Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Tamara Schreuder

Met onze Agile-aanpak creëren we een sterke verbinding tussen business en IT
Tamara Schreuder

Tamara Schreuder
Applicatieontwikkelaar
Belastingdienst

  • Deed de pabo maar besloot dat haar hart niet bij het onderwijs lag. Stroomde in bij PinkRoccade, waar ze een opleiding voor ICT’er kon volgen. Werd vervolgens bij diverse werkgevers gedetacheerd binnen de automatisering. Werkt sinds 10 jaar bij de Belastingdienst.
  • Squasht graag en bouwt aan een huis in Portugal.

Tamara Schreuder zorgt ervoor dat burgers steeds makkelijk en beter gebruik kunnen maken van het online toeslagenportaal. Via het portaal kunnen burgers toeslagen aanvragen, wijzigingen doen en gegevens raadplegen. Tamara is applicatieontwikkelaar bij het Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud van de Belastingdienst.


Complexe ICT-omgeving

‘Nieuwe functionaliteiten ontwikkelen, nieuwe programmeertechnieken gebruiken, werken in een complexe ICT-omgeving: daar word ik blij van. Ik ben bij de Belastingdienst echt op mijn plek. Ik vertaal functionele specificaties naar concrete producten en maak de dingen die door de business verzonnen en door de ontwerpers uitgedacht zijn. Van een app om zorgtoeslag aan te vragen tot een beter actueel overzicht voor mensen die kinderopvangtoeslag ontvangen.

Duizenden bezoekers

Eerst werkte ik meer aan de systemen op de achtergrond, maar inmiddels werk ik aan de voorkant, dus alles wat de gebruiker ziet. Als je bedenkt dat het toeslagenportaal dagelijks tussen de 70.000 en 90.000 unieke bezoekers trekt, dan weet je dat je werk echt impact heeft. Maar liefst 5,5 miljoen mensen krijgen zorgtoeslag uitgekeerd, 1,4 miljoen kindgebonden budget, 1,2 miljoen huurtoeslag en 550.000 kinderopvangtoeslag.

Blijvend in beweging

Het is de taak van mij en mijn collega’s van het ontwikkelteam om wensen vanuit de business of de wetgeving te realiseren en ervoor te zorgen dat het portaal technisch goed blijft functioneren. We staan nooit stil, we blijven moderniseren. Met 1 gemeenschappelijk doel: de burger zo goed mogelijk door het proces van een toeslag aanvragen of beheren leiden.

Voor de nabije toekomst staan nog heel wat ontwikkelingen op stapel, zoals het vervangen van brieven van de Belastingdienst door attendering in het portaal, en nog verder in de tijd wellicht gecombineerd met een notificatie via bijvoorbeeld e-mail, sms of WhatsApp.

Van epic naar eindresultaat

Een verbetering of vernieuwing start altijd met een epic vanuit de business. Stapsgewijs wordt zo’n epic uitgewerkt in features. Zodra een feature voldoende gespecificeerd is, wordt deze meegenomen in de planning tijdens een Program Increment-event (PI-event). Dat is een vast onderdeel van Scaled Agile Framework (SAFe), een methodiek die ervoor zorgt dat je met veel teams Agile kunt werken. We werken met sprints van 2 weken, elke maand een release. Het houdt je scherp en gefocust.

Zelfsturende scrumteams

Ik maak deel uit van 1 van de 12 zelfsturende scrumteams die vrij autonoom softwarecomponenten ontwikkelen. De vraag vanuit de business en de functionele specificaties zijn en blijven natuurlijk leidend. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en zorgen met elkaar voor het juiste eindresultaat. Kortom: veel vrijheid, veel vertrouwen. Waarbij we uiteraard verantwoording afleggen over onze keuzes.’

Ik werk voor Nederland

Wiskunde toepassen in ingewikkelde software-systemen is altijd leuk
Enno Boersma
System engineer
Belastingdienst

Kwam na zijn studie terecht bij de Belastingdienst en maakte tijdens de selectiedag van de Belastingdienst kennis met de verschillende ICT-projecten van de organisatie.

Lees meer over Enno Boersma
Door Java-developers bij elkaar te brengen, groeit onze kennis
Anton de Ruiter
Vakcoördinator Java
Belastingdienst

Studeerde aan de Hogere Informatica Opleiding in Enschede en werd programmeur bij Philips. Haalde zijn master business administration aan de universiteit van Bradford in Engeland.

Lees meer over Anton de Ruiter
Het is razend interessant om te werken aan bedrijfskritische systemen waarbij je zo in de spotlight staat
Betsy Pepels
Softwarearchitect
Belastingdienst

Studeerde Natuurkunde en Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verrichte op dezelfde universiteit onderzoek op het gebied van Computing Science.

Lees meer over Betsy Pepels
Als bij de Douane een systeem hapert, word ik uit mijn bed gebeld
Maarten de Vries
Senior exploitatie specialist
Belastingdienst

Deed de mts-opleiding procestechniek en was daarna werkzaam in de procesindustrie.

Lees meer over Maarten de Vries
Onze securityspecialisten bestrijden cybermisdaad met de nieuwste techniek
Karl Lovink
Lead Security Operations Center
Belastingdienst

Behaalde de titel Master of Security in Information Technology (MSIT) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Lees meer over Karl Lovink
We maken webtools die iedereen kan gebruiken
Simon Schaminee
Front end developer
Belastingdienst

Studeerde digitale communicatie en multimedia design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ging in juli 2017 aan de slag bij de Belastingdienst en kan daar nu in dienst treden.

Lees meer over Simon Schaminee
Bij de Belastingdienst leer ik meer dan werken met cijfers alleen
Reinalda van Oostendorp
Accountant in opleiding
Belastingdienst

Reinalda volgt de studie Accountancy aan de Business Universiteit Nyenrode te Breukelen en werkt als tax auditor bij de Belastingdienst.

Lees meer over Reinalda van Oostendorp
Werk dat heel Nederland raakt
Merijn Boot
Functional Modeller
Belastingdienst

Studeerde bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente Had zijn eerste baan bij Capgemini en werkte in opdracht van de Belastingdienst aan het Toeslagen Verstrekkingen

Lees meer over Merijn Boot
Coderen doe ik zelf ook nog. Dat blijft leuk
Leendert Versluijs
IT architect mobile
Belastingdienst

Studeerde Informatica aan de Universiteit Utrecht. Kwam na een loopbaan bij onder andere CapGemini en Ordina bij de Belastingdienst terecht.

Lees meer over Leendert Versluijs
Ik ben specialist op het gebied van namaakgoederen, piraterij, wapens, munitie en de flora- en faunawet
Louis de Vries
Douanemedewerker
Belastingdienst

Heeft mavo 4 gedaan. Werkte van zijn 18e tot zijn 40e jaar bij de Marine met als specialisatie meteorologie en oceanografie.

Lees meer over Louis de Vries
Goede applicatiearchitectuur zorgt voor een makkelijker te onderhouden app
Marc van der Loo
Softwareontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde hts elektrotechniek. Gaat graag met het gezin op vakantie. Houdt van hardlopen in de winter en fietsen in de zomer.

Lees meer over Marc van der Loo
Jong fiscaal talent kan zijn hart ophalen bij de Belastingdienst
Teun van Overbeek
Fiscalist
Belastingdienst

Studeerde fiscale economie in Tilburg. Was voorzitter van de Tilburgse fiscalisten vereniging. Startte als informant bij de Belastingtelefoon.

Lees meer over Teun van Overbeek
De Belastingdienst heeft gemiddeld 500 applicaties in eigen beheer
Koen Lucassen
Manager Hosting services
Belastingdienst

Komt oorspronkelijk uit de telecomsector voordat hij aan de slag ging bij de Belastingdienst. Combineert zijn technische kennis met zijn meer dan gemiddelde interesse voor ICT.

Lees meer over Koen Lucassen
Met wat wij maken, kan ik ook aan mijn 80-jarige moeder uitleggen hoe je aangifte doet
Mark Braam
Service delivery manager
Belastingdienst

Studeerde Techniche Computerkunde aan de Hogere Technische School (HTS) in Venlo maar ontdekte al snel dat zijn hart uitging naar bedrijfskunde.

Lees meer over Mark Braam
Controleurs van de omzetbelasting gaan met onze dashboards op pad
Alex Derkse
Functioneel beheerder
Belastingdienst

Deed de studie Bedrijfskunde aan de Novi Hogeschool en ging direct aan de slag bij de afdeling Datafundament & Analytics van de Belastingdienst.

Lees meer over Alex Derkse
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon