Tamara Schreuder

Met onze Agile-aanpak creëren we een sterke verbinding tussen business en IT
Tamara Schreuder

Tamara Schreuder
Applicatieontwikkelaar
Belastingdienst

  • Deed de pabo maar besloot dat haar hart niet bij het onderwijs lag. Stroomde in bij PinkRoccade, waar ze een opleiding voor ICT’er kon volgen. Werd vervolgens bij diverse werkgevers gedetacheerd binnen de automatisering. Werkt sinds 10 jaar bij de Belastingdienst.
  • Squasht graag en bouwt aan een huis in Portugal.

Tamara Schreuder zorgt ervoor dat burgers steeds makkelijk en beter gebruik kunnen maken van het online toeslagenportaal. Via het portaal kunnen burgers toeslagen aanvragen, wijzigingen doen en gegevens raadplegen. Tamara is applicatieontwikkelaar bij het Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud van de Belastingdienst.


Complexe ICT-omgeving

‘Nieuwe functionaliteiten ontwikkelen, nieuwe programmeertechnieken gebruiken, werken in een complexe ICT-omgeving: daar word ik blij van. Ik ben bij de Belastingdienst echt op mijn plek. Ik vertaal functionele specificaties naar concrete producten en maak de dingen die door de business verzonnen en door de ontwerpers uitgedacht zijn. Van een app om zorgtoeslag aan te vragen tot een beter actueel overzicht voor mensen die kinderopvangtoeslag ontvangen.

Duizenden bezoekers

Eerst werkte ik meer aan de systemen op de achtergrond, maar inmiddels werk ik aan de voorkant, dus alles wat de gebruiker ziet. Als je bedenkt dat het toeslagenportaal dagelijks tussen de 70.000 en 90.000 unieke bezoekers trekt, dan weet je dat je werk echt impact heeft. Maar liefst 5,5 miljoen mensen krijgen zorgtoeslag uitgekeerd, 1,4 miljoen kindgebonden budget, 1,2 miljoen huurtoeslag en 550.000 kinderopvangtoeslag.

Blijvend in beweging

Het is de taak van mij en mijn collega’s van het ontwikkelteam om wensen vanuit de business of de wetgeving te realiseren en ervoor te zorgen dat het portaal technisch goed blijft functioneren. We staan nooit stil, we blijven moderniseren. Met 1 gemeenschappelijk doel: de burger zo goed mogelijk door het proces van een toeslag aanvragen of beheren leiden.

Voor de nabije toekomst staan nog heel wat ontwikkelingen op stapel, zoals het vervangen van brieven van de Belastingdienst door attendering in het portaal, en nog verder in de tijd wellicht gecombineerd met een notificatie via bijvoorbeeld e-mail, sms of WhatsApp.

Van epic naar eindresultaat

Een verbetering of vernieuwing start altijd met een epic vanuit de business. Stapsgewijs wordt zo’n epic uitgewerkt in features. Zodra een feature voldoende gespecificeerd is, wordt deze meegenomen in de planning tijdens een Program Increment-event (PI-event). Dat is een vast onderdeel van Scaled Agile Framework (SAFe), een methodiek die ervoor zorgt dat je met veel teams Agile kunt werken. We werken met sprints van 2 weken, elke maand een release. Het houdt je scherp en gefocust.

Zelfsturende scrumteams

Ik maak deel uit van 1 van de 12 zelfsturende scrumteams die vrij autonoom softwarecomponenten ontwikkelen. De vraag vanuit de business en de functionele specificaties zijn en blijven natuurlijk leidend. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en zorgen met elkaar voor het juiste eindresultaat. Kortom: veel vrijheid, veel vertrouwen. Waarbij we uiteraard verantwoording afleggen over onze keuzes.’

Ik werk voor Nederland

Mensen ertoe bewegen om zich bewust te zijn van beveiliging
Patrick Borsoi
Adviseur informatiebeveiliging
Belastingdienst

Volgde de studie informatica aan de hts. Besloot tijdens het vervullen van zijn militaire dienstplicht te solliciteren bij de Belastingdienst.

Lees meer over Patrick Borsoi
Werk dat heel Nederland raakt
Merijn Boot
Functional Modeller
Belastingdienst

Studeerde bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente Had zijn eerste baan bij Capgemini en werkte in opdracht van de Belastingdienst aan het Toeslagen Verstrekkingen

Lees meer over Merijn Boot
Als bij de Douane een systeem hapert, word ik uit mijn bed gebeld
Maarten de Vries
Senior exploitatie specialist
Belastingdienst

Deed de mts-opleiding procestechniek en was daarna werkzaam in de procesindustrie.

Lees meer over Maarten de Vries
Coderen doe ik zelf ook nog. Dat blijft leuk
Leendert Versluijs
IT architect mobile
Belastingdienst

Studeerde Informatica aan de Universiteit Utrecht. Kwam na een loopbaan bij onder andere CapGemini en Ordina bij de Belastingdienst terecht.

Lees meer over Leendert Versluijs
Het is razend interessant om te werken aan bedrijfskritische systemen waarbij je zo in de spotlight staat
Betsy Pepels
Softwarearchitect
Belastingdienst

Studeerde Natuurkunde en Informatica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Verrichte op dezelfde universiteit onderzoek op het gebied van Computing Science.

Lees meer over Betsy Pepels
Als de online aangifte verandert, heeft mijn team de ICT daarvoor ingekocht
Ton Lammers
Inkoopspecialist ICT
Belastingdienst

Studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deed daarna een postacademische opleiding telematica.

Lees meer over Ton Lammers
Binnen 4 maanden realiseerden we de eerste productieversie
Willem van Deel
Lead ontwikkelaar
Belastingdienst

Studeerde MTS elektronica. Ging na zijn studie aan de slag als software ontwikkelaar bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Lees meer over Willem van Deel
Met wat wij maken, kan ik ook aan mijn 80-jarige moeder uitleggen hoe je aangifte doet
Mark Braam
Service delivery manager
Belastingdienst

Studeerde Techniche Computerkunde aan de Hogere Technische School (HTS) in Venlo maar ontdekte al snel dat zijn hart uitging naar bedrijfskunde.

Lees meer over Mark Braam
Bij de Belastingdienst leer ik meer dan werken met cijfers alleen
Reinalda van Oostendorp
Accountant in opleiding
Belastingdienst

Reinalda volgt de studie Accountancy aan de Business Universiteit Nyenrode te Breukelen en werkt als tax auditor bij de Belastingdienst.

Lees meer over Reinalda van Oostendorp
Controleurs van de omzetbelasting gaan met onze dashboards op pad
Alex Derkse
Functioneel beheerder
Belastingdienst

Deed de studie Bedrijfskunde aan de Novi Hogeschool en ging direct aan de slag bij de afdeling Datafundament & Analytics van de Belastingdienst.

Lees meer over Alex Derkse
Wie kan zeggen dat ze meer dan 300 Java-specialisten als collega’s heeft?
Lisa Noorlander
Java-developer
Belastingdienst

Studeerde af in natuurkunde en wiskunde aan de Radboud Universiteit. Begon in 2018 bij de Belastingdienst als Java-trainee.

Lees meer over Lisa Noorlander
Complexe puzzel? Pas tevreden als deze is opgelost
Peter ten Zeldam
Java developer
Belastingdienst

Studeerde chemische technologie in Enschede. Begon in 2001 bij de Belastingdienst als C++ programmeur toen aangiftes nog met diskettes werden gedaan.

Lees meer over Peter ten Zeldam
Met deze tool stimuleren we duurzaam inkopen
Rachid el Allouchi
Senior inkoper
Belastingdienst

Ging via vmbo naar mbo en rondde uiteindelijk de hbo-opleiding facility management af.

Lees meer over Rachid el Allouchi
We maken webtools die iedereen kan gebruiken
Simon Schaminee
Front end developer
Belastingdienst

Studeerde digitale communicatie en multimedia design aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ging in juli 2017 aan de slag bij de Belastingdienst en kan daar nu in dienst treden.

Lees meer over Simon Schaminee
Als adviseur werving en selectie praat je met iedereen, van vacaturehouder tot sollicitant
Jesse Geul
Adviseur werving en selectie
Belastingdienst

Ging naar de politieschool en werkte 10 jaar bij de politie in Amsterdam. Studeerde naast zijn baan commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees meer over Jesse Geul
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon