Softwarehuis DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische mechanica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Kwam na haar studie terecht in de ICT.

Lees meer over Janneke Westerga
Met geautomatiseerde testsoftware maken we het werk voor anderen makkelijker
Jurian Jilderda
Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde economie en rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ging na zijn studie aan de slag bij een softwaretest detacheringsbureau.

Lees meer over Jurian Jilderda
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden
Arjan Vliem
Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde werktuigbouwkunde in Delft. Is naast zijn werk voor de Rijksoverheid voorzitter van een sportvereniging en voorzitter van het dorpshuis in zijn woonplaats.

Lees meer over Arjan Vliem
De juiste code vinden, geeft mij een kick
Jarsto van Santen
Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Belandde na een aantal omzwervingen in de IT. Werkt sinds 2016 bij DUO aan geautomatiseerd software testen.

Lees meer over Jarsto van Santen
Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Nick Hiemstra
Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Startte in 2016 als ethisch hacker bij het ethical hacker team van DUO in Groningen.

Lees meer over Nick Hiemstra
Ik ben als software architect vanaf het begin betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen
Jaap Sterenborg
Software architect DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde informatica aan de universiteit Twente in Enschede. Ging gelijk daarna bij DUO aan het werk. Houdt van voetballen op zaterdag, hardlopen en wielrennen.

Lees meer over Jaap Sterenborg
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd
Sanne Oosterloo
Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Vroeger duurde het 6 weken om de hele testinfrastructuur goed werkend te krijgen, nu nog maar 6 minuten
Martijn Straatman
Java developer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde informatica in Groningen. Werkt sinds 2000 bij DUO, en sinds 2006 in de ICT. Heeft behoorlijk wat ICT ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt.

Lees meer over Martijn Straatman
Puzzelen met data vind ik gaaf
Maarten Viswat
Rijksdata trainee
Dienst Uitvoering Onderwijs

Houdt van sport, muziek en kookt graag. Studeerde in Groningen en Wageningen en koos uiteindelijk voor het vakgebied data science.

Lees meer over Maarten Viswat
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon