Tim de Groot

Mijn werk raakt ook ethische vraagstukken
Portretfoto van Tim de Groot

Tim de Groot
Enterprise Architect
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Studeerde informatica aan de Haagse Hogeschool en behaalde een master in Management & ICT bij ProEducation. Vervulde 13 jaar lang verschillende functies bij de gemeente Alphen aan de Rijn voordat hij als Enterprise Architect bij VWS aan de slag ging. Brouwt zijn eigen bier, speelt graag bordspellen met vrienden, sport veel.

Als Enterprise Architect kijkt Tim de Groot hoe het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) haar informatievoorziening het beste kan organiseren. Om zo een bijdrage te leveren aan goede, toegankelijke en betaalbare zorg in Nederland.


Iets nieuws

‘Als student trok werken bij de overheid me al. Ik startte mijn carrière bij de gemeente Alphen aan de Rijn. Daar waren veel doorgroeimogelijkheden en heb ik verschillende functies vervuld. Na 13 jaar was de tijd rijp voor iets nieuws. Dat werd VWS.

Ethische vraagstukken

Dit ministerie sprak mij direct aan vanwege alle ethische vraagstukken die zo’n grote rol spelen in het maatschappelijk debat. Van euthanasie en palliatieve zorg tot het betaalbaar houden van zorg. Als je op een verjaardag zit en vertelt wat hier allemaal gebeurt, dan leidt dat tot interessante gesprekken. Mensen herkennen de thema’s en het is vaak iets dat zich ook dichtbij afspeelt. Dat vind ik echt een pluspunt van mijn werk.

Publieksvragen

Ik denk na over hoe we de aansturing op informatievoorziening kunnen organiseren. Hoe laten we de ICT aansluiten op wat we als organisatie willen bereiken? Dat is voor mij de kern van werken onder architectuur. Ook buig ik me over een strategie voor standaardisatie. Daarnaast onderzoek ik hoe we het proces van vragen vanuit het publiek kunnen stroomlijnen. Burgers hebben vragen aan de ministers of het departement. Die komen binnen via de telefoon, e-mail, Twitter of zelfs nog per handgeschreven brief. Hoe zorg je dat dit zo efficiënt mogelijk verwerkt wordt?

Belangrijk werk in balans met privé

Bedrijven waar het alleen draait om winst maken, hebben mij nooit getrokken. Het gaat mij om een bijdrage leveren aan een groter geheel. Ik wil werk doen dat nuttig is. Bovendien wil ik een baan die ik goed kan combineren met privé. Bij VWS werk ik 4 dagen per week en ben ik 1 dag thuis met mijn kinderen. Ook thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Gewoon perfect!

Ik werk voor Nederland

De zorg kan zó veel beter: daar maak ik me sterk voor
Adriaan Brouwer
MT-lid bij de directie Zorgverzekeringen
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht met als specialisatie Europees economisch recht.

Lees meer over Adriaan Brouwer
VWS werkt aan thema’s die mij aan het hart gaan
Nico Baars
CIO kern- en informatiemanagement
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Studeerde af met als specialisatie overheidsfinanciën. Werkt ruim 18 jaar bij VWS.

Lees meer over Nico Baars
Met informatiebeleid kun je de zorg echt beter maken’
Tim Postema
Manager en plaatsvervangend directeur Informatiebeleid
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente. Is zijn hele loopbaan bezig met de vraag hoe hij informatie kan laten werken voor de zorg.

Lees meer over Tim Postema
Zorgen dat burgers toegang krijgen tot hun eigen gezondheidsgegevens
Jochen Mikolajczak
Coördinerend adviseur informatiebeleid Volksgezondheid
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Studeerde psychologie aan de Universiteit van Maatricht. Promoveerde daar op de ontwikkeling van een online interventie voor het bevorderen van testen op HIV.

Lees meer over Jochen Mikolajczak
Door een goede voorbereiding verliep de start van een arbeidsbeperkte collega soepel
Paul Zwinkels
Hoofd Bedrijfsbureau
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Deed heao commerciële economie. Begon in 1994 bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als senior-subsidiemedewerker, daarna als senior-adviseur bedrijfsvoering.

Lees meer over Paul Zwinkels
Ik ondersteun het secretariaat in de breedste zin van het woord
Daniël van Schendel
Medewerker administratie
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Volgde de opleiding mbo-2 bedrijfsadministratie. Werkte 3 ½ jaar bij een adviesbureau in de culturele sector. Fietst en wandelt graag in zijn vrije tijd.

Lees meer over Daniël van Schendel
Ik houd me bezig met eenheid van taal en techniek
Yola Park
Coördinerend/specialistisch adviseurDirectie Informatiebeleid/CIO
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Studeerde taal en informatica aan de Universiteit Tilburg. Deed later nog een post hbo-opleiding bedrijfskunde.

Lees meer over Yola Park
Hier heerst een informele, warme sfeer en we werken aan mooie thema's
Liza Zobdeh
HR-beleidsadviseur
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Behaalde een bachelor of arts in dance education, studeerde bestuurskunde en publiek management aan de Universiteit Gent en specialiseerde zich daarnaast in diversiteit en inclusie

Lees meer over Liza Zobdeh
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon