Tom

Dankzij de infectieradar kunnen we het coronavirus beter volgen
Tom Wishaupt

Hield in groep 6 een spreekbeurt over computers. Wist toen al dat hij systeembeheerder wilde worden. Studeerde system en network engineering aan de Hogeschool Utrecht. Deed zijn stage én afstudeeropdracht bij het RIVM. Begon in 2018 in het team OpenShift. Gaat in zijn vrije tijd graag naar de klimhal. Heeft een passie voor auto’s.

Dat Tom bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werkt, komt eigenlijk door een gelukkige samenloop van omstandigheden. Tijdens de stagemarkt zette hij zijn zinnen op een onderzoek naar de Linux virtuele werkplek. Hij kwam voor de opdracht, maar bleef dankzij de organisatie. Als OpenShift engineer richt Tom zich op het containerhostingplatform.


Blijven plakken

'Samen met een aantal medestudenten deed ik een pakketselectie voor het containerhostingplatform. Ons advies aan het RIVM was om te kiezen voor OpenShift. Vervolgens heb ik na mijn minor mindful communiceren een afstudeeronderzoek gedaan naar verdere mogelijkheden om het containerhostingplatform nog veiliger te maken. Daarna kon ik meteen aan de slag. Het leek me een gave uitdaging om de diepte in te gaan met OpenShift. Soms werk ik ook in andere vakgebieden, zoals Windows en netwerken. Dat maakt het werk gevarieerd. Inmiddels is ons OpenShift team van 2 naar 5 man gegroeid. We hebben een hechte band, zelfs nu iedereen al meer dan een jaar thuiswerkt.

Zinvol werk

Het is een interessante tijd bij het RIVM. Als gevolg van de coronacrisis is het gebruik van containertechnologie in een stroomversnelling geraakt. Ons werk doet er echt toe. Dankzij de Infectieradar, die draait op OpenShift technologie, kunnen we het coronavirus beter volgen. En als bijvoorbeeld een vaccinatiepaspoort wordt aangekondigd, dan moeten wij meteen aan de bak. Dat is soms best stressvol, maar het geeft ook weer veel energie als we nieuwe stappen zetten.

En weer opladen

Gelukkig kan ik goed afstand nemen van mijn werk. Mentale gezondheid is belangrijk. Met mijn vriendengroep ga ik bijvoorbeeld graag toprope klimmen. En ik vind het gaaf om bergpassen te rijden. Als ik thuis ben, ga ik het liefst bezig met mijn auto of domotica zoals temperatuursensoren of slimme verlichting. Ook word ik blij van het opdoen van nieuwe kennis. Je moet ook wel, want de technologie gaat snel.’

Bekijk alle vacatures voor architecten en infrastructuurspecialisten

Ik werk voor Nederland

Inkopen bij het RIVM vraagt om een nieuwsgierige houding

Ashwin Autar

Inkoopadviseur
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon