Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Susan van Dijk

De combinatie data-analyse en gezondheid vind ik erg interessant
Susan van Dijk

Susan van Dijk
Product developer health
Centraal Bureau voor de Statistiek

  • Studeerde voeding en gezondheid aan de Wageningen Universiteit en promoveerde daar ook. Deed 5 jaar onderzoekswerk bij de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) in het Australische Sydney. Koos daarna heel bewust voor een baan als product developer health bij het CBS.

Susan van Dijk is product developer health bij het Center for Big Data Statistics (CBDS), onderdeel van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS publiceert betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Het gaat altijd over onderwerpen die de mensen in Nederland raken.

Australië

‘Voordat ik bij het CBS aan de slag ging, deed ik in Australië onderzoek. Ik heb onder andere bestudeerd welk effect de voeding van de moeder tijdens de zwangerschap heeft op haar kind. Daarvoor heb ik veel DNA-onderzoek verricht. Mijn baan bij het CSIRO was interessant, maar met een hoog gehalte aan details. Dan vraag je je weleens af waar je mee bezig bent. Ik miste vooral de directe maatschappelijke relevantie.

Introductieprogramma

Omdat ik mij altijd interesseerde voor data-analyse en gezondheid besloot ik te solliciteren op de functie van product developer health bij het Center for Big Data Statistics (CBDS) van het CBS. Over mijn collega’s en de werksfeer bij het CBDS ben ik erg te spreken. Je merkt dat mensen trots zijn op hun werk. Het CBDS bestaat sinds september 2016 en is in korte tijd heel snel gegroeid. Ik neem ook deel aan het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers. Erg leuk, want je krijgt in korte tijd een brede kijk op het hele CBS. Laatst heb ik ook meegedaan met een Sensor Data Challenge om op een innovatieve manier te experimenteren met sensoren als nieuwe databron op het gebied van gezondheid. We werden daar 2e. Een mooi resultaat.’

Gerelateerde artikelen

Meer over de organisatie

Ik werk voor Nederland

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon